Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Оладки на кефірі з яблуками

Оладки на кефірі з яблуками
Сніданки

2.77 5

img61242

Інгредієнти

  • Яйця2 шт.
  • Кефір250 мл
  • Цукор100 г
  • Борошно1 склянка
  • Тверді яблука2 шт.
  • Сіль1 дрібка
  • Розпушувач1 ч. л.
  • Рафінована оліядля смаження

Опис рецепту

image

Напевно, немає сім'ї, в якій не готували б оладки з начинками за фірмовим рецептом. Оладки на кефірі з яблуками вважаються простою стравою, маловитратною за часом та інгредієнтами і водночас неймовірно смачною. Проте саме з оладками на кефірі відбуваються різні непорозуміння, тому страва виходить не такою, як “з картинки”. Перш ніж приступити до рецепту, розгляньмо основні помилки у приготуванні та секрети смачних та пишних яблучних оладок.

  • Обирайте максимально свіжий кефір або інший кисломолочний продукт (добре підійде пахта, рідкий йогурт без добавок, ряженка).
  • Борошно слід ретельно просіяти, щоб оладки легко піднімалися та добре тримали форму після випікання.
  • Оладки підгоряють на сковороді? Можлива справа не лише в температурі, а й у кількості цукру, яку ви поклали у тісто. Для оладок, як і для млинців, краще готувати нейтральне за смаком тісто, а солодкий акцент зробити на начинці.
  • Розпушувач можна замінити на соду, але слід її погасити оцтом перед тим, як додавати в тісто, інакше специфічного запаху не уникнути.

Після вивчення всіх нюансів приступаємо до приготування.

Рецепт оладок з яблуками на кефірі

  1. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими плястерками, полийте лимонним соком і залиште до моменту смаження.
  2. Збийте яйця з щіпкою солі та двома столовими ложками цукру без гірки до тонкої білої піни.
  3. Введіть у яєчну суміш кефір кімнатної температури.
  4. В рідку основу просійте борошно, додайте розпушувач і перемішайте все до утворення досить густого тіста. Дайте постояти 10-15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте олію без запаху.
  6. Почніть смажити оладки. Набирайте тісто по столовій ложці та відправляйте на сковороду, щоб зробити підкладку для начинки. Потім розкладіть по "острівцях" з тістом по 2-3 дольки яблук і на саме яблуко додайте трохи цукру, аби підсолодити начинку. Кількість цукру регулюйте на свій смак.
  7. Накрийте начинку шаром тіста, трохи меншим, ніж перший, і переверніть оладки лопаткою. Робіть все оперативно, щоб шар, який ми відправили спочатку, не підгорів.
  8. Подавайте готові оладки з медом чи сметаною.

Якщо з приготуванням оладок з начинкою всередині у вас виникають труднощі, можна піти легшим способом і покришити шматочки яблука прямо в тісто.

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-01-17T16:37:02+02:002022-09-22T14:48:04+03:00
img61242