Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Торт Медовик
Солодкий і ніжний торт "Медовик" — складається з кількох шарів м'яких коржів, просочених смачним медовим сиропом, і ніжної кремової начинки.
10107
Інгредієнти
- Мед 2 ст. л.
- Яйце Ясенсвіт 2 шт.
- Масло вершкове 50 г
- Цукор 2 стакани
- Борошно 400 г
- Сода 4 ч. л.
- Згущене молоко 1 банка
- Вершкове масло 200 г
- Сметана 20% 2 уп.
- Сіль дрібка
- Ванілін ½ ч.л.
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Медовик — справжній український торт, який вважається одним із найпопулярніших десертів. За класичними рецептами медовник готується в кілька шарів, які намазують . Випікати потрібно трохи, але весь процес може вимагати трохи терпіння.
Як приготувати смачний та ніжний торт Медовик вдома
- Розтопити на водяній бані мед, 50 г вершкового масла, 1 склянку цукру. Постійно помішуйте та дайте йому розтанути протягом 5 хвилин, поки він повністю не з’єднається. Додайте соду і перемішуйте ще одну хвилину.
- Відставте медову суміш з водяної бані і дайте їй охолонути 2-3 хвилини. Додайте 2 свіжі яйця ЯСЕНСВІТ, швидко перемішайте віночком, а потім додайте 350 г просіяного борошна. Добре перемішайте тісто, а потім поставте в морозилку.
- Дістаньте тісто з морозилки; розділіть його на 8 частин однакового розміру. З кожного шматочка сформуйте кулю і ще раз покладіть у морозилку. Витягніть одну кульку з морозилки, розкачайте на плоскій робочій поверхні, присипаній борошном. Тісто потрібно сформувати у вигляді тонкого кола.
- Використовуйте дно круглої тарілки, щоб окреслити коло тіста. Зніміть обрізки та відкладіть їх убік.
- Розігрійте духовку до 200С. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто та випікайте 3-5 хв.
- Поки один шар тіста знаходиться в духовці, слід зробити другий і підготувати його до запікання. Зробіть ще 8 шарів. Відкладіть їх і остудіть.
- З'єднайте в глибоку миску 1 банку вареної згущенки, 200 г вершкового масла, 2 уп. сметани 20-25%, 4 ст. л. цукру.
- Збиваємо всі інгредієнти міксером на середній швидкості протягом 5-7 хвилин в густий крем.
- Проколюйте тісто виделками, щоб вони краще просочилися кремом. Змастіть тісто кремом (2-3 столові ложки на кожен пласт) і викладіть один на один. Верх і боки торта щедро промазати кремом разом з подрібненими грецькими горішками
- Покришіть обрізки тіста. Посипте ними верх і боки медівника.
- Поставити медовик в прохолодне місце на ніч (не менше 8 годин).
Неймовірно смачний та ніжний медовик готовий. Насолоджуйтесь тортом, приготовленим в домашніх умовах.
Цей вишуканий десерт додасть особливого смаку до будь-якого святкового заходу або сімейного обіду. Запрошуємо вас спробувати цей неперевершений торт "Медовик" за нашим рецептом і насолодитися неймовірним смаком.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка десертів:
- ПОЛУНИЧНИЙ ДЕСЕРТ "НІЖНІСТЬ"
- ІТАЛІЙСЬКИЙ ДЕСЕРТ ПАННА-КОТТА
- ТІРАМІСУ
- БАНАНОВІ КЕКСИ
- ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З МЕРЕНГОЮ
10107