Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Відео рецепт галети з полуницею

Відео рецепт галети з полуницею

3.33 5

img 346

Інгредієнти

  • *Борошно 200 г
  • *Вершкове масло 80 г
  • *Сіль 1/3 ч.л.
  • *Цукор 1 ст.л.
  • *Ванільний цукор 1 ч.л.
  • *Жовток Ясенсвіт 1 шт.
  • *Кисломолочний сир 100 г
  • **Полуниця 250 г
  • **Цукор 1 ст.л.
  • Крохмаль 1 ст.л.
  • Яєчний білок 1 шт.

Опис рецепту

Пиріг галета чудово підходить для літнього десерту, адже її основа зроблена з сирного тіста, а начинкою можуть бути будь-які сезонні ягоди та фрукти: вишня, груша та сир чеддер, черешня, персик, нектарин тощо.

Галета підходить для людей, які слідкують за своєю вагою, дотримуються дієт або просто за здорове харчування. У галеті мінімум борошна та цукру. Щоб зробити галету більш дієтичною, ви можете замінити пшеничне борошно на цільнозернове, а цукор на замінник або мед.


Інгредієнти для полуничної галети: 

  • Для тіста*
  • Для начинки**

Завертаємо галету

Підготовка тіста

  1. У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте сир та вершкове масло. Якщо тісто занадто сухе, додайте трохи води та замісіть тісто.
  2. Загорніть тісто у плівку та залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Підготовка начинки

  1. Помийте полуницю, видаліть плодоніжки і наріжте на половинки або четвертинки, залежно від розміру ягід.
  2. Посипте ягоди крохмалем.

Формування та випікання галети

  1. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3-4 мм, надаючи йому круглу форму.
  2. Перенесіть тісто на пергамент для випікання. Викладіть полуницю в центр тіста, залишаючи краї вільними (приблизно 5 см).
  3. Підніміть краї тіста і загорніть їх навколо начинки, формуючи галету. Краї повинні трохи перекривати начинку, але центр повинен залишатися відкритим.
  4. Змастіть краї галети збитим яйцем для гарного золотистого кольору.
  5. Випікайте у розігрітій духовці до 200°C приблизно 25-30 хвилин, або поки галета не стане золотистою.
  6. Дайте галеті трохи охолонути перед подачею. За бажанням, посипте цукровою пудрою.

Варіанти начинок для галети

Полунична галета – це лише один із безлічі варіантів. Ось кілька інших ідей для начинок, які ви можете спробувати:

  • Вишня: соковита і трохи кислувата, додає галеті неповторного смаку.
  • Груша та сир брі: незвичне, але дуже смачне поєднання.
  • Черешня: як і вишня, черешня робить галету дуже соковитою і солодкою.
  • Персик: ніжний і солодкий, прекрасно підходить для літньої галети. Додайте трохи кориці для аромату.
  • Нектарин: схожий на персик, але з більш твердою текстурою. Нектарини чудово поєднуються з медом та імбиром.

Основні поради для приготування ідеальної галети

  • Вибирайте свіжі інгредієнти: Сезонні фрукти та ягоди завжди найсмачніші та найбільш ароматні.

Свіжі яйця ви можете замовити в нашому Чат-Боті з БЕЗКОШТОВНОЮ доставкою до дому посилання мінімальне замовлення 6 десятків яєць. 

  • Не бійтеся експериментувати: Змішуйте різні фрукти та додайте різні спеції, щоб створити свою унікальну галету.
  • Зберігайте правильну текстуру тіста: Тісто для галети повинно бути охолодженим та не надто твердим. Це забезпечить хрустку і ніжну основу.
  • Слідкуйте за часом випікання: Галета готова, коли тісто стає золотисто-коричневим, а начинка - м'якою і соковитою.

Готуйте разом з нами, використовуючи в рецептах продукти “Ясенсвіт” та насолоджуйтесь смачними десертами!




Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка десертів:

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2024-06-25T17:00:10+03:00 2024-07-04T15:58:25+03:00
img 346
замовити
онлайн