Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Булочки Баоцзи с джусай і яйцем, приготовані в пароварці

китайські парові булочки
Основні страви

3.7 5

img733

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне500 г
  • Цукор .3 ч. л.
  • Дріжжи2 ч. л.
  • Вода 300 мл
  • Яйця6 шт.
  • Цибуля Джусай пучок
  • Гранульований курячий бульйон (підійде приправа зі смаком курки)1 ч.л.
  • Сільна смак
  • Приправа "13 спецій" або інша пряна приправаНа смак
  • Устричний соус 1 ст. л.
  • Перець білий або чорний мелений на смак
  • Олія1 ст.л.
  • Кунжутна олія2 ч.л.

Опис рецепту

image

Придумав булочку китайський полководець Джуге Ляне. Він був дуже винахідливий, вважається, що саме він придумав тачку, сигнальний ліхтар і швидкісний самостріл.

Готуємо тісто: у борошно кришимо дріжджі, цукор (2 ч. л.) і повільно, додаючи теплу воду, все перемішуємо і вимішуємо тісто руками до тих пір, поки воно не буде м'яким і пластичним. Якщо тісто тверде, відставте його на п'ять хвилин і вимішайте знову. Не потрібно додавати більше води.

Готове тісто накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 20 хвилин, щоб підійшло.

Начинка: розбиваємо яйця, додаємо сіль і добре перемішуємо. Виливаємо їх в сковороду з добре розігрітою олією, постійно помішуючи, смажимо до готовності. Мають вийти дрібні шматочки, що прихопились. Дрібно рубаємо джусай (можна замінити на чаремшу або зелену цибулю) і додаємо до нього яйця, приправу, гранульований курячий бульйон (можна замінити його сіллю на смак), цукор (1 ч. л.), мелений перець, по столовій ложці устричного соусу та олії, кілька крапель кунжутної, після чого все добре перемішуємо і начинка готова.


Повертаємося до тіста, викладаємо його, обминаємо і робимо «ковбаску». Ділимо на 12 булочок. Шматочки ще раз обминаємо, щоб випустити повітря і скочуємо в кульки. Ми залишаємо шматочки на 5 хвилин. Вони трохи підростуть. Беремо кожен шматочок, формуємо корж діаметром 10 см або більше, трохи його розгортаємо з центру і продовжуємо розгортати тільки край, щоб усередині тісто було пухке. У центр коржику не шкодуючи накладаємо начинку. У доброго кухаря вага начинки в два рази більша за обгортки з тіста. Защипуємо булочку: робимо складочку і тримаємо її пальцями, наступну в теж місце і знову тримаємо. Так крутимо булочку, защипуючи її повністю.

Укладаємо булочки на решітку пароварки, накриваємо і доводимо до кипіння. Після чого готуємо ще 15 хвилин: 5 хвилин на сильному вогні, 5 хвилин на середньому вогні і ще п'ять хвилин залишаємо постояти вимкненими, але кришку при цьому відкривати не можна.

У нас виходять пухкенькі, ароматні, ніжні парові булочки.

До булочок в Китаї пропонують Діп (соус для вмочування їжі). Варіантів Діпів багато, але найпростіший і доступний нам - соєвий соус.

Смачного!

2021-02-04T18:33:41+02:002021-05-27T14:52:10+03:00
img733

empty