Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Зелений борщ зі щавлем, шпитаном та курячим м'ясом.

Зелений борщ зі щавлем, шпитаном та курячим м'ясом.

3.25 5

img1043

Інгредієнти

  • Яйця4шт.
  • Стегно куряче3 шт.
  • Картопля4 великих
  • Морква1 велика
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часниктри зубчика
  • Зелена цибуля150 г
  • Щавельвеликий пучок
  • Шпинат 150 г
  • Кріп та петрушкана смак
  • Оліядля пасерування
  • Лавровий лист, перець горошек, сільна смак

Опис рецепту

image

Зелений борщ - це така сама традиційна українська страва, як і червоний борщ, але за популярністю він займає друге місце й більше належить до сезонних страв.

Рецепт борщу з щавлем можна розглядати як класичний і сучасний. Історично для приготування борщу використовували і кропиву, і лободу, і навіть листя буряка нарівні зі щавлем.

Пік популярності борщу випадає на травень та червень - період, коли виростає перша зелень і у нас з'являється можливість насолодитися свіжою, ароматною і багатою на вітаміни стравою. Хоча, сучасні господині мають свої секрети, що дозволяють балувати сім'ю зеленим борщем зі щавлем протягом року.

Ми пропонуємо вам рецепт борщу зі щавлем, шпинатом, часником і курячим м'ясом.

Курячі стегенця потрібно вимити й покласти в киплячу воду, додайте сіль, перець горошок і лавровий лист. Варити будемо 20 хвилин, знявши піну.

Борщ варимо в окремій каструлі, налийте 4 л води й поставте на вогонь. Ми не будемо використовувати курячий бульйон, краще підсмажимо овочі й ближче до кінця додамо варене м'ясо - наш борщ буде і наваристим, і ароматним.

Готуємо інгредієнти: зелень промийте і залийте водою, рекомендується додати яблучний оцет в воду або трохи солі й столову ложку лимонного соку, потримати зелень 15 хвилин, після чого знову промити. Такий розчин гарантовано очистить зелень.

Почистіть цибулю, картоплю й моркву. Цибулю та моркву наріжте соломкою й обсмажте на олії до золотистого кольору. Картоплю поріжте кубиками й покладіть в киплячу воду, засічіть 20 хвилин з моменту закипання.

До цього часу стегенця вже майже зварилися. Дістаньте їх, дайте трохи охолонути і розберіть м'ясо руками на невеликі шматочки. Через 10 хвилин від закипання картоплі додайте пасеровану моркву з цибулею, після чергового закипання додайте шматочки м'яса і киньте перець горошок.

Яйця (3 шт.) відварювати не потрібно, розбийте їх у мисочку і збийте їх виделкою (не варто міксером або віночком), після чого вилийте яйця в киплячий борщ, при цьому постійно помішуючи його виделкою.

Тепер чисту і просушену зелень потрібно порізати. Щавель і шпинат побільше, а зелень і цибулю намагайтеся подрібніше різати. Сюди ж порубати й часник. Всю зелень і часник додаємо в каструлю, даємо закипіти, солимо, додаємо лавровий лист і вимикаємо. Ви якраз маєте вкластися в ті 20 хвилин, які фіксували після закипання картоплі.

Борщ має трохи настоятися.

Зваріть ще одне яйце круто, наріжте його кружечками і додайте в тарілку разом зі сметаною при подачі.

Смачного!

2021-04-29T14:22:24+03:002021-05-27T15:53:21+03:00
img1043

empty