Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Вареники з домашнім сиром
Головними смаколиками на Масницю (чи Колодій) в Україні вважалися вареники з сиром та сметаною. За деякими даними традицію було започатковано за часів козацтва.
56051
Інгредієнти
- Пшеничне борошно 500 г
- Вода 300 мл
- Вершкове масло 105 г
- Сіль 1,5 ч.л.
- Домашній сир 500 г
- Яйця ЯСЕНСВІТ 2 шт.
- Цукор 1 ч.л.
- Сметана для подачі
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Вареники з домашнім сиром — страва традиційної української кухні. Начинка при цьому може бути солоною, солодкою, у деяких регіонах України готують також вареники з сиром та картоплею.
Страва є надзвичайно поживною, особливо, якщо подати її з маслом та сметаною, а приготування значно простіше, ніж у вареників із картоплею або вишнею, оскільки підготовка начинки не займає багато часу.
- Для тіста все борошно помістити у велику миску, додати 0,5 ч. л. солі і добре перемішати.
- У невеликій каструлі довести до кипіння воду з 50 г вершкового масла. Тоненькою цівкою влийте воду у тісто, постійно помішуючи.
- Перемішуйте тісто до однорідності, доки воно не буде прилипати до рук. Якщо тісто прилипає до рук, просто додайте трішки борошна.
- Сформуйте з тіста кулю та накрийте рушником. Дайте відпочити протягом 30-40 хвилин.
- Для начинки візьміть домашній сир, перетріть через сито, додайте 2 жовтки, 50 г топленого вершкового масла, щіпку солі та 1 ч.л. цукру. Начинку добре перемішайте до однорідності.
- Розкатайте тонко тісто, виріжте кружечки та ліпіть вареники. На кожен кружечок для вареника покладіть 1 десертну ложку начинки та зліпіть вареник.
- Викладайте готові вареники на поверхню, застелену пергаментом або присипану борошном. Доведіть воду до кипіння та опускайте готові вареники й варіть до готовності.
Зварені вареники заправте вершковим маслом та подавайте з сметаною до столу!
Відео рецепт вареників з сиром
Спробуйте приготувати вареники з сиром за нашим простим рецептом!
Вареники ідеальні для сімейного обіду або вечері.
Інгредієнти:
- Борошно - 550-600 г
- Яйце - 1 шт.
- Олія - 3 ст. л.
- Сіль/цукор - дрібка
- Окріп - 180-200 мл
Для начинки:
- Яйце - 1 шт.
- Сир кисломолочний
- Ванілін
- Цукрова пудра
Приготування вареників з сиром:
- Просійте борошно.
- Додайте одне яйце від Ясенсвіт та перемішайте з борошном.
- Додайте олію і також перемішайте.
- Додавайте окріп частинами (краще в 2-3 етапи, щоб контролювати консистенцію тіста).
- Вимішуйте тісто та залиште на 30-60 хвилин під рушничком.
Формування вареників:
- Розкатайте тісто, виріжте кружечки.
- Додайте начинку та защіпніть краєчки.
- Відварюйте вареники та подавайте з вершковим маслом, медом або сметаною.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:
56051