Дієтичне вівсяне печиво
Інгредієнти
- Вівсяні пластівці 200 г
- Ванілін, кориця на ваш смак
- Сухофрукти (чорнослив, родзинки, фініки, курага) або горіхи 60 г
- Банан 2 шт.*
- Яблуко 1 шт.**
- Кефір (йогурт) 1 склянка**
- Мед 2-3 ст.л.**
- Розпушувач - 1 ч.л.**
- Вода 70 мл***
- Білок 2 шт.***
- Какао-порошок 2-3 ч.л.***
- Кокосова стружка на ваш смак***
Опис рецепту
Вівсяне печиво — смачні домашні ласощі, легкий та корисний перекус для всієї родини. Раніше ми публікували рецепт вівсяно-гарбузового печива, сезонне осіннє частування, яке достатньо поживне завдяки гарбузу.
Хочемо поділитися кількома рецептами печива з вівсяних пластівців без борошна, які із задоволенням можна їсти без побоювання за додаткові сантиметри в талії.
Варіант 1. Дієтичне вівсяне печиво з бананом
Для приготування низькокалорійного печива в нашому рецепті використовуємо замість цукру банан, а звичайне борошно замінимо на вівсяну крупу або пластівці.
Приготування печива з вівсянки та банана:
- Вівсяну крупу або великі вівсяні пластівці розіб'ємо блендером до дрібної крихти або борошна.
- Банани подрібнюємо в блендері або розминаємо вилкою, і далі перемішуємо з вівсяним борошном.
- Додаємо горіхи, родзинки, корицю до тіста і ретельно змішуємо всі інгредієнти.
- Формуємо печиво.
- Розкладаємо на пергаменті сформовані плескаті кульки і випікаємо при 180 градусах в духовці 15-20 хвилин.
- Печиво готове. Смачного.
Це пісне печиво, яке можна вживати дітям, тим, хто дотримується посту, в період лактації (прибравши горіхи, родзинки, корицю отримаєте смачне печиво без зайвих алергенів), при контролі ваги та схудненні.
Варіант 2. Вівсяне печиво на кефірі з яблуком
- Змішуємо вівсяні пластівці, розпушувач, корицю. Заливаємо суміш кефіром чи йогуртом і перемішуємо. Чекаємо 20-25 хвилин, поки вівсянка набухне.
- Попередньо замочуємо сухофрукти у теплій воді на 10-15 хвилин і просушуємо їх. Нарізаємо сухофрукти кубиками.
- Очищаємо яблуко від шкірки та натираємо на тертці. Якщо яблуко надто соковите, бажано злити зайву рідину, щоб було зручніше формувати тісто.
- Додаємо до пластівців сухофрукти та яблуко через вказаний вище час.
- Скачаємо з тіста кульки та робимо необхідну форму для десерту.
- Заздалегідь накриваємо папером для запікання деко та обережно розкладаємо на нього сформоване печиво.
- Готуємо печиво за температури 180 градусів 20-30 хвилин.
- Корисне частування готове. Смачного.
Рекомендуємо замінити мед на стевію або цукрозамінник, якщо є алергія чи непереносимість інгредієнту.
Варіант 3. Шоколадне вівсяне печиво
- Подрібнюємо половину порції вівсяних пластівців у блендері та заливаємо водою кімнатної температури. Через 20-25 хвилин пластівці набухнуть, і по консистенції вийде густа каша.
- Додаємо у вівсяну масу попередньо помитий замочений водою родзинки (або інші сухофрукти на ваш смак), кокосову стружку, порошок какао.
- Натираємо очищене від шкірки яблуко на великій тертці та змішуємо всі інші інгредієнти.
- Нагріваємо духовку до 180 градусів, беремо лист або форму для випікання і зверху накриваємо пергаментом.
- Форму викладаємо на спеціальний папір для запікання.
- Чайною ложкою беремо тісто, формуємо кульки (краще намочити руки водою), притискаємо посередині та викладаємо у форму або на деко.
- За бажання додаємо 20 мл води на дно дека, щоб печиво не було надто сухим.
- Випікаємо 20-30 хвилин при 180 С. Даємо охолонути хвилин 5-10.
- Печиво готове до вживання.
Готуйте із задоволенням, балуйте себе смаколиками без шкоди для фігури, обирайте різноманітні рецепти дієтичного печива з вівсяними пластівцями.
** інгредієнти тільки для варіанту 1.
** інгредієнти тільки для варіанту 2.
*** інгредієнти тільки для варіанту 3.