Круасан з шоколадом
Інгредієнти
- Листкове тісто 1 упаковка
- Темний шоколад 100 г
- Яйце 1 шт
- Вода 1 ст. л.
- Цукрова пудра дрібка
Опис рецепту
Процес приготування шоколадних круасанів — трудомісткий. Тісто потрібно розкачати кілька разів і прошарувати маслом між кожним розкачуванням. Цей процес називається «ламінування». Це створює фірмові листкові шари, які роблять круасани такими смачними.
Раніше ми вже ділились приготуванням класичного французького круасану.
В цьому рецепті детально описали процес приготування тіста, його розкачування та складання.
Але якщо хочете зекономити власний час і зробити смачні круасани з шоколадом всього за 30 хвилин, пропонуємо скористатись готовим листковим тістом для круасанів.
Найкращий рецепт шоколадного круасана, який ви коли-небудь куштували
1. Розгорніть тісто для круасанів і викладіть його на присипану борошном поверхню.
2. Розкатайте тісто завтовшки 5-7 мм та розріжте його на трикутники.
3. Розламайте темний шоколад на дрібні шматочки і покладіть один або два шматочки на широкий кінець кожного трикутника тіста. За бажанням також можете посипати трохи подрібнених горіхів або нарізаного мигдалю поверх шоколаду перед тим, як згортати тісто, щоб надати круасанам додаткового хрускоту.
4. Починаючи з широкого кінця, згорніть тісто навколо шматочків шоколаду, заправляючи кінці, щоб утворити форму півмісяця.
5. Викладіть круасани на деко, застелене пергаментним папером.
6. У невеликій мисці збийте яйце з водою, щоб зробити яєчну суміш. Потім змастіть круасани яєчним розчином.
7. В попередньо розігрітій духовці до 200°С випікайте круасани 12-15 хвилин або поки вони не стануть золотисто-коричневими.
8. Вийміть круасани з духовки та дайте їм охолонути декілька хвилин.
9.Посипте круасани цукровою пудрою або шоколадним топінгом і подавайте їх теплими.
Насолоджуйтеся смачними домашніми шоколадними круасанами за чашечкою ароматної кави чи чаю. Зробіть цей момент незабутнім за нашим неймовірним рецептом шоколадних круасанів.