Домашнє морозиво пломбір
Інгредієнти
- Жовтки яєць 3 шт.
- Цукор 150 г
- Молоко 3,2% 150 мл
- Вершки 33% 400 мл
- Ванільний цукор за смаком
Опис рецепту
Пломбір — улюблений делікатес не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Цьому виду морозива притаманний високий вміст жиру, тому воно більш смачне та калорійне, ніж молочне чи вершкове.
У магазинах ви знайдете безліч різновидів даного десерту від різних виробників, але той самий пломбір з дитинства, 100% натуральний ви зможете зробити тільки вдома своїми руками, до того ж рецепт сам по собі дуже простий, головне робити все згідно пропорцій, запастися продуктами та необхідним кухонним начинням: каструлею з товстим дном для молока, міксером, глибокими мисками для збивання і контейнером для готового морозива, який зручно поставити в морозилку.
На форумах радять купити спеціальний пристрій морозивницю для приготування пломбіру вдома. Вирішувати вам, але якщо ви робите пломбір тільки для себе і домочадців кілька разів на рік, то така покупка буде не дуже виправданою.
Приступимо.
- Відокремте білки від жовтків. Жовтки помістіть в окрему миску і додайте до них цукор. Білки поставте до холодильника, з них пізніше приготуйте корисний омлет або янгольський бісквіт.
- Збийте жовтки до повного розчинення цукру. Краще робити це міксером, але віночок теж підійде. Якщо довести суміш до білої піни, пломбір буде білосніжним, і якщо не доводити — з жовтим відтінком.
- Наступний етап — молоко. Підігрійте молоко в каструлі до температури 65-70 С.
- Міксуємо жовтки з молоком. У світі професійної кулінарії цей процес називається темперуванням. Не переживайте, звучить складно, але процедура на практиці проста й зрозуміла. Якщо змішати гаряче молоко з жовтками, вони згорнуться. Щоб цього не сталося, додавайте молоко порційно за таким принципом:
- на око визначте обсяг жовтків, і влийте половину від цього обсягу молока тонкою-тонкою цівкою до яєчно-цукрової суміші постійно помішуючи;
- після першої порції молока, жовтки трохи нагріються, зачекайте 20 секунд, ще раз гарненько перемішайте і додайте ще трохи молока;
- температура жовтків ще трохи підніметься, перемішайте і цівкою влийте залишок молока.
- Приготуємо крем. Мікс жовтків та молока переливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь. Щоб крем не згорнувся і не перетворився на омлет, активно помішуйте крем лопаткою, краще взяти силіконову. На те щоб зварити крем у вас піде не більше 10 хвилин, а його консистенція вийде трохи рідшою, ніж сире згущене молоко.
- Готовий крем перелийте в окрему миску і поставте в прохолодне місце. Коли крем повністю охолоне, поставте його в морозилку на 10 хвилин.
- В окремій мисці збийте вершки до стану, коли насадка міксера буде залишати зникаючий слід.
- Дістаньте крем з морозильної камери, додайте до вершків і ретельно, але дбайливо перемішайте все лопаткою.
- Відправляємо на 3 години в морозилку, при цьому кожні 30 хвилин необхідно діставати пломбір і перемішувати міксером. В кінці залишаємо в камері на 2 години.
- Готово. Пломбір можна подавати в чашці або зробити вафельний ріжок, з горішками, фруктами, тертим шоколадом і т.п.
Смачного!
ПОДОБАЄТЬСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА: