Чуньцзюань - весняні рулети або смажені трубочки з начинкою
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 1 скл.
- Яйця 2 шт.
- Свиняча вирізка 200 г
- Морква 1 середня
- Гриби деревні 50 г
- Соєві паростки 50 г
- Молоко 2 скл.
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Рисове вино 1 ст. л.
- Кунжутна олія 1 ст. л.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
Опис рецепту
Весняні рулети, які в Китаї називають Чуньцзюань готувалися, щоб привітати весну. Існує велика різноманітність рулетів, вони відрізняються не тільки начинкою, соусом, формою і розміром. Весняні рулети популярні в усьому світі, вони подаються і як закуска, і як основна страва.
Миємо м'ясну вирізку і нарізаємо її тонкою соломкою, складаємо в миску, додаємо рисове вино, соєвий соус, крохмаль і рослинну олію. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і поміщаємо на пів години в прохолодне місце.
Готуємо інші інгредієнти: деревні гриби замочіть на 20 хвилин, після чого промийте і наріжте тонкою соломкою, далі наріжте тонкою соломкою морквину.
У сковороду з розігрітою олією викладаємо свинину і обсмажуємо, додаємо моркву і продовжуємо обсмажувати, гриби і по чайній ложці цукру, солі і кунжутної олії. Все перемішуємо і продовжуємо обсмажувати, постійно помішуючи. Додаємо паростки сої, обсмажуємо ще пару хвилин, перекладаємо і залишаємо остигати.
Починаємо готувати млинці для трубочок.
Беремо одне яйце і відокремлюємо жовток від білка, змішуємо виділений жовток з молоком, борошном, двома чайними ложками цукру і солі. Добре вимішуємо і на розпеченій сковороді, добре змащеної олією смажимо тонкі млинці. Знімайте млинці швидко, поки вони не підрум’янились.
Підготуйте суміш: 2 чайних ложки борошна на 1 столову ложку води. Викладайте начинку невеликими порціями на млинець, завертайте його і край змочуйте сумішшю води і борошна. У глибоку сковороду (китайці використовують вог) наливаємо стільки олії, щоб наші рулетики вільно плавали. У добре розігріту олію викладаємо рулети і смажимо поки не стануть золотистими.
Викладаємо рулетики на паперові рушники, згорнуті в кілька шарів, щоб стік зайвий жир і поспішайте подавати, поки рулетики гарячі.
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:
- Рецепт пирижків з малиновим варенням
- Пиріжки з яйцем по-азербайджанськи
- Бріки (пиріжки з яйцем)
- Зрази з грибами
- Хачапурі з сиром на сковороді