Вареники з вишнями

Інгредієнти
- Борошно 400 г
- Яйця 1 шт.
- Вода 100 мл
- Сіль дрібка
- Вишня 200 г
- Цукор 100 г
- Крохмаль 2-3 ст. л.
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Навряд серед ваших знайомих знайдеться той, хто не любить вареники з вишнями. Кисло-солодка, соковита начинка і ніжне тісто мало кого залишає байдужим, особливо якщо вареники приготовлені правильно, своїми руками.
Перш ніж приступити до рецепту, давайте розглянемо основні секрети ідеальних вареників з вишнею:
- щоб ягоди не пускали зайвий сік, необхідно додати до начинки трохи крохмалю, манки або навіть борошна;
- тісто буде еластичним, якщо після замішування відправити його в холодильник на 30-40 хвилин;
- вода для тіста має бути крижаною, а саме тісто краще замішувати руками, щоб контролювати консистенцію.
Яку вишню краще взяти для вареників? Будь-яку: консервовану (у компоті), заморожену, свіжу. Не підійде лише варення або конфітюр, і вишня, звичайно, має бути без кісточок.
Основні моменти зазначили, тепер приступимо до приготування.
Рецепт вареників з вишнею
1. Дістаньте з вишні кісточки, якщо необхідно, і покладіть в друшляк, поки міситимете тісто.
2. Висипте борошно на робочу поверхню, сформуйте гірку з виїмкою посередині.
3. У заглиблення додайте воду, яйце і починайте замішувати тісто. Якщо потрібно, додайте ще борошна. В результаті у вас вийде м'яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
4. Зробіть з тіста кулю, покладіть у миску та обмотайте плівкою. Відправте в холодильник на півгодини.
5. Після охолодження починаємо ліпити вареники. На цьому етапі можна піти двома шляхами.
- Спосіб 1. Розкотіть тісто тонко та сформуйте рівні кола за допомогою склянки або чашки. Залишки тіста зліпіть між собою та повторіть процедуру.
- Спосіб 2. Розділіть тісто на три рівні частини ножем. З кожного шматочка сформуйте ковбаску діаметром близько 1,5 см. Наріжте ковбаску на рівні шматочки, потім кожен руками скачайте в кульку і качалкою пройдіться, щоб вийшло акуратне коло.
Якщо ви часто робите вареники, то знаєте, що другий спосіб набагато швидший. Щоб готові кружечки тіста не злиплися, не забувайте додавати борошно на робочу поверхню та руки.
6. У центр кожного кола додайте трохи цукру та 2-3 вишні. Ягід можна покласти більше, якщо вони дрібні.
7. Ліпити вареник починайте від центру, обережно пересуваючись до краю.
8. Варіть готові вироби у підсоленій, киплячій воді 2-3 хвилини після того, як вони спливли.
9. Подавайте вареники з вишнею із щедрою порцією вершкового масла та зі сметаною.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів: