Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Морозиво м’ятне з шоколадом

Морозиво м’ятне з шоколадом
Десерти

3.75 5

img714

Інгредієнти

  • Вершки (33-35%)500 мл
  • Молоко250 мл
  • Яєчні жовтки ЯСЕНСВІТ5 шт.
  • Цукор130 г
  • М'ята (свіжа)70-80 г
  • Гіркий шоколад50-70 г

Опис рецепту

image

М'яту добре промити й просушити.

Вершки з молоком, цукром та м’ятою нагріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Зняти каструлю з вогню і залишити настоятися. Рідину пропустити через сито.

Повернути рідину на вогонь. Жовтки розтерти з цукром до білого кольору. Суміш молока, вершків та цукру тонкою цівкою влити до жовтків.
Повернути жовтково-вершкову суміш в каструлю і нагрівати на слабкому вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, поки крем не почне злегка густіти. Не доводити до кипіння.

Готовий крем зняти з вогню та остудити на холодній водяній бані. У велику каструлю налити холодну воду, для більш швидкого охолодження покладіть кубики льоду. Швидко охолодіть, періодично помішуючи.

Крем переливаємо в контейнер, накриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в морозилку. Поки морозиво заморожується (протягом 2-3 годин), його потрібно перемішувати щогодини, за допомогою блендера, щоб в ньому під час заморозки не утворювалися кристалики льоду.
Готове морозиво можна відразу подавати до столу, прикрасьте тертим шоколадом.

2019-11-18T10:35:46+02:002020-03-02T11:28:59+02:00
img714

empty