Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Львівський сирник

класичний львівський сирник
Десерти

2.82 5

img8892

Інгредієнти

  • Яйця4 шт.
  • Сир жирний500 г
  • Масло 135 г
  • Цукор175 г
  • Родзинки50 г
  • Манна крупа1 ст. л.
  • Жирна сметана3 ст. л.
  • Какао2 ст. л.
  • Цедраодного лимона

Опис рецепту

Львівський сирник — традиційна страва галицької кухні. Автор десерту точно не відомий, але популяризатором вважається Дарія Цвек — українська кулінарка, автор збірників рецептів української народної кухні.

Пишуть, що для приготування неповторного, справжнього львівського сирника застосовують той же принцип, що і для пасок — не шкодувати грошей для якісних продуктів. Кожна хазяйка на Галичині знає, які інгредієнти найліпше підходять для страви. Ось список, за яким і вам буде легше орієнтуватися.

  • Жирний, маслянистий та досить сухий домашній сир — ідеальна основа для сирника. Його краще купити у перевіреної хазяйки або ж виробника чи фермера.
  • Масло та сметана мають бути добірними, дуже свіжими та досить масними.
  • Какао та цукор виберіть найякісніші, з насиченим смаком та гарною сухою текстурою.
  • Не пошкодуйте коштів на смачні, великі та “м’ясисті” родзинки.

Класичний львівський сирник повинен танути у роті. На смак він не схожий на запіканку, скоріше на ніжний іспанський чизкейк, тому й до приготування слід підійти відповідально, аби страва вдалась.

  1. Родзинки промийте та залийте гарячою водою.
  2. Сир ретельно перетріть руками або блендером (можна також м’ясорубкою) до однорідної, пастоподібної маси та відставте в сторону. 
  3. Підготуйте дві чисті та сухі глибокі тарілки. В одну додайте жовтки яєць, в іншій залиште білки.
  4. До жовтків додайте 160 грамів цукру і гарно перемішайте. Сюди ж покладіть цедру одного лимону, манку та м’яке вершкове масло. З’єднайте інгредієнти між собою. Із масла, що вказано в рецепті використайте для тіста все, крім однієї столової ложки — вона знадобиться нам для глазурі.
  5. Отриману суміш почніть вводити у підготовлений сир. Виделка для цього етапу навряд підійде, тому рекомендуємо змішувати чистими руками або блендером. Також пришвидшують процес спеціальні кухонні машини для тіста.
  6. Час увімкнути духовку. Випікатимемо за температури 180 С.
  7. Доки гріється духовка, закінчимо з тістом для сирника. Білки, які ми на початку просто залишили у стороні, необхідно збити до пухких та стійких піків. Для кращого результату можна додати дрібку солі.
  8. Збиті білки швидко й обережно введіть в основну частину тіста. З’єднувати інгредієнти рекомендуємо силіконовою лопаткою.
  9. Родзинки, які набухли за цей час, дістаньте з води і просушіть хвилинку на серветці. Додайте в тісто, перемішайте.
  10. Форму для випікання щедро змастіть вершковим маслом, розподіліть тісто по формі лопаткою та відправте в духовку на 45 хвилин.
  11. Доки сирник випікається, приготуймо шоколадну глазур. Одну столову ложку масла та дві ложки цукру перемішайте та поставте на невеликий вогонь. Коли масло стане рідким, додайте сметану та какао. Доведіть суміш до кипіння та зніміть з вогню.
  12. Готовому сирнику дайте 10-15 хвилин охолонути та покрийте щедро глазур'ю.
  13. Готовий, охолоджений десерт розріжте на шматочки товщиною 1 см та подавайте до міцної львівської кави.

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-07-15T01:25:52+03:002022-08-30T19:39:52+03:00
img8892