Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Суп з кльоцками

курячий суп з кльоцками
Основні страви

3.12 5

img1017

Інгредієнти

  • Курка500-700 г
  • Вода3,5 л
  • Картопля3-4 шт.
  • Морква1 шт.
  • Цибуля1 шт.
  • Оліядля смаження + 1 ч. .л для кльоцок
  • Яйця1 шт.
  • Борошно4 ст. л.
  • Спеціїна ваш смак

Опис рецепту

image
  1. Кожен суп починається з правильного бульйону. Найкраще для першого із кльоцками підходить наваристий курячий бульйон. Для його приготування візьміть 500-700 грамів курячого м’яса (різних видів, головне взяти не лише грудинку), гарно промийте і залийте водою.
  2. Коли вода закипить, зніміть ретельно піну, додайте спеції (лавровий лист, перець горошком або інші прянощі на ваш смак) та зменшіть вогонь. Варіть під кришкою десь 50-60 хвилин.
  3. Доки вариться бульйон, приготуємо решту продуктів для супу. Очистіть моркву, цибулину, мілко нашинкуйте. Розігрійте сковороду, додайте рослинну олію та подрібнені овочі. Підсмажте до м’якості десь 10-15 хвилин. Відставте засмажку в сторону.
  4. Підготуйте картоплю, очистіть її, поріжте на кубики та залийте водою, аби картопля не потемніла через контакт крохмалю з повітрям.
  5. Коли звариться м’ясо, дістаньте його з бульйону, аби охолодилось. Додайте у навар засмажку з моркви та цибулі, картоплю, накрийте кришкою. 
  6. Коли курятина охолоне, відділіть м’ясо від кісток, розріжте його на шматочки на власний смак і додайте до супу.
  7. Поки суп вариться, приготуймо кльоцки. В окрему миску вбийте одне яйце, додайте дрібку солі, перемішайте і введіть 2 столових ложки борошна. У вас вийде густа та туга суміш. Як тільки вона стане однорідною, введіть чайну ложку олії, знову перемішайте. Прямо з каструлі (але чистим прибором) додайте бульйон, приблизно 2 столових ложки і інтенсивно перемішайте. В кінці введіть ще ложку борошна. В результаті у вас вийде щось на кшталт заварного тіста.
  8. Відставте заготовку на кльоцки поки в сторону і перевірте готовність супу, а головне — картоплі. Якщо картопля зварилась, можна додавати кльоцки. Збільшіть вогонь, щоб суп кипів інтенсивніше. Візьміть дві чайні ложечки, однією набирайте тісто, а іншою зішкрябуйте його у киплячий бульйон. Зачекайте, доки кльоцки спливуть, посоліть суп і вимикайте вогонь.
  9. Дайте супу настоятись 20-30 хвилин і за бажанням додайте зелень. Подавайте обов’язково гарячим.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-09-01T20:22:24+03:002022-09-01T20:22:56+03:00
img1017