Класичний капкейк
Інгредієнти
- Борошно 120 г
- Цукор 140 г
- Розпушувач 1 ½ ч. л.
- Сіль дрібка
- Вершкове масло 40 г
- Молоко 120 мл
- Яйце 1 шт
- Ванільний екстракт ¼ чайної ложки
- Цукрова пудра* 250 г
- Вершкове масло* 80 г
- Молоко* 25 мл
- ванільний екстракт* декілька крапель
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Капкейки — це солодкий символ щастя, який здатен зробити настрій кращим, а день — святковим. Їхні яскраві кольори та незвичайні форми не залишають байдужим жодного гурмана. Якщо ви теж бажаєте створити справжнє шедевральне десертне шоу, то ця стаття саме для вас!
Ми розкажемо про найкращий рецепт капкейків, який точно сподобається вашим близьким та гостям. Дізнаєтесь про те, як підготувати основу, як зробити найсмачніший крем та як прикрасити капкейки на свій смак. Готові до солодких пригод? Тоді читайте далі і готуйтеся до веселого кулінарного експерименту!
Як приготувати ванільні капкейки
- Змішайте борошняну суміш: з’єднайте борошно, розпушувач, харчову соду та сіль у середній мисці та змішайте до однорідності за допомогою вінчика або міксера.
- Змішайте вологі інгредієнти: у великій мисці електричним міксером на середній і високій швидкості збийте масло, цукор, олію та ванільний екстракт та яйце до легкої та пишної маси приблизно 2 хвилини. Часто очищайте стінки миски. Будьте обережні, щоб не перемішати. Тісто має буде однорідним (але також нормально, якщо буде кілька грудочок).
- Випікання: Розкладіть суміш у паперові форми на дві третини та випікайте в попередньо розігрітій духовці 20–25 хвилин або до тих пір, поки десерт не стане світло-золотистим. Зубочистка, вставлена в центр, повинна вийти чистою.
- Охолодження: дайте капкейкам охолонути у формі протягом кількох хвилин, перш ніж перекласти їх на решітку для охолодження. Коли капкейки охолонуть, намажте їх заздалегідь приготовленим кремом за допомогою кондитерського пакету та насолоджуйтесь!
Як приготувати ванільну глазур для капкейків
- Збийте разом цукрову пудру та масло окремо електричним міксером на середній швидкості, доки суміш не з’єднається та добре перемішається.
- Зменшіть швидкість міксера. Змішайте молоко та ванільний екстракт в окремій мисці, потім додайте до масляної суміші по одній столовій ложці. Після того, як все молоко буде введено, увімкніть міксер на високу швидкість.
- Продовжуйте збивати, поки глазур не стане легкою і пухкою, принаймні 5 хвилин. Чим довше збивається глазур, тим вона стає пухкішою і легшою.
Варіанти глазурі: Ви можете використовувати будь-яку з ваших улюблених глазурей для цих капкейків. Наприклад: шоколадний крем, полунична глазур, вершковий крем, лимонна глазур.
Прикрашання: Ви можете додати будь-які різнокольорові посипки. Додайте червоні та зелені бризки на Різдво, чорні та оранжеві на Хелловін, та обирайте під тематичне святкування власну кольорову гамму.
Якщо ви шукаєте класичний рецепт ванільного капкейку, який надзвичайно простий і приготований із доступних інгредієнтів, зберігайте наш рецепт. Ідеальний варіант капкейків для дітей, адже ви можете робити їх цілий рік і для будь-якої нагоди, особливо для святкування днів народження.
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка: