Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Гарбузовий пиріг з манкою

Гарбузовий манник на кефірі — смачний сезонний пиріг, в якому немає борошна, а замість нього додають манку.
Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Манна крупа 200 г
- Кефір 200 мл
- Цукор 150 г
- Масло вершкове 100 г
- Розпушувач 12 г
Опис рецепту
Гарбузовий манник на кефірі — смачний сезонний пиріг, в якому немає борошна, а замість нього додають манку.
Манник з гарбузом — хороший варіант не тільки для десерту, а й для сніданку вихідного дня. Приготування страви займе не більше 1-2 годин разом з випіканням, якщо заздалегідь замочити манку (можна на ніч). Гарбузовий манник виходить ситним, корисним, ароматним і сподобається навіть тим, хто не дуже любить сам гарбуз.
Приступимо до приготування.
- Заздалегідь замочіть манку в кефірі на кілька годин. Можна залишити крупу набухати на ніч.
- В окремій мисці розтираємо яйця з цукром до однорідності. Цукор повинен повністю розчинитися.
- До солодкої яєчної суміші додайте топлене вершкове масло. Масло має бути рідким, але не дуже гарячою або киплячим, інакше яйце може згорнутися.
- Чистимо гарбуз від шкірки та насіння. Натираємо на середній або дрібній терці.
- Додаємо до набряклої манної крупи з кефіром розпушувач, ретельно перемішуємо.
- Вводимо інші інгредієнти: спочатку яйця з цукром та маслом, а вкінці тертий гарбуз. На цьому етапі можна додати улюблені спеції.
- Гарненько перемішуємо суміш і виливаємо в змащену вершковим маслом та присипану манкою форму.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 С духовку на 35-40 хвилин.
Подавайте пиріг з какао або чаєм. Зверху манник можна прикрасити горіхами, кремом, глазур'ю.
Секрети ідеального пирога з гарбузом і манкою
- Щоб гарбузовий манник вийшов ароматним, додайте трохи мускатного горіха, дрібку кориці та імбиру. Добре поєднується з гарбузом апельсинова цедра, горіхи.
- Пиріг вийде пухнастим і м'яким, якщо дотримуватися послідовності додавання інгредієнтів, добре збивати яйця. Але пам'ятайте, що манник — це не бісквіт, таким же високим він не виросте, тим більше якщо всередині є волога начинка з овочевої м'якоті.
- Кефір і яйця не повинні бути холодними, коли ви починаєте з ними роботу.
- Кефір можна замінити на ряжанку або пахту, а ось сметана не підійде.
Смачного!
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів з гарбуза:
- КОРИСНІ СТРАВИ З ГАРБУЗА
- ГАРБУЗОВА-СИРНА ЗАПІКАНКА
- КРЕМ-СУП ІЗ ГАРБУЗА
- ВІВСЯНО-ГАРБУЗОВЕ ПЕЧИВО
- ГАРБУЗОВИЙ ЧИЗКЕЙК