Шоколадне печиво з тріщинками
Інгредієнти
- Яйця 10 шт.
- Цукор 600 г
- Масло вершкове 250 г
- Ванільний цукор 7 г
- Борошно 750 г
- Какао 160 г
- Розпушувач 15 г
- Сіль дрібка
- Цукрова пудра для обвалювання печива
Опис рецепту
Тріщинки або мармурове печиво — дуже витончений, смачний десерт до чаю. Найпопулярніші серед тріщинок, звичайно, шоколадні. Завдяки великій кількості здобних інгредієнтів печиво виходить хрустким зовні та м'яким всередині, а симпатичні тріщинки з'являються вже в процесі випікання.
Займемось приготуванням. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде до 2 кг готового печива (приблизно 3 дека). Якщо вам здалося, що 2 кг надто багато, запевняємо — це частування розлетиться за 1-2 дні.
1. Збийте яйця з цукром та ванільним цукром до білої піни віночком.
2. Масло розтопіть до рідкого стану. Краще робити це на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перевіряючи консистенцію і температуру кожні пів хвилини. Масло не повинно бути надто гарячим або киплячим. Топлене масло додайте до яєць. Добре перемішайте суміш віночком.
3. В окремій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: какао, сіль, розпушувач та ретельно просіяне борошно. Перемішайте все до однорідності.
4. Почніть поступово з'єднувати суху та рідку суміш.
5. В результаті у вас має вийти щільне, м'яке тісто, що не липне до рук. За потреби можна додати ще борошна. Таке тісто радять покласти на годину до холодильника, але це необов'язково. Воно й так виходить досить “стійким” та еластичним.
6. Приготуйте все необхідне для ліплення тріщинок: зручну миску з пудрою, застелений пергаментом деко.
7. Відщипніть трохи тіста, зробіть руками кульку та обваляйте її в пудрі.
8. Розкладіть кульки на деку так, щоб між ними залишалося до 2 см відстані.
9. Відправте у розігріту до 180 С духовку на 15-20 хвилин при режимі конвекція.
Готове печиво зберігайте у сухому місці. Подавайте з чаєм, кавою або гарячим какао.