Лимонний курд
Інгредієнти
- Яйця ЯСЕНСВІТ 3 шт.
- Масло вершкове 100 г
- Лимон 3 шт.
- Цукрова пудра 180 г
Опис рецепту
Лимонний курд — це густий крем на основі жовтків, вершкового масла, лимонного соку і цукру. Його використовують як начинку для тортів, тістечок, макарунів, тортів, для прикраси чізкейків, меренги й капкейків. Також дуже смачно просто намастити курд на звичайний тост або грінку.
Звідки ж прийшла до нас така незвичайна і в той же час проста смакота? Звичайно ж, з батьківщини пудингів — Великобританії.
У курдів є багато варіацій на основі апельсина, грейпфрута, лайма. Деякі готують його з желатину. Але класичний рецепт лимонного курду обов’язково включає вершкове масло та жовтки.
Перед приготуванням поставте все необхідне для водяної бані. Щоб лимон віддав більше соку, покладіть його в мікрохвильовку на 10 секунд, покатайте по столу або заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб цитрус нагрівся до кімнатної температури.
Приступаємо до приготування.
- Натираємо лимони на дрібну тертку. Намагайтеся не зачепити білу частину шкірки.
- Вичавлюємо з лимонів сік.
- Беремо посудину для водяної бані, кладемо в неї жовтки, пудру, сік, цедру і вершкове масло. Варимо на маленькому вогні, постійно помішуючи лопаткою.
- На даному етапі необхідно уважно стежити за температурою. Якщо довести масу до кипіння, жовтки зваряться і у десерту з'явиться нехарактерний для десерту яєчний присмак. Якщо з курду почав йти пар, саме час зробити вогонь ще меншим, поварити 8-12 хвилин і зняти з вогню.
- Якщо ви не любите шматочки цедри, можна після готовності пропустити крем через сито. Готовий курд розлийте по ємностям, охолодіть і подавайте до столу.
Лимонний курд виходить сонячно-жовтого кольору, з гладкою текстурою. У холодильнику зберігається до 14 днів, але навряд через два тижні ви його там знайдете — така смакота вмить розлетиться серед домочадців.