Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Суп з кльоцками
Суп з кльоцками — легка, водночас зігріваюча та поживна страва, яка чудово смакуватиме на обід.
57540
Інгредієнти
- Курка 500-700 г
- Вода 3,5 л
- Картопля 3-4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Олія для смаження + 1 ч.л. для кльоцок
- Яйця 1 шт.
- Борошно 4 ст. л.
- Спеції на ваш смак
Опис рецепту
- Кожен суп починається з правильного бульйону. Найкраще для першого із кльоцками підходить наваристий курячий бульйон. Для його приготування візьміть 500-700 грамів курячого м’яса (різних видів, головне взяти не лише грудинку), гарно промийте і залийте водою.
- Коли вода закипить, зніміть ретельно піну, додайте спеції (лавровий лист, перець горошком або інші прянощі на ваш смак) та зменшіть вогонь. Варіть під кришкою десь 50-60 хвилин.
- Доки вариться бульйон, приготуємо решту продуктів для супу. Очистіть моркву, цибулину, мілко нашинкуйте. Розігрійте сковороду, додайте рослинну олію та подрібнені овочі. Підсмажте до м’якості десь 10-15 хвилин. Відставте засмажку в сторону.
- Підготуйте картоплю, очистіть її, поріжте на кубики та залийте водою, аби картопля не потемніла через контакт крохмалю з повітрям.
- Коли звариться м’ясо, дістаньте його з бульйону, аби охолодилось. Додайте у навар засмажку з моркви та цибулі, картоплю, накрийте кришкою.
- Коли курятина охолоне, відділіть м’ясо від кісток, розріжте його на шматочки на власний смак і додайте до супу.
- Поки суп вариться, приготуймо кльоцки. В окрему миску вбийте одне яйце, додайте дрібку солі, перемішайте і введіть 2 столових ложки борошна. У вас вийде густа та туга суміш. Як тільки вона стане однорідною, введіть чайну ложку олії, знову перемішайте. Прямо з каструлі (але чистим прибором) додайте бульйон, приблизно 2 столових ложки і інтенсивно перемішайте. В кінці введіть ще ложку борошна. В результаті у вас вийде щось на кшталт заварного тіста.
- Відставте заготовку на кльоцки поки в сторону і перевірте готовність супу, а головне — картоплі. Якщо картопля зварилась, можна додавати кльоцки. Збільшіть вогонь, щоб суп кипів інтенсивніше. Візьміть дві чайні ложечки, однією набирайте тісто, а іншою зішкрябуйте його у киплячий бульйон. Зачекайте, доки кльоцки спливуть, посоліть суп і вимикайте вогонь.
- Дайте супу настоятись 20-30 хвилин і за бажанням додайте зелень. Подавайте обов’язково гарячим.
Смачного.
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка супів:
57540