Бісквіт на 6 яєць
Інгредієнти
- Яйця 6 шт.
- Цукор 150 г
- Борошно 200 г
- Розпушувач 2 ч. л.
Опис рецепту
Даний рецепт класичного бісквіта передбачає поділ яєць, а також використання розпушувача для того, щоб випічка вийшла максимально повітряною, легкою і з приємною текстурою. Почнемо.
- Відокремте білки від жовтків.
- Цукор розділіть порівну, одна частина піде до білків, інша до жовтків.
- Білки збийте до пінки, починайте з низької швидкості і закінчуйте вищою.
- Як тільки побачите правильну консистенцію, почніть вводити цукор. Рекомендуємо зробити це в 3 етапи. Якщо висипати цукор за один раз, білки не виростуть. Збивати слід на середній швидкості.
- Доведіть білки до стійких піків і, звичайно, до повного розчинення цукру. Щоб визначити той самий стійкий пік, занурте в білок насадку міксера і підніміть вгору. Якщо на насадці залишився "вус", який звужується донизу і не падає, не тече — білки готові.
- Перейдіть до жовтків. Почніть збивати на середній швидкості, порційно додаючи цукор. Жовток повинен побіліти, зверху затягнутися пухнастою пінкою і бути однорідним.
- Введіть білки до жовтків, порційно в три або чотири заходи, дуже акуратно вимішують масу. Тут дуже важливі рухи, не можна надто інтенсивно мішати, а з мішалки підійде тільки м'яка силіконова лопатка.
- Як тільки дві маси з'єднані, можна приступати до сухих інгредієнтів. Додайте до борошна розпушувач і просійте 2-3 рази.
- Висипте борошно до яєчно-цукрової суміші у дві порції, швидко, але акуратно перемішайте. У підсумку, у вас повинно вийти досить густе тісто
- Відразу викладіть тісто в форму, не змащуючи її маслом. Через масло тісто може впасти.
- Помістіть в духовку розігріту до 200 С на 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки. Перші 15 хвилин духовку не відчиняйте.
- Як тільки бісквіт спікся, дістаньте його з духовки, зніміть форму і покладіть на рівну поверхню (дошку або грати).
Бісквіт вважається готовим, коли він повністю охолов. Крім цього, професіонали-кондитери рекомендують обмотати його плівкою і залишити в холодильнику на 8 годин, щоб зник виражений смак яйця.
Ось ще кілька секретів ідеального повітряного бісквіта:
- всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури;
- посуд (чаші, миски, віночок, лопатки) необхідно ретельно вимити і насухо витерти перед приготуванням;
- для бісквіта на 6 яєць підійде форма діаметром від 25 до 28 сантиметрів для оптимальної циркуляції повітря.
Пам'ятайте, що підсумковий результат залежить не тільки від майстерності і правильних пропорцій, але і від настрою, з яким ви беретеся робити випічку. Тому гарненько вивчіть рецепт, запасіться свіжими продуктами, терпінням, хорошим настроєм і бісквіт вийде таким, як ви задумали. Смачного!
СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА:
- Янгольський бісквіт
- Види тіста
- Безе, бісквіт, омлет, або Як ідеально готувати такі складні-прості страви