Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Китайський новорічний пиріг Нін Гоу у пароварці

Китайський новорічний пиріг Нін Гоу
Десерти

4 5

img1098

Інгредієнти

  • Китайські сушені червоні фініки (зізіфус або унабі)4-5 шт.
  • Яйце (або Яйце рідке "ЯСЕНСВІТ")1 шт. (або 50г)
  • Клейке рисове борошно 7 скл.
  • Цукор коричневий300 г
  • Біле насіння кунжуту1 ст. л.
  • Олія3 ч. л.

Опис рецепту

image

Цей пиріг готується тільки раз на рік і вважається найважливішим пирогом Китайського Нового року. Його інгредієнти символізують цілісність і солодке життя. Крім того, тільки з китайським клейким рисовим борошном пиріг виходить ніжним і м'яким. Звичайне рисове борошно робить пиріг більш твердим.

Всі інгредієнти ви знайдете в крамницях китайської їжі або відділеннях східної кухні великих супермаркетів і в інтернет магазинах.

Фініки необхідно попередньо замочити в холодній воді, щоб вони розм'якшилися. Потім злийте воду і видаліть кісточку, розрізаючи фініки на половинки. Коричневий цукор вам доведеться подрібнити до невеликих шматочків, після чого потрібно буде додати 2 склянки води і розчинити в жароміцному посуді до стану сиропу. Якщо немає бажання дотримуватися усіх традиції до кінця і трохи спростити процес, можна замінити коричневий цукор на гранульований, він розчиниться швидше і не потребуватимемо часу на подрібнення. Сироп повинен охолонути.

Підготуйте круглу форму для випікання, діаметр якої буде меншим, ніж діаметр пароварки, і змастіть її маслом.

Вимішайте тісто з рисового борошна і холодного цукрового сиропу. Процес займе до 10-ти хвилин, в разі необхідності додайте третину склянки холодної води. Ваше тісто має бути золотистого кольору (якщо ви все ж зважилися використовувати коричневий цукор), гладким і злегка вологим.

Вилийте тісто в підготовлену форму, розподіливши по поверхні.

Половинки фініків укладіть по зовнішньому краю тіста. Зверху посипте пиріг кунжутом.

Опустіть форму для випікання з тістом в пароварку із вже киплячою водою і накрийте кришкою пароварку. Готуйте до 40-ка хвилин на високій температурі, перевіряючи рівень википання води і доливайте окріп при необхідності. Готовий пиріг буде легко відділятися від стінок форми.


Вийміть форму з пароварки і залиште остигати при кімнатній температурі, після чого поставте пиріг на ніч в прохолодне місце (але не в холодильник), щоб він настоявся. Розрізати пиріг потрібно традиційним китайським методом: спочатку розріжте на 4 однакові частини, потім кожну частину на 2 смужки, а потім смужки розріжте поперек на шматочки приблизно по 1 см завтовшки. Збийте яйце до піни і опустіть кожен шматочок пирога в збите яйце.

Розігрійте сковороду до середньої температури (не дайте їй нагрітися) і налийте олію так, щоб покрити дно. Обсмажуйте шматочки пирога по 2-3 хвилини з кожної з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.

Подавати пиріг необхідно відразу.

З пирога діаметром 20 см виходить близько 60 - 70 шматочків.

2021-02-07T18:22:09+02:002021-05-27T12:59:58+03:00
img1098

empty