Торт Павлова

Інгредієнти
- Рідкий білок "Ясенсвіт" 200 г
- Цукор 160 г
- Лимонний сік 1 ст. ложка
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. ложка
- Сир маскарпоне 250 г
- Вершки 33% 250 г
- Цукрова пудра 40 г
- Ягоди, м'ята за смаком
Опис рецепту
Торт Павлова - ніжний десерт з ягодами, який подарує справжню насолоду літніх смаків для всієї родини.
Що робить торт Павлова таким особливим?
Основою десерту є меренга - хрустка ззовні та ніжна всередині з додаванням крему та ягод.
- Меренга чи безе?
Меренга є основою безе, але має більш легку та пухку текстуру, зберігаючи м’якість всередині, а безе має більш хрустку структуру. Вибір між меренгою та безе залежить від того, яку текстуру та характер десерту ви бажаєте отримати, але в десерті Павлова за основу беруть саме меренгу.
- Меренга:
У сухому посуді збити білки «Ясенсвіт» з цукром до твердих піків, тут важлива швидкість і потужність міксера. Білки краще збиваються, коли вони кімнатної температури. Додати крохмаль, лимонний сік, ретельно перемішати. Викласти меренгу на лист, застелений пергаментом. Випікати при 150 градусах, 30-40 хвилин але час залежить від вашої духовки. Залишити остигати в духовці, з відкритими дверцятами. Коли меренга готова, вона починає відставати від паперу.
- Крем:
У великій мисці змішати міксером на низькій швидкості сир маскарпоне та цукрову пудру до однорідної маси.
У іншій мисці збити вершки до стану м’яких піків. Поєднайте збиті вершки з сиром маскарпоне та цукровою пудрою до однорідної консистенції.
Крем готовий до використання.
На меренгу викласти крем, рівномірно розподілити. Викласти ягоди, прикрасити м'ятою – це надасть десерту ще більше смакових відтінків та апетитного вигляду.
Тож, торт Павлова – ідеальний варіант для святкового столу, родинних заходів або просто для того, щоб порадувати себе солодким десертом.