Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Горіховий пиріг без борошна
Смачний горіховий пиріг без борошна з карамельною начинкою здивує своїм ароматом та ніжною текстурою.
5551
Інгредієнти
- Яйця 10 шт.
- Волоський горіх 500 г
- Цукор 300 г
- Розпушувач 1 ч.л.
- Ванільний цукор 1,5 ч. л.
- Вода 50 мл
- Вершки з високим відсотком жирності 95 мл
- Вершкове масло 60 гр
- Суміш горіхів та сухофруктів 300 г
Опис рецепту
Щоб приготувати горіховий пиріг без борошна, необхідно розділити весь процес на 2 етапи: на першому ми будемо готувати тісто для горіхового бісквіта, на другому — карамель для просочування та прикраси.
Приступимо.
Горіховий бісквіт без борошна
- Горіхи подрібніть в крихту.
- Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте 90 г цукру і збийте до білої однорідної пінки.
- Білки збиваємо на середній швидкості міксера, поступово додаємо 90 грам цукру. Якщо необхідно, збільшуємо потужність на фінальних етапах збивання і доводимо білок до стійких піків.
- До жовтків додаємо горіхи і ретельно перемішуємо. Потім швидко, але акуратно вводимо білки і в кінці розпушувач для тіста.
- Готове тісто переливаємо в форму 26-32 см діаметром. Ємність не потрібно змащувати маслом, краще покласти на дно і боки фольгу, щоб легко дістати корж після готовності.
- Відправляємо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 С.
- Навіть без просочення або начинки горіховий бісквіт без борошна виходить дуже смачним і ароматним. В "оригінальному" вигляді його можна подати до чаю і здивувати гостей. Але з карамеллю, звичайно, набагато ефектніше.
Карамель для горіхового пирога
- 120 грам цукру змішуємо з водою прямо в сотейнику або каструлі з товстим дном і ставимо на повільний-повільний вогонь, постійно помішуючи.
- Коли з’являться бульбашки, маса стане золотистого кольору і цукор повністю розчиниться, негайно знімайте з вогню.
- У гарячу суміш додайте вершкове масло і швидко перемішайте.
- Після масла покладіть вершки, доведіть лопаткою до однорідності і дайте кілька хвилин охолонути.
- Поки карамель ще тепла і рідка, просочіть нею пиріг. Можна пропустити цей етап, але з ним виходить набагато смачніше. Остиглий бісквіт проколюємо в декількох місцях зверху зубочисткою і столовою ложкою потроху змащуємо горіховий бісквіт карамелькою. 3-5 столових ложок цукрово-вершкової суміші достатньо. Ми залишаємо бісквіт в холодильнику на 2 години.
- У решту карамелі додаємо горіхи, сухофрукти на ваш смак. Великі шматочки можна розламати.
- Виймаємо бісквіт з холодильника, обмазуємо отриманою сумішшю і знову відправляємо в холодильник на 2 години. Можна залишити й на ніч.
Виходить дуже смачний, м'який горіховий пиріг без борошна, а в будинку ще довго буде стояти аромат смажених горішків.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка пирогів:
- ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З МЕРЕНГОЮ
- ПИРОГИ З ЯБЛУКАМИ
- ШВАБСЬКИЙ ЦИБУЛЕВИЙ ПИРІГ
- ПЕРСИКОВИЙ ПЕРІГ
- ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ В МУЛЬТИВАРЦІ
- ПИРІГ З РЕВЕНЕМ НА КЕФІРІ
5551