Ліниві вареники з сиром
Інгредієнти
- Сир домашній 500 г
- Яйця 2 шт.
- Цукор 3-4 ст. л.
- Борошно 4 ст. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Сіль 1 дрібка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Історія походження лінивих вареників тісно пов'язана з їх старшим братом — варениками з начинкою. У кількох джерелах вказано, що саму страву перейняли у турків і стали готувати на свій лад. Вареники так полюбились українцям, що без них не можна було уявити як святкового, так і повсякденного столу. Точної історії ми, звісно, не знаємо, але може сказати напевне — той, хто придумав додавати начинку прямо у тісто безумовно є генієм.
Ліниві вареники з сиром також називають сирними галушками, оскільки їх рецептура дуже схожа на традиційні полтавські галушки. Крім лінивих вареників з сиром, часто можна зустріти і з картоплею, картоплею та сиром, зеленню та іншими додатками.
Сьогодні ми приготуємо солодкі ліниві вареники з сиром, які ідеально підходять для сніданку.
Рецепт лінивих вареників з сиром
1. Змішайте сир з яйцем, цукром, сіллю та ванільним цукром. Розімніть все ретельно вилкою або блендером. Чим більш однорідною буде структура, тим ніжнішими вийдуть вареники.
2. Додайте борошно, попередньо просіявши його, та замісіть тісто.
3. Тісто має вийти пластичним настільки, аби з нього можна було зробити своєрідну “ковбаску”.
4. Присипте ніж борошном і розріжте тісто на шматочки, товщиною 1-1,5 см.
5. Закип'ятіть воду. Додайте шматочки тіста, варіть на середньому вогні 3-4 хвилин.
6. Готові ліниві вареники відправляйте одразу в тарілку з вершковим маслом, аби вони не злиплись.
7. Засмачити вареники слід сметаною або йогуртом.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів: