Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Гарбузовий пиріг з манкою

манник з гарбузом
Десерти

2.77 5

img446

Інгредієнти

  • Яйця 2 шт.
  • Манна крупа200 г
  • Кефір200 мл
  • Цукор 150 г
  • Масло вершкове100 г
  • Розпушувач 12 г

Опис рецепту

image

Гарбузовий манник на кефірі — смачний сезонний пиріг, в якому немає борошна, а замість нього додають манку. 

Манник з гарбузом — хороший варіант не тільки для десерту, а й для сніданку вихідного дня. Приготування страви займе не більше 1-2 годин разом з випіканням, якщо заздалегідь замочити манку (можна на ніч). Гарбузовий манник виходить ситним, корисним, ароматним і сподобається навіть тим, хто не дуже любить сам гарбуз.

гарбузовий манник

Приступимо до приготування.

  1. Заздалегідь замочіть манку в кефірі на кілька годин. Можна залишити крупу набухати на ніч.
  2. В окремій мисці розтираємо яйця з цукром до однорідності. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. До солодкої яєчної суміші додайте топлене вершкове масло. Масло має бути рідким, але не дуже гарячою або киплячим, інакше яйце може згорнутися.
  4. Чистимо гарбуз від шкірки та насіння. Натираємо на середній або дрібній терці.
  5. Додаємо до набряклої манної крупи з кефіром розпушувач, ретельно перемішуємо.
  6. Вводимо інші інгредієнти: спочатку яйця з цукром та маслом, а вкінці тертий гарбуз. На цьому етапі можна додати улюблені спеції.
  7. Гарненько перемішуємо суміш і виливаємо в змащену вершковим маслом та присипану манкою форму.
  8. Відправляємо форму в розігріту до 180 С духовку на 35-40 хвилин.

Подавайте пиріг з какао або чаєм. Зверху манник можна прикрасити горіхами, кремом, глазур'ю.

Секрети ідеального пирога з гарбузом і манкою

  • Щоб гарбузовий манник вийшов ароматним, додайте трохи мускатного горіха, дрібку кориці та імбиру. Добре поєднується з гарбузом апельсинова цедра, горіхи.
  • Пиріг вийде пухнастим і м'яким, якщо дотримуватися послідовності додавання інгредієнтів, добре збивати яйця. Але пам'ятайте, що манник — це не бісквіт, таким же високим він не виросте, тим більше якщо всередині є волога начинка з овочевої м'якоті.

пиріг з гарбузою і манкою

  • Кефір і яйця не повинні бути холодними, коли ви починаєте з ними роботу.
  • Кефір можна замінити на ряжанку або пахту, а ось сметана не підійде.

Смачного!

2021-10-04T17:48:06+03:002021-10-20T09:59:02+03:00
img446

empty