Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Торт Медовик

Торт Медовик

3.16 5

img 5087

Інгредієнти

  • Мед 2 ст. л.
  • Яйце Ясенсвіт 2 шт.
  • Масло вершкове 50 г
  • Цукор 2 стакани
  • Борошно 400 г
  • Сода 4 ч. л.
  • Згущене молоко 1 банка
  • Вершкове масло 200 г
  • Сметана 20% 2 уп.
  • Сіль дрібка
  • Ванілін ½ ч.л.

Опис рецепту

Медовик — справжній український торт, який вважається одним із найпопулярніших десертів. За класичними рецептами медовник готується в кілька шарів, які намазують . Випікати потрібно трохи, але весь процес може вимагати трохи терпіння.

Як приготувати смачний та ніжний торт Медовик вдома 

  1. Розтопити на водяній бані мед, 50 г вершкового масла, 1 склянку цукру. Постійно помішуйте та дайте йому розтанути протягом 5 хвилин, поки він повністю не з’єднається. Додайте соду і перемішуйте ще одну хвилину.
  2. Відставте медову суміш з водяної бані і дайте їй охолонути 2-3 хвилини. Додайте 2 свіжі яйця ЯСЕНСВІТ, швидко перемішайте віночком, а потім додайте 350 г просіяного борошна. Добре перемішайте тісто, а потім поставте в морозилку.
  3. Дістаньте тісто з морозилки; розділіть його на 8 частин однакового розміру. З кожного шматочка сформуйте кулю і ще раз покладіть у морозилку. Витягніть одну кульку з морозилки, розкачайте на плоскій робочій поверхні, присипаній борошном. Тісто потрібно сформувати у вигляді тонкого кола.
  4. Використовуйте дно круглої тарілки, щоб окреслити коло тіста. Зніміть обрізки та відкладіть їх убік.
  5. Розігрійте духовку до 200С. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто та випікайте 3-5 хв.
  6. Поки один шар тіста знаходиться в духовці, слід зробити другий і підготувати його до запікання. Зробіть ще 8 шарів. Відкладіть їх і остудіть.
  7. З'єднайте в глибоку миску 1 банку вареної згущенки, 200 г вершкового масла, 2 уп. сметани 20-25%, 4 ст. л. цукру.
  8. Збиваємо всі інгредієнти міксером на середній швидкості протягом 5-7 хвилин в густий крем.
  9. Проколюйте тісто виделками, щоб вони краще просочилися кремом. Змастіть тісто кремом (2-3 столові ложки на кожен пласт) і викладіть один на один. Верх і боки торта щедро промазати кремом разом з подрібненими грецькими горішками
  10. Покришіть обрізки тіста. Посипте ними верх і боки медівника.
  11. Поставити медовик в прохолодне місце на ніч (не менше 8 годин).

Неймовірно смачний та ніжний медовик готовий. Насолоджуйтесь тортом, приготовленим в домашніх умовах.

Цей вишуканий десерт додасть особливого смаку до будь-якого святкового заходу або сімейного обіду. Запрошуємо вас спробувати цей неперевершений торт "Медовик" за нашим рецептом і насолодитися неймовірним  смаком.


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-05-16T22:49:17+03:00 2023-05-16T22:49:17+03:00
img 5087
замовити
онлайн