Тірамісу
Інгредієнти
- Яйця ЯСЕНСВІТ 3 шт.
- Цукор 100 г
- Маскарпоне 500 г
- Печиво савоярді 24 шт.
- Кава еспрессо 100 мл
- Лікер Амаретто 2 ст.л.
- Ваніль (ванільний цукор) дрібка
- Какао для посипки
Опис рецепту
Деякі історики вважають, що тірамісу придумали ще в XVII столітті на честь великого герцога Козимо III Медічі. Але ніяких документів, що можуть підтвердити цю теорію, на даний момент не знайдено. Новітня історія має письмові згадки з 1960-1970 рр.
Зваріть каву еспресо та залиште охолоджуватися. Коли кава охолодиться, додайте до неї лікер.
Відділіть жовтки від білків та додайте до них цукор та ваніль. Збийте міксером у густу та легку масу, потім додайте маскарпоне та знову змішайте міксером.
Всі елементи для десерту вже готові. Візьміть форму для десерту. У форму викладайте печиво савоярді перед цим занурюючи його у каву. Після того, як ви викладете шар печива, закрийте його шаром крему. Викладіть ще один шар печива та закрийте його кремом. Форму закрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 8-12 годин.
Подавати десерт потрібно засипаним какао, таким чином найкраще розкривається смак.