Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Сіннабони

класичний рецепт сіннабонів
Десерти

3.25 5

img496

Інгредієнти

  • Дріжджі свіжі20 гр
  • Молоко250 мл
  • Яйця2 шт.
  • Цукор85 гр
  • Масло70 гр
  • Борошно600 гр
  • Сіль5 гр
  • Рослинна оліядля змащування ємності
  • Цукор (для начинки)125 гр
  • Кориця (для начинки)10 гр
  • Масло (для начинки)50 гр
  • Рікота (маскарпоне) для крему175 гр
  • Молоко для крему50 гр
  • Цукрова пудра для крему50 гр

Опис рецепту

image

Назва знаменитих булочок з корицею пішла від англ. Cinnamon (кориця). Сьогодні ця страва — флагман мережі однойменних кафе по всьому світу. Хто б міг подумати, що такі прості та знайомі нам з дитинства ласощі стануть всесвітньо відомими. Господині і любителі випічки теж не відстають від трендів і навчилися готувати сіннабони в домашніх умовах.

сіннабон, класичний рецепт

Попри безліч рецептів в інтернеті, класичні булочки сіннабон роблять з дріжджового тіста. Також обов'язкові атрибути — це начинка з цукру, кориці та вершкового масла, заливка на основі крем-сиру.

Ми приготували простий покроковий рецепт класичних сіннабонів, "як в кафе", але з кількома варіантами помадки, в т.ч. і крему без сиру, щоб у вас була альтернатива досить недешевим маскарпоне чи рікотті.

Приготуємо тісто

  1. В окремій мисці змішуємо дріжджі, чайну ложку цукру й тепле молоко. Температура молока повинна бути 36-40°С. Залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
  2. Поки дріжджі ростуть займемося іншими інгредієнтами. Яйця окремо збиваємо з цукром до однорідної консистенції так, щоб цукор повністю розчинився.
  3. В іншій ємності підігріваємо масло. Воно повинно бути рідким, але ні в якому разі не киплячим. Визначте температуру пальцем, якщо дуже гаряче — дайте йому 5 хвилин охолонути, якщо пальцю тепло — можна вводити до решти інгредієнтів.
  4. З'єднуємо яйця з цукром, молоко з дріжджами і розтопленим маслом. Перемішуємо акуратно віночком або лопаткою.
  5. Заздалегідь просіяне борошно ділимо на 2 частини. В одну кладемо дрібку солі й додаємо потроху до рідкої частини, постійно помішуючи. Коли перша порція борошна повністю розчиниться, вводимо іншу за таким же принципом.
  6. Замішуємо тісто. Перекладіть тісто в окрему миску, змащену олією, закрийте зверху паперовим рушником або плівкою і залиште підійматися на годину. За цей час тісто має збільшитися у 2 рази мінімум.

Як тільки ви побачите потрібний обсяг, вважайте що тісто для сіннабонів готове.

Приступаємо до начинки та випікання.

  • Змішайте цукор з корицею.
  • Тісто розгорніть у великий прямокутник товщиною близько 0,6 см.
  • Гарненько змастіть пласт маслом і посипте міксом цукру і кориці.

сіннабон, класичний рецепт

  • Загорніть тісто в рулет по довгому краю, повинно вийти 3-5 витків.

начинка для сіннабонів

  • Готовий рулет поріжте на однакові шматочки шириною від 3 до 5 см.

приготування сіннабонів

  • Викладіть на деко, застелене пергаментом. Між шматочками повинно бути відстань не менше 4 см. Накрийте деко рушником і залиште в теплому місці ще на 35 хвилин.

сіннабон, класичний рецепт

  • Коли булочки підійдуть, відправляйте їх в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Слідкуйте за скоринкою, аби визначити готовність.

класичні сіннабони

На цьому етапі потрібно дати сіннабонам трохи охолонути і приступати до крему.

Заливка для сіннабонів на основі вершкового сиру

У глибокій мисці змішайте рікотту або маскарпоне, молоко та цукрову пудру (можна ще додати дрібку ванілі). Збийте вінчиком (можна ручним та електричним) до однорідності. Повинна вийти густа біла маса, за консистенцією, як жирна сметана.

крем для сіннабрнів

Змастіть ще теплі сіннабони спеціальним пензликом або ложкою. Крем трохи розтане і покриє верхівки булочок, як ніжна помадка. Готово!

Варіанти крему для сіннабонів без сиру

  • Заварний крем.

Вам знадобиться 2 яйця, 100 г цукру, щіпка ванільного цукру і 250 мл молока.

Розітріть яйця з цукром до однорідності, а потім влийте молоко. Все ретельно перемішайте, поставте на малий вогонь і постійно помішуючи доведіть до кипіння. Орієнтуйтесь на консистенцію, якщо вам потрібен густий крем, варіть ще 10 хвилин. Для сіннабонів ідеально потримати 5-7 хвилин і зняти крем з вогню.

заварний крем для сіннабонів

  • Крем зі згущеного молока.

2 яйця змішайте з 250 грамами сирого згущеного молока і поставте на маленький вогонь. Доведіть до загустіння, але не до кипіння. Не забувайте інтенсивно помішувати під час варіння. Перед тим, як полити сіннабони, дайте крему трохи охолонути.

крем зі згущеного молока для сіннабонів

  • Сметанна заливка.

200 грамів сметани жирністю 15% змішайте з 90 грамами пудри і дрібкою ванільного цукру. Збийте суміш ручним віночком або електричним на низькій швидкості до необхідної густини.

сметанний крем для сіннабонів

Як бачите, рецепт легендарних булочок з корицею насправді дуже простий і цілком реально повторити оригінальний смак вдома. Помадку обирайте на свій смак або спробуйте приготувати що-небудь своє, експерименти вітаються.

2021-05-24T10:26:18+03:002021-06-10T09:23:58+03:00
img496

empty