Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Варені яйця з грінками (eggs and soldiers)

eggs and soldiers

3.11 5

img1060

Інгредієнти

  • Хліб2 скибочки
  • Яйця2 шт.
  • Спеціїна ваш смак
  • Масло на ваш смак

Опис рецепту

image

Яйце в мішечок з тонкими грінками, або eggs and soldiers — один з улюблених традиційних сніданків у Великій Британії. Грінки в цій страві називають soldiers (солдати), тому що разом вони виглядають як струнка та рівна шеренга.

Що особливого у такому сніданку, запитаєте ви? Відповідь — нічого, це і є його родзинка. Правильно зварене, свіже яйце та тонкі хрусткі грінки вже роблять страву дуже поживною та смачною. А якщо виділити на сніданок понад 10 хвилин, можна не поспішаючи, умочуючи грінки в рідкий, теплий жовток, отримати справжню гастрономічну насолоду.

Давайте ж приготуємо eggs and soldiers за традиційним британським рецептом, а наприкінці ми розповімо, як зробити страву ще смачнішою.

  1. Дві скибочки білого або темного хліба розріжте на тонкі смужки шириною 1 см.
  2. Відправте хлібні "солдатики" на 10-15 хвилин у гарячу духовку або обсмажте на сухій сковороді. Слідкуйте, щоб хліб не підгорів.
  3. Паралельно зваріть яйця некруто. Щоб яйця не потріскалися під час кипіння води, необхідно дістати їх на 10-15 з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури.
  4. Після того як яйця зваряться, залийте холодною водою і залиште на 1-2 хвилини.
  5. Подавайте яйце у спеціальній підставці. Готові грінки можна змастити маслом, щоб додати вершкового смаку і зробити страву ситнішою.

Умочуйте грінки у жовток і насолоджуйтесь сніданком!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-02-17T18:00:52+02:002022-09-22T14:31:52+03:00
img1060