Японський чізкейк
Інгредієнти
- Яйця 4 шт.
- Вершковий сир 170 г
- Вершкове масло 35 г
- Молоко 70 мл
- Ванільний екстракт 1 ч. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Борошно 40 г
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
- Цукор 100 г
- Сіль 1 дрібка
Опис рецепту
Японський повітряний чізкейк — знаменитий мусовий десерт, який перевершить всі очікування. Завдяки низькому вмісту цукру підходить для тих, хто дотримується обмеження у вуглеводах.
Авторство японського “бавовняного” чізкейку приписують Томотаро Кузуно, який після поїздки Європою, а саме Німеччиною, та куштування місцевих сирних пирогів так надихнувся, що вирішив створити власний. Вперше японський чизкейк побачив світ у 1969 році і відтоді займає однакову сходинку за популярністю зі знаменитим баскським чізкейком та побратимом із Нью-Йорка.
Японський чізкейк відрізняється від інших десертів повітряною, напівмусовою структурою. Серед інгредієнтів виділяється мінімальна кількість борошна та присутність крохмалю.
З теоретичною частиною ми завершили, тому переходьмо до практики.
- Підготуйте водяну баню та поставте глибоку миску. У посудині змішайте сир, молоко і вершкове масло.
- Доведіть суміш до однорідності, але не кипіння. Як тільки текстура стане гладенькою та без крупинок, знімайте заготовку з бані.
- Окремо відділіть жовтки від білків. Білки поставте у холодильник, а жовтки додайте до вершково-сирної суміші разом із цукром і ванільним екстрактом. Перемішайте.
- Просійте борошно з крохмалем і додайте до основної маси. Ретельно силіконовою лопаткою зʼєднайте складники.
- Дістаньте білки з холодильника. Поки ми займались рештою приготування, вони набули правильної температури.
- Збийте білки з лимонним соком та сіллю до стійких піків. Обʼєднайте всі інгредієнти в одну масу лопаткою швидко, але обережно.
- Розігрійте духовку до 150 С. Форму (близько 20 см у діаметрі) застеліть пергаментним папером для випікання і вилийте тісто у форму.
- Поставте тісто у водяну баню і відправте у духовку. Вода допоможе чізкейку стати мусовим та не підгоріти.
- Через годину вимкніть духову шафу, не відчиняйте дверцята і залиште виріб ще на 30-40 хвилин.
- Готовому пирогу потрібно дати достатньо часу для того, щоб він охолов і застиг, інакше він просто розтечеться при нарізанні.
Зазначимо, що японський чізкейк підходить і для сніданку, і у якості страви для десерту.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка десертів:
- ПОЛУНИЧНИЙ ДЕСЕРТ "НІЖНІСТЬ"
- ІТАЛІЙСЬКИЙ ДЕСЕРТ ПАННА-КОТТА
- ТІРАМІСУ
- БАНАНОВІ КЕКСИ
- ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З МЕРЕНГОЮ