Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Яблучний крамбл

крамбл з яблуками
Десерти

3.5 5

img879

Інгредієнти

  • Яблука800 г
  • Цукор200 г
  • Яйця1 шт.
  • Масло150 г
  • Борошно пшеничне350 г
  • Лимон1 шт.
  • Ванільний цукор½ ч. л.
  • Сіль1 дрібка
  • Розпушувач для тіста10 г

Опис рецепту

image

Яблучний крамбл — традиційна страва британської кухні. Однак придумав крамбл не шеф-кухар, а англійські домогосподині під час Другої світової війни, коли продуктів для випічки було, м’яко кажучи, обмаль. Взагалі, крамбл, дуже нескладна страва. В основі — крихти (їх можна зробити з черствого хліба або сухої вівсянки) та начинка, і необов’язково з яблук, можна взяти ягоди, ревінь, варення — що є під рукою.

Сьогодні ми приготуємо класичний крамбл з яблуками з невеликої кількості інгредієнтів, аби ви змогли повторити його вдома у будь-який час.

  1. Очистіть яблука від шкірки та серцевинок. Поріжте на кубики середнього розміру. Яблука слід брати солодкі та тверді, не кашисті.
  2. У глибоку сковороду (бажано з товстим дном) додайте 50 грамів вершкового масла та розтопіть на середньому вогні.
  3. Додайте на пательню яблуками, перемішайте. 
  4. Збризніть яблука лимонним соком, додайте цедру одного лимону, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин. Готову начинку зніміть з вогню та дайте остигнути.
  5. Приготуймо тісто. Змішайте у глибокій та зручній мисці сухі інгредієнти: просіяне борошно з розпушувачем, цукор, ванільний цукор, сіль.
  6. У сипучі складники додайте одне яйце та масло, що залишилось у охолодженому вигляді. Для зручності масло можна порізати на кубики.
  7. Розітріть суміш руками. Для гарного тіста слід саме розтирати, а не змішувати складники, і робити рекомендуємо це хутко, аби масло не розтануло під теплом рук.
  8. Духовку увімкніть на температуру 180 С.
  9. Форму для випікання застеліть пергаментним папером. На дно додайте половину тіста, далі — начинка і зверху накрийте рештою тіста.
  10. Випікайте 45 хвилин. Дайте пирогу охолону, хоча з ароматом, який пошириться з духовки, це було складно зробити. 
Яблучний крамбл можна подати з кулькою морозива пломбір та звісно запашною кавою. Смачного!
© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-08-22T17:03:44+03:002022-08-22T17:04:05+03:00
img879