Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Горіховий пиріг без борошна

горіховий пиріг без борошна
Десерти

3.27 5

img1111

Інгредієнти

  • Яйця 10 шт.
  • Волоських горіхів500 г
  • Цукор300 г
  • Розпушувач1 ч.л.
  • Ванільний цукор1,5 ч. л.
  • Вода50 мл
  • Вершки з високим відсотком жирності95 мл
  • Вершкове масло60 гр
  • Суміш горіхів та сухофруктів300 г

Опис рецепту

image

Щоб приготувати горіховий пиріг без борошна, необхідно розділити весь процес на 2 етапи: на першому ми будемо готувати тісто для горіхового бісквіта, на другому — карамель для просочування та прикраси.

Приступимо.

Горіховий бісквіт без борошна

  1. Горіхи подрібніть в крихту.
  2. Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте 90 г цукру і збийте до білої однорідної пінки.
  3. Білки збиваємо на середній швидкості міксера, поступово додаємо 90 грам цукру. Якщо необхідно, збільшуємо потужність на фінальних етапах збивання і доводимо білок до стійких піків.
  4. До жовтків додаємо горіхи і ретельно перемішуємо. Потім швидко, але акуратно вводимо білки і в кінці розпушувач для тіста.
  5. Готове тісто переливаємо в форму 26-32 см діаметром. Ємність не потрібно змащувати маслом, краще покласти на дно і боки фольгу, щоб легко дістати корж після готовності.
  6. Відправляємо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 С.
  7. Навіть без просочення або начинки горіховий бісквіт без борошна виходить дуже смачним і ароматним. В "оригінальному" вигляді його можна подати до чаю і здивувати гостей. Але з карамеллю, звичайно, набагато ефектніше.

горіховий бісквіт без борошна

Карамель для горіхового пирога

  1. 120 грам цукру змішуємо з водою прямо в сотейнику або каструлі з товстим дном і ставимо на повільний-повільний вогонь, постійно помішуючи.
  2. Коли з’являться бульбашки, маса стане золотистого кольору і цукор повністю розчиниться, негайно знімайте з вогню.
  3. У гарячу суміш додайте вершкове масло і швидко перемішайте.
  4. Після масла покладіть вершки, доведіть лопаткою до однорідності і дайте кілька хвилин охолонути.
  5. Поки карамель ще тепла і рідка, просочіть нею пиріг. Можна пропустити цей етап, але з ним виходить набагато смачніше. Остиглий бісквіт проколюємо в декількох місцях зверху зубочисткою і столовою ложкою потроху змащуємо горіховий бісквіт карамелькою. 3-5 столових ложок цукрово-вершкової суміші достатньо. Ми залишаємо бісквіт в холодильнику на 2 години.
  6. У решту карамелі додаємо горіхи, сухофрукти на ваш смак. Великі шматочки можна розламати.
  7. Виймаємо бісквіт з холодильника, обмазуємо отриманою сумішшю і знову відправляємо в холодильник на 2 години. Можна залишити й на ніч.

горіховий пиріг без борошна

Виходить дуже смачний, м'який горіховий пиріг без борошна, а в будинку ще довго буде стояти аромат смажених горішків.

Смачного.

2021-08-25T17:26:30+03:002021-09-15T16:27:35+03:00
img1111

empty