Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Яблучний крамбл
Крамбл з яблуком — хрусткий та водночас соковитий англійський десерт з пісочного тіста.
10791
Інгредієнти
- Яблука 800 г
- Цукор 200 г
- Яйця 1 шт.
- Масло 150 г
- Борошно пшеничне 350 г
- Лимон 1 шт.
- Ванільний цукор ½ ч. л.
- Сіль 1 дрібка
- Розпушувач для тіста 10 г
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Яблучний крамбл — традиційна страва британської кухні. Однак придумав крамбл не шеф-кухар, а англійські домогосподині під час Другої світової війни, коли продуктів для випічки було, м’яко кажучи, обмаль. Взагалі, крамбл, дуже нескладна страва. В основі — крихти (їх можна зробити з черствого хліба або сухої вівсянки) та начинка, і необов’язково з яблук, можна взяти ягоди, ревінь, варення — що є під рукою.
Сьогодні ми приготуємо класичний крамбл з яблуками з невеликої кількості інгредієнтів, аби ви змогли повторити його вдома у будь-який час.
- Очистіть яблука від шкірки та серцевинок. Поріжте на кубики середнього розміру. Яблука слід брати солодкі та тверді, не кашисті.
- У глибоку сковороду (бажано з товстим дном) додайте 50 грамів вершкового масла та розтопіть на середньому вогні.
- Додайте на пательню яблуками, перемішайте.
- Збризніть яблука лимонним соком, додайте цедру одного лимону, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин. Готову начинку зніміть з вогню та дайте остигнути.
- Приготуймо тісто. Змішайте у глибокій та зручній мисці сухі інгредієнти: просіяне борошно з розпушувачем, цукор, ванільний цукор, сіль.
- У сипучі складники додайте одне яйце та масло, що залишилось у охолодженому вигляді. Для зручності масло можна порізати на кубики.
- Розітріть суміш руками. Для гарного тіста слід саме розтирати, а не змішувати складники, і робити рекомендуємо це хутко, аби масло не розтануло під теплом рук.
- Духовку увімкніть на температуру 180 С.
- Форму для випікання застеліть пергаментним папером. На дно додайте половину тіста, далі — начинка і зверху накрийте рештою тіста.
- Випікайте 45 хвилин. Дайте пирогу охолону, хоча з ароматом, який пошириться з духовки, це було складно зробити.
Вас також можуть зацікавити підбірка рецептів з яблуками:
10791
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ
Як приготувати класичний мохіто вдома
Не задано
Десерти
Меренговий торт
1 год.
Десерти