Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Домашнє морозиво пломбір

рецепт домашнього пломбіру
Десерти

3.21 5

img4221

Інгредієнти

  • Жовтки яєць3 шт.
  • Цукор150 г
  • Молоко 3,2%150 мл
  • Вершки 33%400 мл
  • Ванільний цукорза смаком

Опис рецепту

image

Пломбір — улюблений делікатес не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Цьому виду морозива притаманний високий вміст жиру, тому воно більш смачне та калорійне, ніж молочне чи вершкове.

У магазинах ви знайдете безліч різновидів даного десерту від різних виробників, але той самий пломбір з дитинства, 100% натуральний ви зможете зробити тільки вдома своїми руками, до того ж рецепт сам по собі дуже простий, головне робити все згідно пропорцій, запастися продуктами та необхідним кухонним начинням: каструлею з товстим дном для молока, міксером, глибокими мисками для збивання і контейнером для готового морозива, який зручно поставити в морозилку.

На форумах радять купити спеціальний пристрій морозивницю для приготування пломбіру вдома. Вирішувати вам, але якщо ви робите пломбір тільки для себе і домочадців кілька разів на рік, то така покупка буде не дуже виправданою.

Приступимо.

  1. Відокремте білки від жовтків. Жовтки помістіть в окрему миску і додайте до них цукор. Білки поставте до холодильника, з них пізніше приготуйте корисний омлет або янгольський бісквіт.
  2. Збийте жовтки до повного розчинення цукру. Краще робити це міксером, але віночок теж підійде. Якщо довести суміш до білої піни, пломбір буде білосніжним, і якщо не доводити — з жовтим відтінком.
  3. Наступний етап — молоко. Підігрійте молоко в каструлі до температури 65-70 С.
  4. Міксуємо жовтки з молоком. У світі професійної кулінарії цей процес називається темперуванням. Не переживайте, звучить складно, але процедура на практиці проста й зрозуміла. Якщо змішати гаряче молоко з жовтками, вони згорнуться. Щоб цього не сталося, додавайте молоко порційно за таким принципом:
    1. на око визначте обсяг жовтків, і влийте половину від цього обсягу молока тонкою-тонкою цівкою до яєчно-цукрової суміші постійно помішуючи;
    2. після першої порції молока, жовтки трохи нагріються, зачекайте 20 секунд, ще раз гарненько перемішайте і додайте ще трохи молока;
    3. температура жовтків ще трохи підніметься, перемішайте і цівкою влийте залишок молока.
  5. Приготуємо крем. Мікс жовтків та молока переливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь. Щоб крем не згорнувся і не перетворився на омлет, активно помішуйте крем лопаткою, краще взяти силіконову. На те щоб зварити крем у вас піде не більше 10 хвилин, а його консистенція вийде трохи рідшою, ніж сире згущене молоко.
  6. Готовий крем перелийте в окрему миску і поставте в прохолодне місце. Коли крем повністю охолоне, поставте його в морозилку на 10 хвилин.
  7. В окремій мисці збийте вершки до стану, коли насадка міксера буде залишати зникаючий слід.
  8. Дістаньте крем з морозильної камери, додайте до вершків і ретельно, але дбайливо перемішайте все лопаткою.
  9. Відправляємо на 3 години в морозилку, при цьому кожні 30 хвилин необхідно діставати пломбір і перемішувати міксером. В кінці залишаємо в камері на 2 години.
  10. Готово. Пломбір можна подавати в чашці або зробити вафельний ріжок, з горішками, фруктами, тертим шоколадом і т.п.

Смачного!

2021-06-02T15:59:25+03:002021-09-07T10:18:48+03:00
img4221

empty