Тертий пиріг з варенням

Інгредієнти
- Борошно пшеничне400 г
- Вершкове масло200 г
- Ванільний цукор5 г
- Яйце2 шт.
- Цукор1 стакан
- Сода0,5 ч.л.
- Оцет0,5 ч.л.
- Варення2 стакани
Опис рецепту
Тертий пиріг з варенням виходить дуже смачним, ніжним та розсипчастим. Готувати досить просто і швидко.
Для приготування тертого пирогу можна використовувати будь-яке варення або начинку. Цей пиріг ідеально підходить для сімейного чаювання або зустрічі гостей. Такий пиріг неодмінно допоможе вам згадати смак дитинства, адже у багатьох родинах наші бабусі та мами готували десерт за цим рецептом.
Рецепт тертого пирога, який варто спробувати
1. З’єднайте м’яке вершкове масло, цукор, ваніль в мисці. За допомогою вінчика чи звичайної виделки обережно перемішайте.
Рекомендуємо змінювати кількість цукру в залежності від того, яке варення будете додавати, кислувате чи дуже солодке.
2. Додайте два свіжих свіжих яйця Ясенсвіт. Збийте всі інгредієнти міксером чи блендером до однорідності.
3. Погасіть соду оцтом і додайте до яєчної суміші. Поступово висипайте 350 г просіяного борошна і замісіть тісто. Тісто має бути м’яким, еластичним і не липнути до рук.
4. Розділіть тісто на дві частини, одна повинна бути більше іншої. У меншу частину тіста додайте решту 50 г борошна і добре вимісіть. Загорніть тісто в харчову плівку та поставити в морозилку приблизно на 15 хвилин.
5. Поки тісто охолоджується, розкачайте великий шматок тіста за розміром форми для випікання і змастіть зверху варенням. Обирайте варення, джем або іншу начинку на свій смак.
6. Дістанте менший шматочок тіста з морозилки. Натріть на крупній тертці і рівномірно посипте підготовлену основу з варенням.
7. В розігрітій духовці випікайте тертий пиріг приблизно 25 хвилин при температурі 200 градусів. Ваш пиріг повинен злегка підрум’янитись.
8. Остудіть пиріг, наріжте шматочками і подавайте до столу.
Приготуйтеся вразити нашим апетитним рецептом тертого пирога ваших рідних та близьких. Повірте, вони будуть в захваті. Смачного.