Варені яйця з грінками (eggs and soldiers)

Інгредієнти
- Хліб 2 скибочки
- Яйця 2 шт.
- Спеції на ваш смак
- Масло на ваш смак
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Яйце в мішечок з тонкими грінками, або eggs and soldiers — один з улюблених традиційних сніданків у Великій Британії. Грінки в цій страві називають soldiers (солдати), тому що разом вони виглядають як струнка та рівна шеренга.
Що особливого у такому сніданку, запитаєте ви? Відповідь — нічого, це і є його родзинка. Правильно зварене, свіже яйце та тонкі хрусткі грінки вже роблять страву дуже поживною та смачною. А якщо виділити на сніданок понад 10 хвилин, можна не поспішаючи, умочуючи грінки в рідкий, теплий жовток, отримати справжню гастрономічну насолоду.
Давайте ж приготуємо eggs and soldiers за традиційним британським рецептом, а наприкінці ми розповімо, як зробити страву ще смачнішою.
- Дві скибочки білого або темного хліба розріжте на тонкі смужки шириною 1 см.
- Відправте хлібні "солдатики" на 10-15 хвилин у гарячу духовку або обсмажте на сухій сковороді. Слідкуйте, щоб хліб не підгорів.
- Паралельно зваріть яйця некруто. Щоб яйця не потріскалися під час кипіння води, необхідно дістати їх на 10-15 з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури.
- Після того як яйця зваряться, залийте холодною водою і залиште на 1-2 хвилини.
- Подавайте яйце у спеціальній підставці. Готові грінки можна змастити маслом, щоб додати вершкового смаку і зробити страву ситнішою.
Умочуйте грінки у жовток і насолоджуйтесь сніданком!
СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА ШВИДКИХ СНІДАНКІВ: