Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Ромова баба простий рецепт

Ромова баба за простим рецептом
Десерти

3.83 5

img 601

Інгредієнти

  • *Борошно 250 г
  • *Яйця "Ясенсвіт" 4 шт.
  • *Цукор 100 г
  • *Молоко 100 мл
  • *Вершкове масло 100 г
  • *Сухі дріжджі 7 г
  • *Сіль дрібка
  • *Ванільний цукор 1 пакетик
  • **Вода 200 мл
  • **Цукор 150 г
  • **Ром або ромова есенція 50 мл
  • **Цедра лимона 1 шт.

Опис рецепту

  • Інгредієнти для приготування тіста для млинців позначені однією зірочкою (*).
  • Інгредієнти для соусу Сюзетт позначені двома зірочками (**).

Приготування ромової баби:

Підготовка тіста:

  • Розтопіть вершкове масло і дайте йому трохи охолонути.
  • У теплому молоці розчиніть дріжджі з дрібкою цукру. Дайте суміші постояти 10 хвилин.
  • У великій мисці збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишної маси.
  • Додайте до яєчної суміші дріжджову масу, розтоплене масло і просіяне борошно. Замісіть тісто до однорідної консистенції.
  • Накрийте тісто рушником і залиште у теплому місці на 1 годину, щоб воно піднялося.

Випікання:

  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Викладіть тісто у змащені форми для бабок (можна використовувати форми для мафінів).
  • Випікайте 25-30 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевірте зубочисткою.

Приготування сиропу:

  • У каструлі змішайте воду, цукор і цедру лимона. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  • Додайте ром або ромову есенцію і зніміть із вогню.

Просочення:

  • Остудіть бабки та обережно занурте їх у теплий сироп або полийте зверху.

Подача:

  • Прикрасьте ромові баби збитими вершками, свіжими фруктами або ягодами.
  • Перед подачею посипте цукровою пудрою для ефектного вигляду.

Лайфхаки по приготуванню ромової баби:

  • Для легкого й повітряного тіста використовуйте просіяне борошно.
  • Занурюйте бабки в теплий сироп, щоб вони рівномірно вбирали рідину.
  • Якщо не хочете додавати ром, використовуйте ароматизатор або сік з лимонною цедрою.


Ромова баба — це справжнє свято смаку, яке прикрасить будь-який стіл. Вона легко готується, має розкішний аромат і стане улюбленим десертом для всієї родини!


Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка:

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2025-01-23T11:18:01+02:00 2025-01-29T16:16:21+02:00
img 601