Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Печиво з кукурудзяної муки

Печиво з кукурудзяної муки
Десерти

2.87 5

img4839

Інгредієнти

  • Кукурудза консервована1 банка
  • Борошно кукурудзяне3 ст.л.
  • Борошно пшеничне3 ст.л.
  • Крохмаль2 ст.л.
  • Яйця ЯСЕНСВІТ2 шт.
  • Цукор3 ст.л.
  • Масло вершкове50 г
  • Ванілін1 пакетик
  • Сода½ ч.л.

Опис рецепту

image

Кукурудзяне борошно широко поширений інгредієнт у стравах Закарпатської кухні. І не дарма, за своїми властивостями кукурудзяне борошно лідирує за вмістом клітковини, містить вітаміни групи В, А, Е, важливі мікроелементи: магній, кальцій, залізо, не відрізняється високою калорійністю, а вироби з нього мають приємний сонячний колір.  Дієтологи рекомендують замінити пшеничне борошно на кукурудзяне, щоб нормалізувати рівень холестерину. Крім того, борошно з кукурудзи важливий елемент харчування для тих, хто бере участь у програмах по зниженню ваги.

Отже, в основі нашого печива – борошно кукурудзяне й кукурудза консервована.  

Пропустить кукурудзу консервовану через м'ясорубку або блендер з дуже дрібною насадкою, додайте кукурудзяне і пшеничне борошно за рецептом. Якщо у Вас алергія на пшеничне борошно, сміливо замінюйте його на кукурудзяне.

Збийте яйце з цукром і маслом до пишної піни, додаємо погашену соду, ванілін і крохмаль та змішуємо з нашою кукурудзяною масою.  

Готове тісто можна тонко розкотити і розрізати на Ваші улюблені форми або пропустити через м'ясорубку й отримати загадкові хвилі-гребінці.  

Нагрівайте духовку до 200°С і випікайте печиво до золотистого кольору.

 Приємного Вам чаювання!

2019-11-18T10:19:34+02:002021-02-26T15:43:08+02:00
img4839

empty