Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Шоколадне печиво з тріщинками

Мармурове печиво, шоколадне печиво з тріщинками
Десерти

2.9 5

img 10706

Інгредієнти

  • Яйця 10 шт.
  • Цукор 600 г
  • Масло вершкове 250 г
  • Ванільний цукор 7 г
  • Борошно 750 г
  • Какао 160 г
  • Розпушувач 15 г
  • Сіль дрібка
  • Цукрова пудра для обвалювання печива

Опис рецепту

Тріщинки або мармурове печиво — дуже витончений, смачний десерт до чаю. Найпопулярніші серед тріщинок, звичайно, шоколадні. Завдяки великій кількості здобних інгредієнтів печиво виходить хрустким зовні та м'яким всередині, а симпатичні тріщинки з'являються вже в процесі випікання.

Займемось приготуванням. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде до 2 кг готового печива (приблизно 3 дека). Якщо вам здалося, що 2 кг надто багато, запевняємо — це частування розлетиться за 1-2 дні.

1. Збийте яйця з цукром та ванільним цукром до білої піни віночком.

яйця з цукром для тріщинок

2. Масло розтопіть до рідкого стану. Краще робити це на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перевіряючи консистенцію і температуру кожні пів хвилини. Масло не повинно бути надто гарячим або киплячим. Топлене масло додайте до яєць. Добре перемішайте суміш віночком.

розтоплене масло

3. В окремій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: какао, сіль, розпушувач та ретельно просіяне борошно. Перемішайте все до однорідності.

сухі інгредієнти для тріщинок

4. Почніть поступово з'єднувати суху та рідку суміш.
5. В результаті у вас має вийти щільне, м'яке тісто, що не липне до рук. За потреби можна додати ще борошна. Таке тісто радять покласти на годину до холодильника, але це необов'язково. Воно й так виходить досить “стійким” та еластичним.

тісто для мармурового печива

6. Приготуйте все необхідне для ліплення тріщинок: зручну миску з пудрою, застелений пергаментом деко.
7. Відщипніть трохи тіста, зробіть руками кульку та обваляйте її в пудрі.
8. Розкладіть кульки на деку так, щоб між ними залишалося до 2 см відстані.

мармурове печиво з шоколадом

9. Відправте у розігріту до 180 С духовку на 15-20 хвилин при режимі конвекція.

печиво з тріщинками

Готове печиво зберігайте у сухому місці. Подавайте з чаєм, кавою або гарячим какао.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-11-03T17:12:58+02:00 2021-11-03T17:13:22+02:00
img 10706