Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Вареники з сиром і картоплею

Вареники з картоплею та сиром — традиційна українська страва, а саме така начинка найбільш популярна у західних регіонах України.
Інгредієнти
- Борошно 3 склянки
- Яйця 1 шт.
- Картопля варена 400 г
- Сир 400 г
- Вода (окріп) ⅔ склянки
- Цибуля 1 шт.
- Сало 100-150 г
- Сіль, перець на ваш смак
- Олія для смаження
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Вареники з начинкою з домашнього сиру та картоплі — надзвичайно поживна та смачна страва. Традиційно її подають із щедрою порцією шкварок або вершкового масла. Ми — прихильники усього українського, тому обрали перший варіант заправки. Приступаймо до приготування.
- Аби вареники вдались, варто особливу увагу приділити тісту. Та поки ми готуємо основу, варто подбати і про начинку. Очистіть картоплю, поріжте на кубики середнього розміру і поставте на невеликий вогонь. Картоплю слід варити до готовності.
- Для тіста підготуйте чисту та суху поверхню (стола або спеціальної дошки).
- Сформуйте з борошна гірку з виямкою посередині. У виямку додайте яйце та гарячу воду. Почніть замішувати тісто, додаючи поступово борошно з країв у рідкі інгредієнти.
- Вимішуйте тісто доти, доки воно перестане липнути до рук. За потреби додайте ще трохи борошна.
- Готове тісто покладіть до поліетиленового пакета та на 20 хвилин залиште.
- Підготуємо начинку. Половинку цибулі поріжте на дрібні шматочки та підсмажте до золотистості у олії.
- Готову варену картоплю потовчіть до стану пюре, охолодіть до кімнатної температури, змішайте з сиром та смаженою цибулею. Приправте сіллю та перцем на ваш смак. Відставте в сторону.
- Дістаньте тісто з пакета і розділіть на кілька частин. З однієї частинки зробіть тонку ковбаску, поріжте на шматочку товщиною 1-1,5 см. З кожного шматочка зробіть кульку руками і качалкою зробіть плаский кружечок (механізм такий самий як і для вареників з вишнею).
- У кожен кружечок додайте чайну ложку начинку і обережно зліпіть вареник. Повторіть аналогічні дії з рештою тіста. Зліплені вареники складайте на поверхню, присипану борошном.
- Варіть вареники у підсоленому кропі 2-3 хвилини після того, як вони спливають на поверхню.
- Поки варяться вареники, підготуємо найсмачнішу частину страви — шкварки. На сковороду, де смажилась цибуля, додайте дрібно порізане сало. Обсмажте на малому вогні 2-3 хвилини. Додайте мілко порізано половинку цибулини. Готуйте до золотистості. За потреби приправте сіллю.
- Подавайте гарячі вареники зі свіжими шкварками. Страва чудово смакує і на наступний день розігрітою у мікрохвильовці або на сковороді.
Смачного!
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів: