Пісочне печиво з цукром амонячки

Інгредієнти
- Яйце 3 шт.
- Вершкове масло 125 г
- Борошно пшеничне 500 г
- Цукор 1 склянка
- Амоній (або розпушувач) 2 ч.л.
- Сіль 1 дрібка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Пісочне печиво Амонячки — класика української випічки, яка прийшла до нас із Західної України. Хрусткі коржики з пористою структурою зверху посипані цукром усім знайомі та улюблені ласощі з дитинства. Назва печива походить від основного інгредієнта, що входить до складу — амоній, який легко замінює розпушувач, соду та дріжджі у приготуванні печива, випічки, хлібобулочних виробів. Речовина є безпечною і не завдає шкоди людині, тому що повністю випаровується під впливом високої температури.
Щоб вийшла правильна суміш печива, рекомендується використовувати амоній, а не звичайний розпушувач. Завдяки цьому компоненту випічка виходить з легкою та пористою структурою, довго не черствіє і залишається свіжою. Хочемо попередити, що в процесі приготування виділяється характерний запах аміаку, який випаровується при використанні високої температури в духовці. І в готовому печиві ви не відчуєте неприємного запаху.
Поділимося рецептом приготування пісочного печива амонячки з цукром на вершковому маслі.
Етапи приготування домашнього печива з цукром.
- Беремо глибоку ємність, вбиваємо чотири яйця, насипаємо одну склянку цукру та все перемішуємо до однорідної консистенції.
- В окремій мисці просіюємо борошно, натираємо на великій тертці вершкове масло і висипаємо в цю ж ємність. Змішуємо масло та борошно в крихту.
- Обережно вливаємо збиті яйця з цукром до тіста та ретельно перемішуємо всі компоненти.
- Додаємо в масу, що вийшла, дві чайні ложки амонію і замішуємо тісто до еластичності.
- Розкачуємо тісто на пергаменті за допомогою качалки до товщини 5 мм.
- Вирізаємо спеціальною формою, трафаретом чи склянкою фігурки у тісті.
- Попередньо прогріваємо духовку до 180 ºС.
- Заздалегідь вирізаємо пергамент і кладемо на деко.
- Складаємо вирізані форми на деко на невеликій відстані один від одного, попередньо посипавши їх зверху цукром.
- Випікаємо печиво в духовці приблизно 20 хвилин до золотистого кольору.
- Дістаємо лист з пісочним печивом з духовки і залишаємо до повного охолодження. Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:
- ДОМАШНЄ СИРНЕ ПЕЧИВО
- ІМБІРНІ ПРЯНИКИ З ГЛАЗУР'Ю
- РІЗДВЯНІ ФІГУРНІ ПРЯНИКИ
- ДІЄТИЧНЕ ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО
- ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З ТРІЩИНКАМИ
- ПЕЧИВО З КУКУРУДЗЯНОГО БОРОШНА
- МИГДАЛЬНЕ ПЕЧИВО МАКАРОНС