Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пісочне печиво з цукром амонячки

домашнє пісочне печиво на смальці

2.87 5

img 15484

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Вершкове масло 125 г
  • Борошно пшеничне 500 г
  • Цукор 1 склянка
  • Амоній (або розпушувач) 2 ч.л.
  • Сіль 1 дрібка

Опис рецепту

Пісочне печиво Амонячки — класика української випічки, яка прийшла до нас із Західної України. Хрусткі коржики з пористою структурою зверху посипані цукром усім знайомі та улюблені ласощі з дитинства. Назва печива походить від основного інгредієнта, що входить до складу — амоній, який легко замінює розпушувач, соду та дріжджі у приготуванні печива, випічки, хлібобулочних виробів. Речовина є безпечною і не завдає шкоди людині, тому що повністю випаровується під впливом високої температури.

Щоб вийшла правильна суміш печива, рекомендується використовувати амоній, а не звичайний розпушувач. Завдяки цьому компоненту випічка виходить з легкою та пористою структурою, довго не черствіє і залишається свіжою. Хочемо попередити, що в процесі приготування виділяється характерний запах аміаку, який випаровується при використанні високої температури в духовці. І в готовому печиві ви не відчуєте неприємного запаху.

Поділимося рецептом приготування пісочного печива амонячки з цукром на вершковому маслі.

Етапи приготування домашнього печива з цукром.

  • Беремо глибоку ємність, вбиваємо чотири яйця, насипаємо одну склянку цукру та все перемішуємо до однорідної консистенції.
  • В окремій мисці просіюємо борошно, натираємо на великій тертці вершкове масло і висипаємо в цю ж ємність. Змішуємо масло та борошно в крихту.

пісочне тісто на смальці

  • Обережно вливаємо збиті яйця з цукром до тіста та ретельно перемішуємо всі компоненти.
  • Додаємо в масу, що вийшла, дві чайні ложки амонію і замішуємо тісто до еластичності.
  • Розкачуємо тісто на пергаменті за допомогою качалки до товщини 5 мм.
  • Вирізаємо спеціальною формою, трафаретом чи склянкою фігурки у тісті.
  • Попередньо прогріваємо духовку до 180 ºС.
  • Заздалегідь вирізаємо пергамент і кладемо на деко.

пісочне печиво на смальці рецепт

  • Складаємо вирізані форми на деко на невеликій відстані один від одного, попередньо посипавши їх зверху цукром.
  • Випікаємо печиво в духовці приблизно 20 хвилин до золотистого кольору.

 печиво домашнє пісочне

  • Дістаємо лист з пісочним печивом з духовки і залишаємо до повного охолодження. Смачного.

Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-08-30T19:19:17+03:00 2024-07-09T11:24:35+03:00
img 15484