Молочний суп-пюре
Інгредієнти
- молоко 6 склянок
- яйця 4 шт.
- картопля великого розміру 4 шт.
- цибуля 4 шт.
- олія 15 г
- вершкове масло 1 ст. л.
- вершки пів склянки
- сіль, перець, спеції за смаком
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Супи — помічники нашого травлення і дозволяють за раз з'їсти цілий набір вітамінів і мінералів. У класичного супу є один недолік: він, як правило, готується досить довго.
Один із варіантів «швидкої» першої страви — молочний суп-пюре з яйцем, картоплею і цибулею. Таку смакоту ви встигнете зварити навіть для недільного сніданку. Крім цього, молочний суп дуже корисний і легко засвоюється, завдяки тандему «яйця-молоко».
А ось і сам рецепт.
1. Підготуйте картоплю. Очистіть, наріжте дрібними кубиками (не більш 1 сантиметра) і варіть після закипання 15-20 хвилин до стану «аль денте».
2. Доки картопля вариться, обсмажте дрібно нарізану цибулю. Для легкої карамелізації можна додати чайну ложку цукру без гірки та чайну ложку вершкового масла.
3. Приготуйте яйця. Для початку дістаньте їх із холодильника і залиште при кімнатній температурі на 5-10. Збийте яйця до однорідної консистенції. Якщо часу обмаль, візьміть ТМ ЯСЕНСВІТ "Яйце Рідке". Чотири яйця дорівнює 200 грамам готової суміші.
4. Підігрійте молоко до температури 45-50 градусів. У гаряче молоко додайте тонкою цівкою збиті яйця, активно помішуючи.
5. Доведіть суміш до кипіння на маленькому вогні, покладіть смажену цибулю, варену картоплю, перець, сіль й інші спеції за вашим смаком, потім додайте вершкове масло.
6. Варіть 10-12 хвилин.
7. Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути та збийте суп блендером до однорідної консистенції.
8. Перед подачею додайте вершки.
Лайфхак: щоб суп набув апетитного жовтого відтінку, додайте перед збиванням пів дрібки куркуми, а любителі макаронів можуть замінити картоплю на улюблену вермішель твердих сортів або заміксувати її з картоплею.
Готовий суп можна прикрасити зеленню, посипати сухариками або подати до столу разом з грінками.
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка супів:
- ПОЛЬСКИЙ СУП ЖУРЕК
- ЗЕЛЕНИЙ БОРЩ ІЗ ЩАВЛЕМ
- ПИВНИЙ СУП З ГРІНКАМИ ТА ЯЙЦЕМ
- СУП З ФРИКАДЕЛЬКАМИ ТА ЯЙЦЕМ
- КУРЯЧИЙ БУЛЬЙОН З ЯЙЦЕМ
- РАМЕН З КРЕВЕТКАМИ І ЯЙЦЕМ
- ХОЛОДНИЙ СУП ДОВГА