Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Медові шулики з маком

медові шулики з маком
Десерти

4.3 5

img448

Інгредієнти

  • Борошно270 г
  • Яйце1 шт.
  • Молоко 50 мл
  • Мед8 ст. л.
  • Мак8 ст. л.
  • Масло вершкове1 ст. л.
  • Лимонна кислота1 г
  • Сода1/2 ч. л.
  • Гаряча вода (для заправки)100 мл

Опис рецепту

image

Шулики з маком — страва української національної кухні, яку готують на Медовий Спас (Маковія). В цілому шулики — це тонкі коржики без вираженого смаку, які в кінці поливають солодкою заправкою із меду та маку.

Технологія дуже проста: замішується еластичне тісто, розкочується в корж і після запікання ламається на шматочки. Виходить дуже швидко та цікаво, адже не так багато українських національних страв дійшли до наших днів в оригінальній рецептурі.

Медові шулики з маком можна пекти не тільки на свято, але і як частування до чаю. Домашня випічка завжди краще магазинного печива.

Приступимо до приготування.

  • Мак промийте і залийте окропом на пів години.
  • В іншій ємності одне яйце, 1 столову ложку меду, топлене вершкове масло, тепле молоко змішайте та добре перемішайте.
  • У рідку суміш додайте 1 столову ложку запареного маку.
  • Окремо просійте борошно з содою і лимонною кислотою.
  • З'єднайте рідкі компоненти та сухі. Додавайте борошно потроху або за кілька разів..
  • В результаті у вас має вийти досить еластичне тісто.

тісто для шуликів

  • Приготуйте качалку і поверхню, на якій вам буде зручно розкачати тісто. Не забудьте трохи борошна для змащування качалки.
  • Після розкочування у вас має вийти пласт товщиною 0,8-1 см.

як розкочувати тісто для шуликів

  • Обережно ножем окресліть лінії майбутніх коржиків, але не розрізайте повністю. Традиційний рецепт передбачає, що корж на шулики шулики потрібно саме ламати після випікання.

корж для шуликів

  • Відправте тісто в духовку на 20 хвилин при температурі 180 С. Під корж краще покласти пергаментний папір.

як спекти корж для шуликів

  • Після випікання дайте тісту трохи охолонути. Тим часом можна зробити заливку. Злийте з маку, який залишився, решту води. Почніть перетирати насіння ступкою. Коли почне виділятися молочко, додайте воду. В кінці додайте мед. Добре перемішайте.
  • Поламайте корж по контурах і складіть в достатньо глибоку миску.

шулики з маком

  • Залийте сумішшю маку і меду.

шулики з медом та маком

Смачного та щасливого свята!

2021-08-13T11:14:00+03:002021-08-25T17:33:50+03:00
img448

empty