Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Вівсяно-гарбузове печиво

Вівсяно-гарбузове печиво
Десерти

2.91 5

img 11183

Інгредієнти

  • Яйця 2 шт.
  • Гарбузове пюре 90 г
  • Вівсяні пластівці 180 г
  • Борошно 170 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Цукор 150 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Розпушувач для тіста 0,5 ч.л.
  • Спеції на ваш смак

Опис рецепту

Що може бути краще вівсяного печива? Якщо на дворі осінь, то відповідь однозначна — вівсяно-гарбузове.

Печиво з вівсянкою і гарбузом — надзвичайно просте в приготуванні. Навіть якщо десь схибите з пропорціями, десерт все одно вийде смачним і поживним завдяки гарбузу, який дарує трохи пряний і свіжий смак, а також багатим на клітковину вівсяним пластівцям.

  1. Дістаньте масло на 30-40 хвилин з холодильника, щоб воно стало м'яким.
  2. Приготуйте пюре. Очистіть гарбуз, наріжте кубиками і варіть 20-25 хвилин. Після готовності подрібніть гарбуз в блендері або розімніть ступкою. У пюре можуть залишатися шматочки, так іноді навіть смачніше.
  3. У великій ємності для тіста змішуємо м'яке вершкове масло з вівсяними пластівцями і гарбузовим пюре.
  4. Додаємо рослинну олію, яйця і сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
  5. В основну ємність кладемо цукор, розпушувач і добре просіяне борошно.
  6. На завершальному етапі додаємо спеції. Тут може бути все, що завгодно: кориця, кардамон, мускатний горіх, ваніль, навіть суміш приправ для глінтвейну. Ми рекомендуємо покласти дрібку кориці, сухий імбир і мускатний горіх на кінчику ножа.
  7. Тісто у вас повинно вийти досить густим, щоб на деко з нього було зручно сформувати печиво. Якщо тісто тече або розповзається, додайте ще трохи борошна і пластівців, визначаючи консистенцію на око.
  8. Застеліть деко пергаментним папером, чайною ложкою викладіть "купки" тіста на відстані не менше 3 см один від одного, щоб при випіканні печиво не злиплось.
  9. Відправте печиво в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку на 15-20 хвилин. Визначаємо готовність по рум'яним краях.

вівсяне печиво з гарбузом

На етапі замісу тіста можна додати горіхи, насіння (гарбуза, соняшника), кунжут, родзинки, шматочки кураги, чорнослив. Якщо добавка у вас солодка (наприклад, світлі родзинки або цукати), цукру можна дати менше, щоб печиво не вийшло надто солодким.

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-10-08T14:33:04+03:00 2021-11-03T16:57:49+02:00
img 11183
замовити
онлайн