Зелений борщ зі щавлем, шпинатом та курячим м'ясом

Інгредієнти
- Яйця 4шт.
- Стегно куряче 3 шт.
- Картопля 4 великих
- Морква 1 велика
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник три зубчика
- Зелена цибуля 150 г
- Щавель великий пучок
- Шпинат 150 г
- Кріп та петрушка на смак
- Олія для пасерування
- Лавровий лист, перець горошек, сіль на смак
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Зелений борщ - це така сама традиційна українська страва, як і червоний борщ, але за популярністю він займає друге місце й більше належить до сезонних страв.
Рецепт борщу з щавлем можна розглядати як класичний і сучасний. Історично для приготування борщу використовували і кропиву, і лободу, і навіть листя буряка нарівні зі щавлем.
Пік популярності борщу випадає на травень та червень - період, коли виростає перша зелень і у нас з'являється можливість насолодитися свіжою, ароматною і багатою на вітаміни стравою. Хоча, сучасні господині мають свої секрети, що дозволяють балувати сім'ю зеленим борщем зі щавлем протягом року.
Ми пропонуємо вам рецепт борщу зі щавлем, шпинатом, часником і курячим м'ясом.
Курячі стегенця потрібно вимити й покласти в киплячу воду, додайте сіль, перець горошок і лавровий лист. Варити будемо 20 хвилин, знявши піну.
Борщ варимо в окремій каструлі, налийте 4 л води й поставте на вогонь. Ми не будемо використовувати курячий бульйон, краще підсмажимо овочі й ближче до кінця додамо варене м'ясо - наш борщ буде і наваристим, і ароматним.
Готуємо інгредієнти: зелень промийте і залийте водою, рекомендується додати яблучний оцет в воду або трохи солі й столову ложку лимонного соку, потримати зелень 15 хвилин, після чого знову промити. Такий розчин гарантовано очистить зелень.
Почистіть цибулю, картоплю й моркву. Цибулю та моркву наріжте соломкою й обсмажте на олії до золотистого кольору. Картоплю поріжте кубиками й покладіть в киплячу воду, засічіть 20 хвилин з моменту закипання.
До цього часу стегенця вже майже зварилися. Дістаньте їх, дайте трохи охолонути і розберіть м'ясо руками на невеликі шматочки. Через 10 хвилин від закипання картоплі додайте пасеровану моркву з цибулею, після чергового закипання додайте шматочки м'яса і киньте перець горошок.
Яйця (3 шт.) відварювати не потрібно, розбийте їх у мисочку і збийте їх виделкою (не варто міксером або віночком), після чого вилийте яйця в киплячий борщ, при цьому постійно помішуючи його виделкою.
Тепер чисту і просушену зелень потрібно порізати. Щавель і шпинат побільше, а зелень і цибулю намагайтеся подрібніше різати. Сюди ж порубати й часник. Всю зелень і часник додаємо в каструлю, даємо закипіти, солимо, додаємо лавровий лист і вимикаємо. Ви якраз маєте вкластися в ті 20 хвилин, які фіксували після закипання картоплі.
Борщ має трохи настоятися.
Зваріть ще одне яйце круто, наріжте його кружечками і додайте в тарілку разом зі сметаною при подачі.
Смачного!
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка супів:
- ПОЛЬСКИЙ СУП ЖУРЕК
- ПИВНИЙ СУП З ГРІНКАМИ ТА ЯЙЦЕМ
- СУП З ФРИКАДЕЛЬКАМИ ТА ЯЙЦЕМ
- КУРЯЧИЙ БУЛЬЙОН З ЯЙЦЕМ
- РАМЕН З КРЕВЕТКАМИ І ЯЙЦЕМ
- ХОЛОДНИЙ СУП ДОВГА