Печиво з кукурудзяного борошна
Інгредієнти
- Кукурудза консервована 1 банка
- Борошно кукурудзяне 3 ст.л.
- Борошно пшеничне 3 ст.л.
- Крохмаль 2 ст.л.
- Яйця ЯСЕНСВІТ 2 шт.
- Цукор 3 ст.л.
- Масло вершкове 50 г
- Ванілін 1 пакетик
- Сода ½ ч.л.
Опис рецепту
Кукурудзяне борошно широко поширений інгредієнт у стравах Закарпатської кухні. І не дарма, за своїми властивостями кукурудзяне борошно лідирує за вмістом клітковини, містить вітаміни групи В, А, Е, важливі мікроелементи: магній, кальцій, залізо, не відрізняється високою калорійністю, а вироби з нього мають приємний сонячний колір. Дієтологи рекомендують замінити пшеничне борошно на кукурудзяне, щоб нормалізувати рівень холестерину. Крім того, борошно з кукурудзи важливий елемент харчування для тих, хто бере участь у програмах по зниженню ваги.
Отже, в основі нашого печива – борошно кукурудзяне й кукурудза консервована.
Пропустить кукурудзу консервовану через м'ясорубку або блендер з дуже дрібною насадкою, додайте кукурудзяне і пшеничне борошно за рецептом. Якщо у Вас алергія на пшеничне борошно, сміливо замінюйте його на кукурудзяне.
Збийте яйце з цукром і маслом до пишної піни, додаємо погашену соду, ванілін і крохмаль та змішуємо з нашою кукурудзяною масою.
Готове тісто можна тонко розкотити і розрізати на Ваші улюблені форми або пропустити через м'ясорубку й отримати загадкові хвилі-гребінці.
Нагрівайте духовку до 200°С і випікайте печиво до золотистого кольору.
Приємного Вам чаювання!