Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Швидка традиційна шарлотка з яблуками

Яблучна шарлотка

2.9 5

img 11205

Інгредієнти

  • Яйця ЯСЕНСВІТ 4 шт.
  • Цукор 150 г
  • Борошно 150 г
  • Яблука 3 шт. середнього розміру
  • Лимонний сік від половинки лимона
  • Рослинна олія або вершкове масло для форми

Опис рецепту

Шарлотка — простий пиріг із тіста на основі яєць, цукру, борошна та яблук. Цей десерт добре знайомий кожній господині. Справжня паличка-виручалочка, якщо потрібно швидко приготувати ласощі для гостей або просто хочеться солоденького.

Варто зазначити, що шарлотка популярна також у країнах Європи, США, тільки там у неї трохи інша назва і рецептура. Наприклад, французького "брата" шарлотки називають "Тарт Татен", в Англії люблять шарлотку у вигляді пудингу, а в Німеччині дуже популярні пишні яблучні пироги (Apfelkuchen). Але як же шарлотка стала такою популярною?

Історія шарлотки

Є кілька версій походження улюбленого пирога.

  1. Прийнято вважати, що шарлотка спочатку була стравою англійської кухні і готували її як пудинг. Скибочки хліба просочували сиропом, викладали шарами, а між них клали шматочки яблук. Не дивно, що такий простий десерт швидко став популярним. Згодом замість хліба почали використовувати бісквітне тісто або бісквітне печиво.
  2. Є й більш романтична історія шарлотки. Легенда свідчить, що один маловідомий кухар був закоханий у дівчину на ім'я Charlotte і на його честь винайшов простий, але дуже смачний пиріг.

Справжній пік слави шарлотки припав на XIX століття, коли рецепт перекочував разом з мігрантами до США. Місцеві кухарі придумали безліч варіантів начинки і експериментували з рецептурою тіста.

Яким би не було походження пирога, сьогодні це один з улюблених смаколиків дорослих та дітей. 

Рецепт приготування шарлотки в духовці

Сьогодні улюблений пиріг з яблуками роблять в мультиварці, мікрохвильовці, на сковороді, деякі рецепти дозволяють і зовсім обійтися без випікання. Класична шарлотка з яблуками готується в духовці, водночас даний рецепт простий і не потребує багато часу.

  1. Для приготування тіста збийте яйця та цукор до однорідності й утворення білої, повітряної пінки.
  2. У яєчно-цукрову суміш додайте просіяне борошно і ретельно перемішайте, щоб не залишилось грудочок. В результаті має вийти маса, що за консистенцією нагадує густу сметану.
  3. Яблука очистіть від шкірки і серединок, наріжте невеликими шматочками. Щоб яблука не потемніли, їх можна злегка збризнути соком лимона.
  4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом або соняшниковою олією. Викладіть частину тіста, потім рівномірний шар яблук і зверху покрийте тістом, що залишилось.
  5. Випікайте при температурі 180 градусів 35 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Поки шарлотка холоне, можна приготувати улюблений чай та кликати домочадців або гостей до столу.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2019-11-18T11:49:14+02:00 2022-12-02T14:04:32+02:00
img 11205
замовити
онлайн