Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Баскський чизкейк

Баскський чизкейк Сан Себастьян
Десерти

5 5

img54

Інгредієнти

  • Яйця 5 шт.
  • Крем-сир675 г
  • Вершки жирні425 г
  • Цукор155 г
  • Кукурудзяний крохмаль30 г
  • Ванільний екстракт1 ст. л.
  • Лимонний сіккілька крапель

Опис рецепту

image

Баскський чизкейк або чизкейк Сан Себастьян — це іспанський десерт, який готують на основі крем сиру і випікають не більше ніж пів години при високій температурі, а потім залишають стабілізуватися. У народі його також називають спаленим чизкейком через характерну коричневу скоринку.

Історія баскського чизкейка

Чизкейк Сан Себастьян — відносно новий десерт. Вперше його приготував кухар Сантьяго Рівера в 1990-х роках. Він хотів удосконалити рецепт американського чизу, відмовившись від пісочної основи та зробивши текстуру ніжнішою. Саме Рівера придумав схему випікання при високій температурі за короткий час.

Вже через якихось 10-20 років цей іспанський смаколик почали готувати по всьому світу. Традиційний сир San Millan в ньому частіше замінюють на знайому всім Філадельфію.

чизкейк Сан Себастьян

Рецепт чизкейка Сан Себастьян

Баскський чизкейк виходить неймовірно ніжним, вишуканим та в міру солодким. Кулінарні знавці стверджують, що Сан Себастьян — щось середнє між паризьким фланом і звичайним чизом. Головне — дотримуватися пропорцій і вибрати якісні продукти. Приступимо до приготування.

  1. Змішайте сир і кукурудзяний крохмаль. Краще робити це віночком, а не міксером, щоб структура десерту не вийшла пухирчастою.
  2. Введіть по одному яйця. Підійдуть саме категорії СВ. Їх вага розрахована на вказану кількість решти інгредієнтів.
  3. До яєчно-сирної суміші додайте вершки та цукор. Ретельно перемішайте.
  4. В кінці введіть ванільну есенцію та лимонний сік.
  5. Розігрійте духовку до 240 або, якщо є можливість, до 260 градусів. Обирайте режим з конвекцією.
  6. Застеліть деко пергаментом. Поставте роз'ємну форму-кільце і викладіть пергамент знову по її боках таким чином, щоб папір був вищим на 5-6 см, ніж бортики.
  7. Готову суміш майбутнього чизкейка вилийте в форму та обережно поставте в духовку.
  8. Випікаємо 27-29 хвилин при максимальній температурі. Верх чизу стане темно-коричневим, а подекуди навіть чорним.
  9. Перевіряти готовність сірником або зубочисткою не потрібно. Виймайте десерт з духовки та залиште на 4-5 годин при кімнатній температурі. Переносити деко з місця на місце потрібно вкрай обачно. Пам'ятайте, що всередині чиз залишився рідким.
  10. Після того як баскський смаколик охолов, відправте його в холодильник ще на 1-2 години. Зберігання надалі теж має бути у холодильнику.

Баскський чизкейк

Подавайте Сан Себастьян "в чистому вигляді" до чаю, а ще краще — до філіжанки міцної кави. Гарантуємо, ви закохаєтесь в цей десерт з першого шматочка та обов'язково захочете спекти ще.

Смачного.

2021-09-15T16:27:11+03:002021-09-15T16:27:11+03:00
img54

empty