Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Гарбузово-сирна запіканка

запіканка творожна з гарбузом
Десерти

3.36 5

img3327

Інгредієнти

  • Творог500 г
  • Яйця2 шт.
  • Молоко100 мл
  • Гарбуз150 г-250 г.
  • Борошно3 ст. л.
  • Цукор100-150 г.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Корицяза смаком
  • Цедра лимона (апельсина) за смаком
  • Ванільний цукорза смаком
  • Вершкове маслодля змащування

Опис рецепту

Восени, а саме з жовтня місяця розпочинається сезон врожаю гарбузів. Ті хто засумував за цією смачною та корисною ягодою, можуть знову поповнювати запаси на зиму. Адже гарбуз при належних умовах зберігає вітаміни та мікроелементи впродовж цілого року (при кімнатній температурі). 

Нутриціологи та педіатри рекомендують додавати гарбуз в харчування дітей з раннього віку, оскільки він позитивно впливає на зміцнення імунітету, боротьбу з запальними процесами, а також покращує роботу шлунка та кишківника.

запіканка з гарбуза

Раніше ми вже ділились на сайті рецептами приготування страв з гарбуза.

Сирна запіканка з гарбузом чудово доповнить осінню колекцію страв з цим поживним і дієтичним продуктом.

Як приготувати сирну запіканку з гарбуза

творожно гарбузова запіканка

1. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо шматочками середнього розміру.

2. В каструлю наливаємо воду, кладемо гарбуз та варимо на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин до м'якого стану. Варений гарбуз можемо замінити на запечений, так буде менше вологи і отримаємо більш ароматну страву.

3. Зливаємо воду і витягуємо шматочки з каструлі та даємо час їм охолонути.

гарбузова запіканка

4. В окремому посуді робимо пюре з гарбуза та додаємо 1 ч. л. кориці, цедру лимона (або апельсина).

сирна запіканка рецепт з манкою

5. В іншу місткість насипаємо 500 г сиру, 2 яйця, 150 г цукру (або меду), наливаємо 100 г молока. Збиваємо блендером до однорідної кремової маси.
Щоб запіканка вийшла дуже ніжною, рекомендуємо ввести в творожну масу збиті білки: 

  • наливаємо в сухий скляний посуд 100 г рідкого білка ЯСЕНСВІТ
  • збиваємо міксером приблизно 30-40 секунд до отримання густих піків і додаємо в миску з сиром; 
  • стан готовності збитих білків можна перевірити наступним чином, при перегортанні посуду, збита суміш не повинна стікати по стінках.

сирна запіканка в духовці

6. Додаємо в творожну масу 3 ст. л. борошна, 1 ч. л. розпушувача, ванільний цукор і все ретельно перемішуємо. 
Звичайне борошно можна замінити на манну крупу, або перемелені вівсяні пластівці. Такий дієтичний склад десерту чудово підійде тим, хто пильно слідкує за своїм харчуванням та спожитими калоріями.

7. Змішуємо в одній глибокій тарілці гарбузове пюре та сирну масу і заливаємо в форму для запікання, яку попередньо змастили вершковим маслом. Поділимось з вами лайфхаком, як отримати незвичайну гарну мармурову запіканку з гарбуза:

  • додаємо до гарбузового пюре частину м'якого сиру, щоб розподілити порівну тісто;
  • всередину посуду для випікання по черзі наливаємо по одній ложці гарбузової та творожної суміші.

8. Ставимо в попередньо розігріту духовку та випікаємо при температурі 180°С 35-45 хвилин.

9. Даємо час запіканці охолонути перед нарізкою та посипаємо зверху цукровою пудрою перед подачею.
Запіканка виходить дуже гарною та ніжною. Смачного.

сирно гарбузова запіканка

Експериментуйте з інгредієнтами, додавайте яблука, моркву та створюйте власні неповторні рецепти запіканок для всієї сім’ї.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-10-14T17:35:09+03:002022-11-22T17:29:25+02:00
img3327