Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Торт сметанник

торт сметанник рецепт
Десерти

2.77 5

img 9291

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне 2 стакани
  • Какао 1 ст.л.
  • Сметана 600 г
  • Згущене молоко 0,5 б
  • Яйця 2 шт
  • Сода 1 ч. л.
  • Цукор 2 стакани
  • Какао* 2 ст. л
  • Цукор* 3 ст. л.
  • Вершкове масло* 50 г
  • Молоко* 2 ст. л.

Опис рецепту

Якщо ви коли небудь куштували сметанковий десерт, то він вас точно не залишив байдужим! Забудьте про магазинний торт, коли поруч є домашня випічка. Неймовірно смачні ніжні та соковиті коржі, що просочені сметанним кремом!

торт сметанник рецепт зі згущенкою

Торт сметанник добре знайомий з дитинства, він надзвичайно пухкий та легкий в приготуванні. Зазвичай його готують з двох коржів: шоколадного (темного) та світлого. А от сам процес формування торту може бути різний. Поділимось рецептом приготування та рекомендаціями щодо оформлення.

Класичний торт сметанник зі згущеним молоком

Перейдемо до приготування доволі простого та неймовірно смачного десерту: сметанковий торт (його ще називають торт їжачок).

1. Підготуйте всі необхідні складові для випікання: свіжі яйця Ясенсвіт 2 шт, 200 г сметани, півбанки згущеного молока, 1 стакан цукру, 2 стакани просіяного борошна, 1 ч. л соди.

тісто для торта

2. У велику миску насипте всі інгредієнти та перемішайте за допомогою виделки або вінчика. Соду погасіть за допомогою оцту (1 ч.л.) або соку лимону. У вас повинно вийти густа маса, схожа на дуже густу сметану.

тісто для торта зі сметанним кремом

3. Розділіть приблизно порівну густу масу тіста на 2 частини. Світлу частину тіста перелийте в круглу чи прямокутну форму та випікайте в розігрітій до 180С духовці приблизно 25-30 хвилин. Час вказаний приблизно, адже духовки різні та час випікання в них може відрізнятись. Періодично перевіряйте готовність, адже випічка повинна трохи підрум’янитись та гарно піднятись. Щоб бути впевненим в готовності тіста, проколіть за допомогою шпажки світлий корж. Якщо шпажка виходить суха, то можете витягувати з духовки перший шматок майбутнього торту. Залиште його на декий час для охолодження.

4. Візьміть миску з другою половиною тіста, додайте 1 ст.л какао та ретельно перемішайте. Після чого перелийте в форму та відправте шоколадну частину торту в духовку на 25-30 хвилин. Так само перевіряйте готовність шоколадного коржу за допомогою шпажки.

змащування коржів торту

5. Після остигання, поріжте світлий корж пополам. Змастіть нижню частину сметанним кремом і накрийте зверху другою частиною. Відправте його в холодильник, поки готується шоколадний корж.

Як приготувати сметанний крем?

  • Візьміть 350-400 г сметани та 1 стакан цукру і ретельно збийте за допомогою міксеру приблизно 5-7 хвилин. Рекомендуємо обрати жирну сметану, не менше 20% жирності. Так ваш крем швидше зіб’ється.
  • Після змащування світлого коржу, повинно залишитись половина крему для другої частини приготування.

1 варіант. Торт їжачок або піраміда.

  • Охолоджений шоколадний корж поріжте на квадратні шматочки, приблизно 2*2 см.
  • Дістаньте світлий корж з холодильника та поступово викладайте на нього зверху шоколадні шматочки.
  • Кожен нарізаний шматочок занурте повністю в кремі та викладайте зверху на світлий корж горкою.
  • Після того, як ви виклали всі коричневі кубики, у вас має вийти торт у вигляді піраміди.
  • Залийте торт теплою глазур'ю та поставте його в холодильник приблизно на 5-6 годин, щоб коржі ретельно просочились кремом

Як приготувати шоколадну глазур?

  • Візьміть 2 ст. л какао, 3 ст. л. цукру, 50 г вершкового масла та 2 ст. л. молока.
  • Перемішайте всі складові глазурі в сотейнику та доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
  • Зачекайте, доки глазур стане теплою та обережно полийте зверху торт.

2 варіант. Класичний сметанник або сметанковий торт.

  • Візьміть світлий корж, який змащений лише посередині і змастіть ще зверху сметанковим кремом.
  • Накрийте шоколадною частиною і знову змастіть кремом.
  • Для прикрашання торту візьміть нарізані слайсами фрукти, наприклад ківі, полуницю. 
  • Посипте подрібненими горішками чи тертим шоколадом.
  • Відправте торт в холодильник приблизно на 5-6 годин для того, щоб він гарно просочився.

торт сметанник в шоколадній глазурі

Не важливо,який варіант оформлення ви оберете. Головне, зачекайте поки крем повністю просочиться. Тоді ваш десерт буде надзвичайно м'яким та ніби танути в роті.

Тонкі та соковиті коржі, просочені сметанним кремом, не поступаються трендовим десертам. А любителі експериментів можуть спробувати сметанник приготувати коржі у мультиварці. Бажаємо вам солодкого частування з неймовірно смачним та ніжним сметанковим тортом.


* інгредієнти для приготування шоколадної глазурі

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-03-28T23:43:04+03:00 2023-03-28T23:43:04+03:00
img 9291
замовити
онлайн