Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Оладки на кефірі з яблуками
Оладки з яблуками на кефірі — улюблений сніданок багатьох дітей та дорослих. Дізнайтеся як приготувати пишні яблучні оладки швидко і без надмірних зусиль.
320973
Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Кефір 250 мл
- Цукор 100 г
- Борошно 1 склянка
- Тверді яблука 2 шт.
- Сіль 1 дрібка
- Розпушувач 1 ч. л.
- Рафінована олія для смаження
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Напевно, немає сім'ї, в якій не готували б оладки з начинками за фірмовим рецептом. Оладки на кефірі з яблуками вважаються простою стравою, маловитратною за часом та інгредієнтами і водночас неймовірно смачною. Проте саме з оладками на кефірі відбуваються різні непорозуміння, тому страва виходить не такою, як “з картинки”. Перш ніж приступити до рецепту, розгляньмо основні помилки у приготуванні та секрети смачних та пишних яблучних оладок.
- Обирайте максимально свіжий кефір або інший кисломолочний продукт (добре підійде пахта, рідкий йогурт без добавок, ряженка).
- Борошно слід ретельно просіяти, щоб оладки легко піднімалися та добре тримали форму після випікання.
- Оладки підгоряють на сковороді? Можлива справа не лише в температурі, а й у кількості цукру, яку ви поклали у тісто. Для оладок, як і для млинців, краще готувати нейтральне за смаком тісто, а солодкий акцент зробити на начинці.
- Розпушувач можна замінити на соду, але слід її погасити оцтом перед тим, як додавати в тісто, інакше специфічного запаху не уникнути.
Після вивчення всіх нюансів приступаємо до приготування.
Рецепт оладок з яблуками на кефірі
- Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими плястерками, полийте лимонним соком і залиште до моменту смаження.
- Збийте яйця з щіпкою солі та двома столовими ложками цукру без гірки до тонкої білої піни.
- Введіть у яєчну суміш кефір кімнатної температури.
- В рідку основу просійте борошно, додайте розпушувач і перемішайте все до утворення досить густого тіста. Дайте постояти 10-15 хвилин.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте олію без запаху.
- Почніть смажити оладки. Набирайте тісто по столовій ложці та відправляйте на сковороду, щоб зробити підкладку для начинки. Потім розкладіть по "острівцях" з тістом по 2-3 дольки яблук і на саме яблуко додайте трохи цукру, аби підсолодити начинку. Кількість цукру регулюйте на свій смак.
- Накрийте начинку шаром тіста, трохи меншим, ніж перший, і переверніть оладки лопаткою. Робіть все оперативно, щоб шар, який ми відправили спочатку, не підгорів.
- Подавайте готові оладки з медом чи сметаною.
Якщо з приготуванням оладок з начинкою всередині у вас виникають труднощі, можна піти легшим способом і покришити шматочки яблука прямо в тісто.
Смачного!
ПОДОБАЄТЬСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА РЕЦЕПТІВ:
- ЛИМОННІ ОЛАДКИ
- КЛАСИЧНІ ПАНКЕЙКИ
- ПАНКЕЙКИ З РИСОВИМ БОРОШНОМ ТА БАНОНОМ
- ВІВСЯНО-БІЛКОВІ ПАНКЕЙКИ
- МАФІН, КЕКС АБО КАПКЕЙК
- МЛИНЦІ НА МИГДАЛЬНОМУ МОЛОЦІ
320973