Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Вареники з домашнім сиром

Вареники з сиром

2.8 5

img10876

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно500 г
  • Вода300 мл
  • Вершкове масло105 г
  • Сіль1,5 ч.л.
  • Домашній сир500 г
  • Яйця ЯСЕНСВІТ2 шт.
  • Цукор1 ч.л.
  • Сметанадля подачі

Опис рецепту

Вареники з домашнім сиром — страва традиційної української кухні. Начинка при цьому може бути солоною, солодкою, у деяких регіонах України готують також вареники з сиром та картоплею.

Страва є надзвичайно поживною, особливо, якщо подати її з маслом та сметаною, а приготування значно простіше, ніж у вареників із картоплею або вишнею, оскільки підготовка начинки не займає багато часу.

  • Для тіста все борошно помістити у велику миску, додати 0,5 ч. л. солі і добре перемішати. 
  • У невеликій каструлі довести до кипіння воду з 50 г вершкового масла. Тоненькою цівкою влийте воду у тісто, постійно помішуючи. 
  • Перемішуйте тісто до однорідності, доки воно не буде прилипати до рук. Якщо тісто прилипає до рук, просто додайте трішки борошна. 

тісто для вареників з сиром

  • Сформуйте з тіста кулю та накрийте рушником. Дайте відпочити протягом 30-40 хвилин. 
  • Для начинки візьміть домашній сир, перетріть через сито, додайте 2 жовтки, 50 г топленого вершкового масла, щіпку солі та 1 ч.л. цукру. Начинку добре перемішайте до однорідності. 
  • Розкатайте тонко тісто, виріжте кружечки та ліпіть вареники. На кожен кружечок для вареника покладіть 1 десертну ложку начинки та зліпіть вареник.

як ліпити вареники з сиром

  • Викладайте готові вареники на поверхню, застелену пергаментом або присипану борошном. Доведіть воду до кипіння та опускайте готові вареники й варіть до готовності.

вареники з домашнім сиром

Зварені вареники заправте вершковим маслом та подавайте з сметаною до столу!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-01-03T09:23:56+02:002022-07-21T21:22:46+03:00
img10876