Морозиво м’ятне з шоколадом
Інгредієнти
- Вершки (33-35%) 500 мл
- Молоко 250 мл
- Яєчні жовтки ЯСЕНСВІТ 5 шт.
- Цукор 130 г
- М'ята (свіжа) 70-80 г
- Гіркий шоколад 50-70 г
Опис рецепту
Домашне морозиво з м'ятою та шоколадом
М'яту добре промити й просушити.
Вершки з молоком, цукром та м’ятою нагріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Зняти каструлю з вогню і залишити настоятися. Рідину пропустити через сито.
Повернути рідину на вогонь. Жовтки розтерти з цукром до білого кольору. Суміш молока, вершків та цукру тонкою цівкою влити до жовтків.
Повернути жовтково-вершкову суміш в каструлю і нагрівати на слабкому вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, поки крем не почне злегка густіти. Не доводити до кипіння.
Готовий крем зняти з вогню та остудити на холодній водяній бані. У велику каструлю налити холодну воду, для більш швидкого охолодження покладіть кубики льоду. Швидко охолодіть, періодично помішуючи.
Крем переливаємо в контейнер, накриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в морозилку. Поки морозиво заморожується (протягом 2-3 годин), його потрібно перемішувати щогодини, за допомогою блендера, щоб в ньому під час заморозки не утворювалися кристалики льоду.
Готове морозиво можна відразу подавати до столу, прикрасьте тертим шоколадом.