Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Японський чізкейк

Японський бавовняний чізкейк
Десерти

3.52 5

img856

Інгредієнти

  • Яйця4 шт.
  • Вершковий сир170 г
  • Вершкове масло35 г
  • Молоко70 мл
  • Ванільний екстракт1 ч. л.
  • Лимонний сік1 ч. л.
  • Борошно40 г
  • Кукурудзяний крохмаль1 ст. л.
  • Цукор100 г
  • Сіль1 дрібка

Опис рецепту

Японський повітряний чізкейк — знаменитий мусовий десерт, який перевершить всі очікування. Завдяки низькому вмісту цукру підходить для тих, хто дотримується обмеження у вуглеводах.

Авторство японського “бавовняного” чізкейку приписують Томотаро Кузуно, який після поїздки Європою, а саме Німеччиною, та куштування місцевих сирних пирогів так надихнувся, що вирішив створити власний. Вперше японський чизкейк побачив світ у 1969 році і відтоді займає однакову сходинку за популярністю зі знаменитим баскським чізкейком та побратимом із Нью-Йорка.  

бавовняний чізкейк

Японський чізкейк відрізняється від інших десертів повітряною, напівмусовою структурою. Серед інгредієнтів виділяється мінімальна кількість борошна та присутність крохмалю.

З теоретичною частиною ми завершили, тому переходьмо до практики.

  1. Підготуйте водяну баню та поставте глибоку миску. У посудині змішайте сир, молоко і вершкове масло.
  2. Доведіть суміш до однорідності, але не кипіння. Як тільки текстура стане гладенькою та без крупинок, знімайте заготовку з бані.
  3. Окремо відділіть жовтки від білків. Білки поставте у холодильник, а жовтки додайте до вершково-сирної суміші разом із цукром і ванільним екстрактом. Перемішайте.
  4. Просійте борошно з крохмалем і додайте до основної маси. Ретельно силіконовою лопаткою зʼєднайте складники.
  5. Дістаньте білки з холодильника. Поки ми займались рештою приготування, вони набули правильної температури.
  6. Збийте білки з лимонним соком та сіллю до стійких піків. Обʼєднайте всі інгредієнти в одну масу лопаткою швидко, але обережно.
  7. Розігрійте духовку до 150 С. Форму (близько 20 см у діаметрі) застеліть пергаментним папером для випікання і вилийте тісто у форму.
  8. Поставте тісто у водяну баню і відправте у духовку. Вода допоможе чізкейку стати мусовим та не підгоріти.
  9. Через годину вимкніть духову шафу, не відчиняйте дверцята і залиште виріб ще на 30-40 хвилин.
  10. Готовому пирогу потрібно дати достатньо часу для того, щоб він охолов і застиг, інакше він просто розтечеться при нарізанні.

японський бавовняний чізкейк

Зазначимо, що японський чізкейк підходить і для сніданку, і у якості страви для десерту.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-11-04T17:40:02+02:002022-11-07T12:46:04+02:00
img856