Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Яблучний пиріг з меренгою

Яблучний пиріг з безе
Десерти

3.4 5

img964

Інгредієнти

  • Яйця 3 шт.
  • Масло для тіста120 г
  • Цукор для тіста50 г
  • Борошно200 г
  • Сільдрібка
  • Яблука700 г
  • Масло для начинки30 г
  • Цукор для начинки2 ст. л.
  • Сік лимонний для начинки2 ст. л.
  • Спеції (кориця, ванільний цукор, мускатний горіх)на ваш смак
  • Пудра цукрова120 г
  • Сік лимонний для меренги1 ч. л.

Опис рецепту

image

Пісочний пиріг з яблуками і безе вважається одним з найсмачніших літніх десертів. Секрет криється в поєднання трьох текстур — ніжного коржа, прошарку яблук та хрусткої шапочки з меренги. Пиріг виходить достатньо солодким, кількість спецій можна підібрати на свій смак.

Ми пропонуємо ознайомитися з рецептом яблучного пирога з безе, який ми розділили на етапи: спочатку приготування пісочного тіста та основи, потім фруктова начинка, меренга і випікання в кінці. Приступаємо.

Корж з пісочного тіста для пирога з яблуками і безе

  • Вершкове масло необхідно дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Топити на бані або в мікрохвильовій печі не варто. Масло перемішуємо з цукром виделкою.
  • Приготуйте суху та чисту ємність. Білки відокремити від жовтків. Жовтки відправляються в тісто, а білки — в холодильник. Жовтки перемішуємо з масляно-цукровою сумішшю.

тісто для пирога з яблуками і меренгою

  • Додаємо сіль і поступово вводимо борошно. В результаті має вийти однорідне, не липке тісто. Якщо тісто залишається на пальцях, додаємо ще трохи борошна.

пісочне тісто для яблучного пирога з меренгою

  • Тісто розтягуємо пальцями по формі (рекомендуємо діаметром 22-25 см). Проколюємо виделкою, щоб корж не надувся під час випікання.

корж для пирога з яблуками і безе

  • Залишаємо в холодильнику на 40-50 хвилин.

Начинка з яблук

Яблука, приготовлені нижче описаним способом, можна додавати не тільки в пироги, а й в тонкі млинці, на тост, подавати до оладок.

  • Яблука чистимо від шкірки та серцевин. Нарізаємо невеликими шматочками, відразу поливаємо лимонним соком, щоб не потемніли.
  • Заправляємо цукром, ванільним цукром, корицею, дрібкою мускатного горіха. Перемішуємо.
  • У каструлю (бажано з товстим дном) викладаємо масло та яблука. Тушкуємо на повільному вогні 5-8 хвилин, щоб шматочки стали м'якими, але не розвалювалися.
  • Коли побачите потрібну кондицію, зніміть з плити і відставте в сторону.

начинка для пирога з яблуками і меренгою

Меренга для яблучного пирога

На даному етапі будемо робити безе для яблучного пирога і паралельно починати випікання.

  • Дістаємо корж з холодильника. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 С.
  • Тим часом підготуємо міксер, суху та бездоганно чисту посудину для збивання білків. Додаємо в ємність білки, які залишилися після тіста, і починаємо збивати на середніх оборотах до білої піни.
  • Поступово додаємо цукрову пудру та збільшуємо оберти. Ми рекомендуємо ввести пудру в декілька заходів, в нашому випадку хоча б 4-5, щоб все ретельно розмішати, а білки не опали під вагою пудри.

меренга для пирога з яблуками

  • В кінці додаємо кілька крапель лимонного соку для блиску і перевіряємо пік по "вусу". "Зачепіть" насадкою від міксера білок. Вус, який утворився на ній, не повинен опадати. Це і є той самий стійкий пік.

пік меренги

  • У випечений корж викладаємо начинку з яблук, що встигла охолонути. Простежте, щоб рідини з яблуками було не надто багато, достатньо 2-3 ст. .л. Спеціально зціджувати не потрібно, спробуйте перекласти дольки шумівкою і полити яблучною карамеллю в кінці, вимірявши потрібну кількість столовою ложкою.
  • Далі покриваємо збитими білками. Якщо у вас є спеціальний кондитерський мішок, можна зробити меренгу різної форми за допомогою насадок. Але, взагалі, підійде і звичайна силіконова лопатка. З її допомогою ви також зробите рівномірний шар і симпатичні піки.

яблучний пиріг з безе

  • Відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 160 С.

пісочний пиріг з яблуками і меренгою

Виходить дуже смачний літній пиріг, який точно не затримається на вашій кухні через кількість охочих спробувати хоча б шматочок. Смачного.

2021-08-16T16:26:25+03:002021-09-07T10:18:34+03:00
img964

empty