Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Шоколадний фондан

Рецепт шоколадный фондан

3.25 5

img 4526

Інгредієнти

  • Чорний шоколад 200 г
  • Вершкове масло 250 г
  • Цукор 200 г
  • Яйця 4 шт
  • Пшеничне борошно 200 г
  • Какао порошок дрібка

Опис рецепту

Шоколадний фондан (з англ. Chocolate Fondant) — це десерт, який має консистенцію, схожу на пиріг по краях, але з м'яким і розпливчастим центром, тому його іноді називають "лавовим пирогом" або "розтопленим шоколадним пирогом". Якщо ви любите теплі та затишні десерти, то вам сподобається цей рецепт.

Як подавати шоколадний фондан

Шоколадний фондан часто подають без форми на тарілці, щоб ви могли побачити, як розплавлена шоколадна серединка сочиться на тарілку, коли ви розріжете її ложкою.

Оскільки це досить насичений десерт, шоколадний фондан може подаватися зі збитим вершками, морозивом або свіжими фруктами для створення гармонійної комбінації смаків. Морозиво пломбір, приготовлене власноруч дуже добре поєднується з шоколаним фонданом.

Цей рецепт шоколадного фондану дуже швидкий і простий – готується 10 хвилин і випікається приблизно 12 хвилин. Перейдемо до приготування цього шоколадного задоволення.

Рецепт шоколадного фондану

1. Спочатку підготуйте форму для випікання. За бажанням помістіть форму в холодильник або морозилку. Змажте розтопленим вершковим маслом (50 г)  всередині форми для випікання, а потім додайте дрібку какао-порошку у форму. Нахиліть форму так, щоб порошок повністю покрило масло. Зайвий надлишки какао обтрусіть.

2. Поставте миску на каструлю з ледь киплячою водою, а потім повільно розтопіть разом 200 г темного шоколаду хорошої якості та 200 г вершкового масла, порізаного невеликими шматочками. Зніміть миску з вогню і перемішайте до однорідності. Залиште охолоджуватися приблизно на 10 хв.

3. В окремій мисці збийте 4 свіжі яйця ЯСЕНСВІТ  разом із 200 г цукру до густих білих піків Просійте 200 г звичайного борошна в яйця, потім збийте разом.

4. Влийте розтоплений шоколад у яєчну суміш на дві третини, добре збиваючи між кожним додаванням, поки не буде додано весь шоколад і суміш повністю не з’єднається з пухким тістом для фондану.

5 Рівномірно розподіліть шоколадне тісто між формами для випікання. 

Ви також можете заморожувати готову суміш та готувати згодом фондан. Але перед цим охолодіть принаймні 20 хвилин. І до загального часу випікання додайте ще приблизно 5-8 хвилин.

6 Розігрійте духовку до 200°C (електродуховка) 180°C (газова). Викладіть форми на деко, потім готуйте 10-12 хвилин, поки на верхівках не утвориться скоринка, і вони не почнуть відставати від стінок форм. Вийміть з духовки, потім залиште на 1 хвилину, перш ніж вийняти.

7. Відділіть боки десерту від стінок за допомогою шпажки чи ножа, та витягніть їх із форм. 

8. Помістіть фондан в середину кожної тарілки. За допомогою великої ложки, змоченої в гарячій воді, наберіть кульку домашнього морозива пломбір та акуратно покладіть морозиво на фондан

9. Посипте трохи цукрової пудри, прикрасьте ягодами чи листочком м’яти зверху і відразу подавайте до столу.

Розрізаємо ідеальний шоколадний фондан та спостерігаємо, як витікає шоколадний соус. 

Якщо до вас на обід прийдуть несподівані гості, ви знаєте, що зможете швидко приготувати та пригостити смаколиками. Але не забудьте попередити їх про дуже гарячу середину десерту!


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-05-23T23:00:40+03:00 2023-05-23T23:30:04+03:00
img 4526
замовити
онлайн