Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Тірамісу

Тірамісу
Десерти

5 5

img566

Інгредієнти

  • Яйця ЯСЕНСВІТ3 шт.
  • Цукор100 г
  • Маскарпоне500 г
  • Печиво савоярді24 шт.
  • Кава еспрессо100 мл
  • Лікер Амаретто2 ст.л.
  • Ваніль (ванільний цукор)дрібка
  • Какаодля посипки

Опис рецепту

image

Деякі історики вважають, що тірамісу придумали ще в XVII столітті на честь великого герцога Козимо III Медічі. Але ніяких документів, що можуть підтвердити цю теорію, на даний момент не знайдено. Новітня історія має письмові згадки з 1960-1970 рр.


Зваріть каву еспресо та залиште охолоджуватися. Коли кава охолодиться, додайте до неї лікер.

Відділіть жовтки від білків та додайте до них цукор та ваніль. Збийте міксером у густу та легку масу, потім додайте маскарпоне та знову змішайте міксером.

Всі елементи для десерту вже готові. Візьміть форму для десерту. У форму викладайте печиво савоярді перед цим занурюючи його у каву. Після того, як ви викладете шар печива, закрийте його шаром крему. Викладіть ще один шар печива та закрийте його кремом. Форму закрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 8-12 годин.

Подавати десерт потрібно засипаним какао, таким чином найкраще розкривається смак.

2019-12-21T09:42:18+02:002020-03-02T11:46:25+02:00
img566

empty