Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Класичний Київський торт

Київський торт в домашніх умовах
Десерти

2.83 5

img 103082

Інгредієнти

  • Горіхи 150 гр
  • Борошно пшеничне 75 гр
  • Цукор 355 гр
  • Яйця 4 шт.
  • Молоко 170 мл
  • Масло вершкове 200 гр
  • Ванільний екстракт 1 ч. л.
  • Натуральний какао порошок 1 ч. л.
  • Сіль на ваш смак

Опис рецепту

Київський торт по праву вважається однією з візитних карток столиці України. Хрусткі, повітряні коржі й ніжний масляний крем — цей смак не сплутаєш з будь-яким іншим десертом.

Може здатися, що Київський торт дуже складний у приготуванні й існує якась особлива технологія або секретний інгредієнт, без якого не обійтися. Насправді це не так. Дотримуючись нашого рецепту, ви переконаєтеся, що це один з найбільш зрозумілих і послідовних десертів. Головне — налаштуватися на позитивний результат і дотримуватися точних пропорцій.

Історія створення Київського торта

Існує дві легенди про створення десерту. Згідно з першою, хрустка основа з'явилася в результаті кондитерської помилки, коли забуті кимось застиглі білки додали в тісто й вийшов на диво смачний корж.

Друга говорить, що автор тіста — молода практикантка Надія, яка любила експериментувати з рецептурами і складом тіста.

Насправді, все написане вище — всього-на-всього красиві історії. Над коржами для Київського торта довго працювали кондитери-технологи, а офіційними авторами вважаються Анна Курило та Галина Фастовець-Калиновська.

Коржі-безе для київського торта

Приступимо до приготування коржів.

  1. 150 грамів горіхів (краще взяти фундук, але грецький або кеш’ю теж підійдуть) обсмажте на сухій сковороді кілька хвилин, потім остудіть і порубайте на невеликі шматочки.
  2. Просійте борошно, додайте до нього 185 грамів цукру й подрібнені горішки. Перемішайте, відставте суміш.
  3. Приготуйте чисту, ідеально суху, глибоку миску. Відокремте білки від жовтків. Білки збийте до стану міцної білої піни. Потім введіть 50 грамів цукру в два заходи і доведіть білки до стійких піків.
  4. З'єднайте білкову масу йі горіхову суміш, обережно, в кілька етапів, ніжно перемішуючи лопаткою з силікону.
  5. Підготуйте тепле деко. Для цього достатньо залишити його в духовці на 5 хвилин при температурі 110° С.
  6. З отриманої кількості тіста ви отримаєте три коржі, якщо використаєте форму 18-20 см діаметром. Оскільки тісто виходить стійким і густим, досить викласти кола на пергаментному папері та теплому деко, підставивши форму. Потім форму можна зняти і випікати всі коржі одночасно.
  7. Відправте коржі в духовку при температурі 150° С і включіть режим конвекція на півтори години. Час ми вказуємо приблизний, тому що у кожного різна духовка, і, відповідно, час приготування. Якщо побачите, що корж став злегка коричневим по всьому периметру, необхідно спробувати його пальцем. Якщо пригорає — зменште температуру до 140° С. Ідеально, якщо зовні корж сухий і при легкому натисканні палець трохи провалюється всередину.
  8. Готові коржі необхідно залишити при кімнатній температурі мінімум на 6 годин.

Масляний крем Шарлот для Київського торта

  1. Змішуємо віничком 170 мл молока, 120 грамів цукру, 4 жовтки і ставимо на повільний вогонь. Яєчно-молочний мікс необхідно постійно перемішувати. Як тільки почнеться загустіння, будьте особливо пильні. Зачекайте, поки молоко почне кипіти, зніміть з плити і продовжуйте рухи віничком.
  2. Поки жовткова есенція холоне, займемося вершковим маслом. Його необхідно гарненько збити на повільній швидкості міксером. Потім введіть молочно-яєчну масу в 3-4 заходи, ванільний екстракт, продовжуючи весь цей час збивати крем.
  3. Частину готового крему Шарлот можна змішати з какао, щоб отримати шоколадний смак. При цьому необхідно просіяти какао через дрібне сито, щоб уникнути грудочок.

Починаємо фінальний етап приготування Київського торта.

  1. Підрівняйте коржі ножем, щоб отримати ідеально рівне і красиве коло. З отриманих крихт можна зробити декор для боків торта.
  2. Помажте коржі білим масляним кремом, закрийте всі боки по периметру, посипте крихтами.
  3. Далі — справа вашої фантазії. Щоб зробити гарний декор, вам швидше за все знадобиться кондитерський мішок або пакет. А можна залишити все як є, додати трохи крему зверху; робіть те, що вмієте, на що вистачає сил і часу. Адже декор — не головне, головне — смак. А він, якщо ви все зробили згідно з рецептом, вийде дивовижним.

Смачного.



Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка десертів:

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-07-19T17:58:45+03:00 2024-09-09T08:51:30+03:00
img 103082