Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Медові шулики з маком

Традиційна страва української кухні, не солодкі коржики, які готують як частування на Медовий Спас.
Інгредієнти
- Борошно 270 г
- Яйце 1 шт.
- Молоко 50 мл
- Мед 8 ст. л.
- Мак 8 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Лимонна кислота 1 г
- Сода 1/2 ч. л.
- Гаряча вода (для заправки) 100 мл
Опис рецепту
Шулики з маком — страва української національної кухні, яку готують на Медовий Спас (Маковія). В цілому шулики — це тонкі коржики без вираженого смаку, які в кінці поливають солодкою заправкою із меду та маку.
Технологія дуже проста: замішується еластичне тісто, розкочується в корж і після запікання ламається на шматочки. Виходить дуже швидко та цікаво, адже не так багато українських національних страв дійшли до наших днів в оригінальній рецептурі.
Медові шулики з маком можна пекти не тільки на свято, але і як частування до чаю. Домашня випічка завжди краще магазинного печива.
Приступимо до приготування.
- Мак промийте і залийте окропом на пів години.
- В іншій ємності одне яйце, 1 столову ложку меду, топлене вершкове масло, тепле молоко змішайте та добре перемішайте.
- У рідку суміш додайте 1 столову ложку запареного маку.
- Окремо просійте борошно з содою і лимонною кислотою.
- З'єднайте рідкі компоненти та сухі. Додавайте борошно потроху або за кілька разів..
- В результаті у вас має вийти досить еластичне тісто.
- Приготуйте качалку і поверхню, на якій вам буде зручно розкачати тісто. Не забудьте трохи борошна для змащування качалки.
- Після розкочування у вас має вийти пласт товщиною 0,8-1 см.
- Обережно ножем окресліть лінії майбутніх коржиків, але не розрізайте повністю. Традиційний рецепт передбачає, що корж на шулики шулики потрібно саме ламати після випікання.
- Відправте тісто в духовку на 20 хвилин при температурі 180 С. Під корж краще покласти пергаментний папір.
Після випікання дайте тісту трохи охолонути. Тим часом можна зробити заливку. Злийте з маку, який залишився, решту води. Почніть перетирати насіння ступкою. Коли почне виділятися молочко, додайте воду. В кінці додайте мед. Добре перемішайте.
- Поламайте корж по контурах і складіть в достатньо глибоку миску.
- Залийте сумішшю маку і меду.
Смачного та щасливого свята!
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:
- ДОМАШНЄ СИРНЕ ПЕЧИВО
- ІМБІРНІ ПРЯНИКИ З ГЛАЗУР'Ю
- РІЗДВЯНІ ФІГУРНІ ПРЯНИКИ
- ДІЄТИЧНЕ ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО
- ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З ТРІЩИНКАМИ
- ПЕЧИВО З КУКУРУДЗЯНОГО БОРОШНА
- МИГДАЛЬНЕ ПЕЧИВО МАКАРОНС