Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Класичний чізкейк Нью-Йорк

чізкейк Нью Йорк

2.75 5

img 83012

Інгредієнти

  • Вершковий сир Філадельфія 500 г
  • Печиво 150 г
  • Вершкове масло 75 г
  • Цукор 150 г
  • Яйця 3 шт
  • Борошно 30 г
  • Вершки 35 г
  • Ванільний цукор 5 г
  • Лимон ½ шт

Опис рецепту

Класичний чізкейк Нью-Йорк неймовірно насичений, кремовий, в оригінальному рецепті використовуються автентичні інгредієнти: сир Філадельфії та крекер Грема. Шовковиста начинка із вершкового сиру та розсипчаста скоринка з печива роблять цей десерт фаворитом на всіляких урочистостях.

Поділимося з вами рецептом класичного чізкейка Нью-Йорк, а також секретами та корисними порадами щодо приготування ідеального десерту.

Як зробити основу для чізкейка

1. У класичному чізкейку Нью-Йорк використовують маслянисту скоринку з крекера Грема. При необхідності замініть крекер на звичайне печиво пісочне, розкришіть і дрібно розімніть його до стану крихти. Подрібнити печиво можна у блендері, кухонному комбайні або у звичайному пластиковому пакеті.

2. Розтопіть 75 г вершкового масла, найважливіший інгредієнт, що допомагає скоринці склеїтися, і змішайте з пісочною крихтою до однорідності. Якщо ви відчуваєте, що скоринка надто суха або розсипчаста, розтопіть додаткову ложку вершкового масла і розмішайте.

корочка класичного чізкейка

3. Додайте невелику кількість цукру, дрібку солі, ванільний цукор і замісіть тісто. Якщо у вас дуже солодке печиво, не рекомендуємо додатково додавати цукор у тісто.

4. Підготуйте роз'ємну форму: оберніть одним великим шматком міцної алюмінієвої фольги, покриваючи нижню частину форми до самого верху. Повторіть з іншим листом фольги для страховки. Внутрішню поверхню форми змастіть вершковим маслом.

5. Перекладіть тісто у форму і щільно притисніть його на дно і вгору з боків, щоб вийшла пісочна основа для майбутнього чізкейка. Для кращого результату скористайтесь склянкою із плоским дном.

основа класичного чізкейка

6. Розігрійте духовку до 160°С і випікайте основу протягом 15-20 хвилин. Далі витягніть форму з духовки та дайте повністю охолонути.

Як зробити начинку для чізкейка

1. Використовуючи міксер або блендер, збийте вершковий сир на середній швидкості до пишної маси. Вершковий сир є ключовим інгредієнтом класичного чізкейка, тому рекомендуємо використовувати крем-сир Філадельфія.

вершковий сир для класичного чізкейка

2. Поступово додавайте цукор, дрібку солі, борошно, лимонну цедру та сік, продовжуючи збивати до пишності, орієнтовно 2-3 хвилини. Додавання лимонної цедри та соку в начинку надає свіжого смаку, який компенсує насиченість.

кремова основа класичного чизкейка

3. В окремій місткості збивайте яйця та вершки 30% жирності. Влийте яєчну суміш до крем-сиру і обережно за допомогою пластикової лопатки перемішайте до однорідності.

збиті яйця для класичного чізкейка

4. Візьміть запечену основу чізкейка в роз'ємній формі та вилийте тісто поверх коржа.

тісто для чизкейка нью йорк

5. Розподіліть рівномірно вершково-сирну начинку. Постукайте формою кілька разів об стіл і зубочисткою видаліть бульбашки повітря з начинки.

вирівнювання начинки чизкейка

Інгредієнти для начинки можуть відрізнятися. Наприклад, замість Філадельфії можете взяти м'який жирний сир чи рікотту. Вершки можна замінити на сметану, а борошно — на крохмаль. Однак ми рекомендуємо дотримуватись автентичних складових цього чудового десерту.

Як випікати чізкейк на водяній бані

  1. Прогрійте духовку до 100°С. Налийте в глибоке деко кип'ячену воду і помістіть форму для чізкейка, попередньо оберненого у фольгу. Водяна баня регулює температуру та забезпечує рівномірну випічку чізкейку на слабкому вогні. Вологість, створювана водяною банею, також захищає чізкейк від висихання та розтріскування.
  2. Випікайте десерт на водяній бані протягом 90 хвилин. Потім вимкніть духовку, відчиніть дверцята і залиште ще всередині на годину, щоб чізкейк поступово охолонув. Це дозволяє чізкейку повільно остигати, а також завершує випічку, що знову ж таки допомагає уникнути розтріскування.
  3. Через годину вийміть чізкейк і дайте йому повністю охолонути при кімнатній температурі, перш ніж поставити його в холодильник. Чізкейк повинен охолоджуватись протягом 5-6 годин, перш ніж ви зможете нарізати його.
  4. Безпосередньо перед тим, як покласти чізкейк у холодильник, ви можете провести ножем по краю, щоб переконатися, що він не прилипає до боків.
  5. Чізкейк рекомендуємо подавати із ягодами. Для ефектної подачі пропонуємо прикрасити наступним варіантом на вибір: полуничним, солоним карамельним або чорничним соусом, шоколадним ганашем або збитими вершками.

Використовуйте гарячий ніж, щоб рівно і без тріщин нарізати шматочки чізкейка під час трапези.

чізкейк класичний нью йорк

7 порад для ідеального чізкейка

  1. Вершковий сир обов'язково має бути кімнатної температури. Занадто твердий сир не добре змішуватиметься і залишить грудочки. Щоб текстура чізкейка була ідеальною, використовуйте якісний і жирний сир.
  2. Використовуйте трохи борошна або крохмалю для надання кремоподібної текстури, що також допоможе уникнути появи тріщин.
  3. Не перемішуйте тісто надто інтенсивно та не збивайте інгредієнти на дуже великій швидкості. Як занадто довге та надмірне перемішування, так і перемішування на високій швидкості додають у тісто більше повітря. Занадто багато повітря в чізкейку може призвести до тріщин у готовому десерті після випікання.
  4. Використовуйте водяну баню. Це допомагає пропікатися десерту рівномірніше, утримує боки чізкейка від пропікання швидше, ніж середину. Якщо ви відмовитеся від водяної бані, у вас може вийти чізкейк, який падає в середині, надто сильно підрум'янюється по краях і тріскається.
  5. Не відкривайте духовку. Якщо ви відкриєте дверцята під час випікання, то випустите гаряче повітря. Це вплине на зміну температури та може призвести до того, що чізкейк впаде всередину або пропечеться нерівномірно.
  6. Не перепікайте. Надмірно довге випікання може призвести до тріщин. Як визначити, що чізкейк достатньо пропікся? Краї повинні схопитися, а центр буде трохи тремтіти.
  7. Уникайте різких перепадів температур. Щоб уникнути розтріскування або осідання чізкейка, дайте йому охолонути в духовці зі злегка відкритими дверцятами протягом години після закінчення випічки.

Нині Національний день чізкейку також називають Міжнародним днем чізкейку, який жителі Сполучених штатів Америки щороку відзначають 30-го липня. Цей день любителі чізкейків використовують як добрий привід побалувати себе. У кожному куточку світу є своє уявлення про те, яким повинен бути  ідеальний чізкейк, як правильно його готувати, та кулінари сходяться на думці, що чізкейк у нью-йоркському стилі є фаворитом на всі часи.


Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка десертів:


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-12-16T20:04:01+02:00 2024-07-16T09:30:04+03:00
img 83012