Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Вівсяно-гарбузове печиво

Печиво з гарбуза і вівсянки — корисні та поживні ласощі, які підійдуть не тільки в якості десерту до чаю, але як перекус на другий сніданок або полуденок.
Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Гарбузове пюре 90 г
- Вівсяні пластівці 180 г
- Борошно 170 г
- Вершкове масло 100 г
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Цукор 150 г
- Сіль 1 дрібка
- Розпушувач для тіста 0,5 ч.л.
- Спеції на ваш смак
Опис рецепту
Що може бути краще вівсяного печива? Якщо на дворі осінь, то відповідь однозначна — вівсяно-гарбузове.
Печиво з вівсянкою і гарбузом — надзвичайно просте в приготуванні. Навіть якщо десь схибите з пропорціями, десерт все одно вийде смачним і поживним завдяки гарбузу, який дарує трохи пряний і свіжий смак, а також багатим на клітковину вівсяним пластівцям.
- Дістаньте масло на 30-40 хвилин з холодильника, щоб воно стало м'яким.
- Приготуйте пюре. Очистіть гарбуз, наріжте кубиками і варіть 20-25 хвилин. Після готовності подрібніть гарбуз в блендері або розімніть ступкою. У пюре можуть залишатися шматочки, так іноді навіть смачніше.
- У великій ємності для тіста змішуємо м'яке вершкове масло з вівсяними пластівцями і гарбузовим пюре.
- Додаємо рослинну олію, яйця і сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
- В основну ємність кладемо цукор, розпушувач і добре просіяне борошно.
- На завершальному етапі додаємо спеції. Тут може бути все, що завгодно: кориця, кардамон, мускатний горіх, ваніль, навіть суміш приправ для глінтвейну. Ми рекомендуємо покласти дрібку кориці, сухий імбир і мускатний горіх на кінчику ножа.
- Тісто у вас повинно вийти досить густим, щоб на деко з нього було зручно сформувати печиво. Якщо тісто тече або розповзається, додайте ще трохи борошна і пластівців, визначаючи консистенцію на око.
- Застеліть деко пергаментним папером, чайною ложкою викладіть "купки" тіста на відстані не менше 3 см один від одного, щоб при випіканні печиво не злиплось.
- Відправте печиво в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку на 15-20 хвилин. Визначаємо готовність по рум'яним краях.
На етапі замісу тіста можна додати горіхи, насіння (гарбуза, соняшника), кунжут, родзинки, шматочки кураги, чорнослив. Якщо добавка у вас солодка (наприклад, світлі родзинки або цукати), цукру можна дати менше, щоб печиво не вийшло надто солодким.
Смачного!