Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Вареники з вишнями

вареники з вишнями
Десерти

2.75 5

img79664

Інгредієнти

  • Борошно400 г
  • Яйця1 шт.
  • Вода100 мл
  • Сільдрібка
  • Вишня200 г
  • Цукор100 г
  • Крохмаль2-3 ст. л.

Опис рецепту

Навряд серед ваших знайомих знайдеться той, хто не любить вареники з вишнями. Кисло-солодка, соковита начинка і ніжне тісто мало кого залишає байдужим, особливо якщо вареники приготовлені правильно, своїми руками.

Перш ніж приступити до рецепту, давайте розглянемо основні секрети ідеальних вареників з вишнею:

  • щоб ягоди не пускали зайвий сік, необхідно додати до начинки трохи крохмалю, манки або навіть борошна;
  • тісто буде еластичним, якщо після замішування відправити його в холодильник на 30-40 хвилин;
  • вода для тіста має бути крижаною, а саме тісто краще замішувати руками, щоб контролювати консистенцію.

Яку вишню краще взяти для вареників? Будь-яку: консервовану (у компоті), заморожену, свіжу. Не підійде лише варення або конфітюр, і вишня, звичайно, має бути без кісточок.

Основні моменти зазначили, тепер приступимо до приготування.

Рецепт вареників з вишнею

1. Дістаньте з вишні кісточки, якщо необхідно, і покладіть в друшляк, поки міситимете тісто.

2. Висипте борошно на робочу поверхню, сформуйте гірку з виїмкою посередині.

3. У заглиблення додайте воду, яйце і починайте замішувати тісто. Якщо потрібно, додайте ще борошна. В результаті у вас вийде м'яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.

тісто для вареників з вишнею

4. Зробіть з тіста кулю, покладіть у миску та обмотайте плівкою. Відправте в холодильник на півгодини.

5. Після охолодження починаємо ліпити вареники. На цьому етапі можна піти двома шляхами.

  • Спосіб 1. Розкотіть тісто тонко та сформуйте рівні кола за допомогою склянки або чашки. Залишки тіста зліпіть між собою та повторіть процедуру.

рецепт приготування вареників з вишнями

  • Спосіб 2. Розділіть тісто на три рівні частини ножем. З кожного шматочка сформуйте ковбаску діаметром близько 1,5 см. Наріжте ковбаску на рівні шматочки, потім кожен руками скачайте в кульку і качалкою пройдіться, щоб вийшло акуратне коло.

як ліпити вареники з вишнями

Якщо ви часто робите вареники, то знаєте, що другий спосіб набагато швидший. Щоб готові кружечки тіста не злиплися, не забувайте додавати борошно на робочу поверхню та руки.

6. У центр кожного кола додайте трохи цукру та 2-3 вишні. Ягід можна покласти більше, якщо вони дрібні.

начинка для вареників з вишнями

7. Ліпити вареник починайте від центру, обережно пересуваючись до краю.

як ліпити вареники

8. Варіть готові вироби у підсоленій, киплячій воді 2-3 хвилини після того, як вони спливли.

9. Подавайте вареники з вишнею із щедрою порцією вершкового масла та зі сметаною.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-12-10T11:30:26+02:002022-07-19T14:58:55+03:00
img79664