Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Вареники з домашнім сиром

Вареники з сиром

2.74 5

img 56051

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно 500 г
  • Вода 300 мл
  • Вершкове масло 105 г
  • Сіль 1,5 ч.л.
  • Домашній сир 500 г
  • Яйця ЯСЕНСВІТ 2 шт.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сметана для подачі

Опис рецепту

Вареники з домашнім сиром — страва традиційної української кухні. Начинка при цьому може бути солоною, солодкою, у деяких регіонах України готують також вареники з сиром та картоплею.

Страва є надзвичайно поживною, особливо, якщо подати її з маслом та сметаною, а приготування значно простіше, ніж у вареників із картоплею або вишнею, оскільки підготовка начинки не займає багато часу.

  • Для тіста все борошно помістити у велику миску, додати 0,5 ч. л. солі і добре перемішати. 
  • У невеликій каструлі довести до кипіння воду з 50 г вершкового масла. Тоненькою цівкою влийте воду у тісто, постійно помішуючи. 
  • Перемішуйте тісто до однорідності, доки воно не буде прилипати до рук. Якщо тісто прилипає до рук, просто додайте трішки борошна. 

тісто для вареників з сиром

  • Сформуйте з тіста кулю та накрийте рушником. Дайте відпочити протягом 30-40 хвилин. 
  • Для начинки візьміть домашній сир, перетріть через сито, додайте 2 жовтки, 50 г топленого вершкового масла, щіпку солі та 1 ч.л. цукру. Начинку добре перемішайте до однорідності. 
  • Розкатайте тонко тісто, виріжте кружечки та ліпіть вареники. На кожен кружечок для вареника покладіть 1 десертну ложку начинки та зліпіть вареник.

як ліпити вареники з сиром

  • Викладайте готові вареники на поверхню, застелену пергаментом або присипану борошном. Доведіть воду до кипіння та опускайте готові вареники й варіть до готовності.

вареники з домашнім сиром

Зварені вареники заправте вершковим маслом та подавайте з сметаною до столу!


Відео рецепт вареників з сиром 

Спробуйте приготувати вареники з сиром за нашим простим рецептом! 
Вареники ідеальні для сімейного обіду або вечері. 

Інгредієнти:
  • Борошно - 550-600 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія - 3 ст. л. 
  • Сіль/цукор - дрібка
  • Окріп - 180-200 мл

Для начинки:
  • Яйце - 1 шт. 
  • Сир кисломолочний
  • Ванілін
  • Цукрова пудра

Приготування вареників з сиром: 
  1. Просійте борошно.
  2. Додайте одне яйце від Ясенсвіт та перемішайте з борошном.
  3. Додайте олію і також перемішайте.
  4. Додавайте окріп частинами (краще в 2-3 етапи, щоб контролювати консистенцію тіста).
  5. Вимішуйте тісто та залиште на 30-60 хвилин під рушничком.

Формування вареників:
  1. Розкатайте тісто, виріжте кружечки.
  2. Додайте начинку та защіпніть краєчки.
  3. Відварюйте вареники та подавайте з вершковим маслом, медом або сметаною.



Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-01-03T09:23:56+02:00 2024-06-21T10:16:02+03:00
img 56051