Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Бісквіт на 6 яєць

бісквіт на 6 яєць

2.8 5

img 453841

Інгредієнти

  • Яйця 6 шт.
  • Цукор 150 г
  • Борошно 200 г
  • Розпушувач 2 ч. л.

Опис рецепту

Даний рецепт класичного бісквіта передбачає поділ яєць, а також використання розпушувача для того, щоб випічка вийшла максимально повітряною, легкою і з приємною текстурою. Почнемо.

  1. Відокремте білки від жовтків.
  2. Цукор розділіть порівну, одна частина піде до білків, інша до жовтків.
  3. Білки збийте до пінки, починайте з низької швидкості і закінчуйте вищою.
  4. Як тільки побачите правильну консистенцію, почніть вводити цукор. Рекомендуємо зробити це в 3 етапи. Якщо висипати цукор за один раз, білки не виростуть. Збивати слід на середній швидкості.
  5. Доведіть білки до стійких піків і, звичайно, до повного розчинення цукру. Щоб визначити той самий стійкий пік, занурте в білок насадку міксера і підніміть вгору. Якщо на насадці залишився "вус", який звужується донизу і не падає, не тече — білки готові.
  6. Перейдіть до жовтків. Почніть збивати на середній швидкості, порційно додаючи цукор. Жовток повинен побіліти, зверху затягнутися пухнастою пінкою і бути однорідним.
  7. Введіть білки до жовтків, порційно в три або чотири заходи, дуже акуратно вимішують масу. Тут дуже важливі рухи, не можна надто інтенсивно мішати, а з мішалки підійде тільки м'яка силіконова лопатка.
  8. Як тільки дві маси з'єднані, можна приступати до сухих інгредієнтів. Додайте до борошна розпушувач і просійте 2-3 рази.
  9. Висипте борошно до яєчно-цукрової суміші у дві порції, швидко, але акуратно перемішайте. У підсумку, у вас повинно вийти досить густе тісто
  10. Відразу викладіть тісто в форму, не змащуючи її маслом. Через масло тісто може впасти.
  11. Помістіть в духовку розігріту до 200 С на 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки. Перші 15 хвилин духовку не відчиняйте.
  12. Як тільки бісквіт спікся, дістаньте його з духовки, зніміть форму і покладіть на рівну поверхню (дошку або грати).

Бісквіт вважається готовим, коли він повністю охолов. Крім цього, професіонали-кондитери рекомендують обмотати його плівкою і залишити в холодильнику на 8 годин, щоб зник виражений смак яйця.

Ось ще кілька секретів ідеального повітряного бісквіта:

  • всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури;
  • посуд (чаші, миски, віночок, лопатки) необхідно ретельно вимити і насухо витерти перед приготуванням;
  • для бісквіта на 6 яєць підійде форма діаметром від 25 до 28 сантиметрів для оптимальної циркуляції повітря.

Пам'ятайте, що підсумковий результат залежить не тільки від майстерності і правильних пропорцій, але і від настрою, з яким ви беретеся робити випічку. Тому гарненько вивчіть рецепт, запасіться свіжими продуктами, терпінням, хорошим настроєм і бісквіт вийде таким, як ви задумали. Смачного!


СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА:



© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-06-17T14:32:49+03:00 2024-09-09T14:01:40+03:00
img 453841