Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Італійський десерт Панна-котта

Панна-котта
Десерти

2.44 5

img1379

Інгредієнти

  • Вершки (20%)400 мл
  • Цукор230 г
  • Ванілінна кінчику ножа
  • Желатин15 г
  • Жовтки2 шт.
  • М’ята1 гілочка
  • Ягоди300 г
  • Вода50 г
  • Крохмаль1 ст.л.

Опис рецепту

image

Змішайте 350 мл вершків з цукром і ваніліном, нагрійте, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння. Паралельно змішайте залишок вершків з жовтками і желатином. Цю суміш додайте до нагрітих вершків, перемішайте й доведіть до кипіння. Залиште цю суміш охолоджуватись протягом 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім поставте цю суміш на холодну парову баню та збийте міксером на великій швидкості.

Коли суміш охолоне, розлийте по десертним ємностям й поставте застигати в холодильник на 2-4 години.

Для соуса змішайте ягоди з 80 г цукру і водою. Нагрійте на середньому вогні до кипіння. Розмішайте крохмаль у холодній воді і обережно влийте його в ягоди. Дайте закіпіти та приберіть соус з плити і охолодіть.

Перед подачею на стіл на 1-2 секунди опустіть формочку дном у гарячу воду і переверніть десерт на тарілку. Полийте зверху соусом та прикрасьте м’ятою.

2019-12-21T09:48:39+02:002020-04-15T15:03:38+03:00
img1379

empty