Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Вареники з сиром і картоплею

Вареники з картоплею та сиром
Основні страви

2.98 5

img5028

Інгредієнти

  • Борошно3 склянки
  • Яйця1 шт.
  • Картопля варена400 г
  • Сир400 г
  • Вода (окріп)⅔ склянки
  • Цибуля 1 шт.
  • Сало100-150 г
  • Сіль, перецьна ваш смак
  • Оліядля смаження

Опис рецепту

Вареники з начинкою з домашнього сиру та картоплі — надзвичайно поживна та смачна страва. Традиційно її подають із щедрою порцією шкварок або вершкового масла. Ми — прихильники усього українського, тому обрали перший варіант заправки. Приступаймо до приготування.

  1. Аби вареники вдались, варто особливу увагу приділити тісту. Та поки ми готуємо основу, варто подбати і про начинку. Очистіть картоплю, поріжте на кубики середнього розміру і поставте на невеликий вогонь. Картоплю слід варити до готовності.
  2. Для тіста підготуйте чисту та суху поверхню (стола або спеціальної дошки).
  3. Сформуйте з борошна гірку з виямкою посередині. У виямку додайте яйце та гарячу воду. Почніть замішувати тісто, додаючи поступово борошно з країв у рідкі інгредієнти.
  4. Вимішуйте тісто доти, доки воно перестане липнути до рук. За потреби додайте ще трохи борошна.
  5. Готове тісто покладіть до поліетиленового пакета та на 20 хвилин залиште.
  6. Підготуємо начинку. Половинку цибулі поріжте на дрібні шматочки та підсмажте до золотистості у олії.
  7. Готову варену картоплю потовчіть до стану пюре, охолодіть до кімнатної температури, змішайте з сиром та смаженою цибулею. Приправте сіллю та перцем на ваш смак. Відставте в сторону.
  8. Дістаньте тісто з пакета і розділіть на кілька частин. З однієї частинки зробіть тонку ковбаску, поріжте на шматочку товщиною 1-1,5 см. З кожного шматочка зробіть кульку руками і качалкою зробіть плаский кружечок (механізм такий самий як і для вареників з вишнею).
  9. У кожен кружечок додайте чайну ложку начинку і обережно зліпіть вареник. Повторіть аналогічні дії з рештою тіста. Зліплені вареники складайте на поверхню, присипану борошном.
  10. Варіть вареники у підсоленому кропі 2-3 хвилини після того, як вони спливають на поверхню.
  11. Поки варяться вареники, підготуємо найсмачнішу частину страви — шкварки. На сковороду, де смажилась цибуля, додайте дрібно порізане сало. Обсмажте на малому вогні 2-3 хвилини. Додайте мілко порізано половинку цибулини. Готуйте до золотистості. За потреби приправте сіллю.
  12. Подавайте гарячі вареники зі свіжими шкварками. Страва чудово смакує і на наступний день розігрітою у мікрохвильовці або на сковороді.

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-08-26T18:19:49+03:002022-11-07T13:43:07+02:00
img5028