Мигдальне печиво Макаронс
Інгредієнти
- Білок Яєчний "ЯСЕНСВІТ" 200 г (білки з 6ти яєць)
- Цукор 750 г
- Мигдаль молотий 250 г
- Сіль дрібка
- Барвник натуральний (жовтий, червоний, колір кави та зелений) по 1-2 краплі
- Масло вершкове (розм'якшене) 240 г
- Вершки для збивання (мінімум 30% жирності ) 2 ст.л.
- Цедра жовтого лимона 1 ст. л.
- Фісташки подрібнені 1 ст. л.
- Какао-порошок 1 ст. л.
- Полуничний джем 1 ст. л.
- Екстракт ванілі 1 ст. л.
Опис рецепту
Макаронс (макаруни) - це вид солодких французьких різнокольорових печеньок, приготованих з яєчного білка, цукру і меленого мигдалю. Дві печеньки з'єднані між собою начинкою різних смаків.
Крок 1.
Приготування печива:
Приготуйте білки і 400 г цукру. Помістіть білки в металеву миску і додайте 1 щіпку солі. Збивайте міксером до утворення жорстких піків. Додайте 1 столову ложку цукру і продовжуйте збивати. Білки потрібно посипати половиною цукру, що залишився і збити на високій швидкості до глянцевого блиску. Ще посипати залишком цукру і знову збити до однорідності.
Крок 2.
Вмішайте лопаткою мелений мигдаль.
Крок 3.
Розкладіть суміш по чотирьох різних формах. Додайте 1-2 краплі харчового барвника в кожну форму, щоб отримати рожеву, жовту, зелену і коричневу маси. Рекомендується почати з невеликої кількості барвника і додавати більше, поки не досягнете бажаного кольору.
Крок 4.
Вистелити лоток пергаментним папером. Наповніть кондитерський мішок сумішшю одного з кольорів і сформуйте маленькі кружечки діаметром 2 сантиметри. Для найкращого результату працюйте так, щоб рукав був перпендикулярний лотку. Повторіть те ж саме з іншими кольорами, не забуваючи використовувати чистий кондитерський мішок для кожного кольору. Залиште макаронс на 30 хвилин, щоб вони застигли.
Крок 5.
Тим часом готуйте начинку:
Збийте міксером вершкове масло до кремоподібного стану. Додайте 350 г цукру і продовжуйте збивати, поки не отримаєте однорідну суміш. Додайте ваніль і вершки і знову збивайте, поки вони не стануть легкими і повітряними.
Крок 6.
Розкладіть крем у чотири окремих форми. У кожну додайте один з інгредієнтів: какао, цедру лимона, фісташки і полуничне варення для отримання чотирьох різних смаків.
Крок 7.
Розігрійте духовку до 170 ° C і поставте макаронс на 14 хвилин. Дістаньте з духовки і нехай остигають на деці.
Крок 8.
Коли макаронс охолонуть, намажте плоску сторону макаронс відповідною начинкою і покладіть зверху ще один макаронс того ж кольору (бутербродом). Подавайте відразу ж або помістіть в герметично закритий контейнер і поставте в холодильник.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка десертів:
- ПОЛУНИЧНИЙ ДЕСЕРТ "НІЖНІСТЬ"
- ІТАЛІЙСЬКИЙ ДЕСЕРТ ПАННА-КОТТА
- МЕРЕНГОВИЙ ТОРТ
- ПЕРСИКОВИЙ ПИРІГ
- ПИРІГ З ЯГОДАМИ