Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Бельгійські вафлі

Бельгійські вафлі
Сніданки

3.27 5

img1018

Інгредієнти

  • Яйця 3 шт.
  • Борошно100 г
  • Вершкове масло85 г
  • Молоко2 ст. л.
  • Цукор1 ст. л.
  • Ванільний цукор1 ч. л.
  • Сільдрібка

Опис рецепту

image

Бельгійські вафлі — борошняні ласощі, які випікають з рідкого тіста на основі яєць, молока та масла у спеціальному приладі — вафельниці.

Усього існує сім загальновідомих різновидів вафель:

  • Віденські (австрійські) — пишні, але тонкі, зазвичай подаються у формі кола, поділеного на 4 частини. Такі вафлі дуже популярні у фастфудах, готелях.
  • Бельгійські бувають двох видів: брюссельські та льєзькі. Брюссельські завжди дуже пишні, м'які, квадратної форми. Льєзькі запікають зі шматочком цукру, тому вони виходять тонкими та хрусткими.
  • Шведські — тонкі, випікають у формі серця.

шведські вафлі

  • Гонконзькі вафлі використовують як їстівну обгортку для вуличної їжі: морозива, салатів, закусок. Ці ласощі легко впізнати за великими пухирцями.

гонконзькі вафлі

  • Американські вафлі — пишні, прямокутної форми. Деякі американці їдять їх замість хліба, у прикуску з беконом, солодким сиропом — загалом, із чим завгодно.
  • Голландські вафлі легко зустріти на полицях супермаркету, вони тонкі, хрумкі, круглої форми.
  • Італійські піцеллі не сплутати з будь-яким іншим видом. Вони витончені, часто ажурні, тонкі, більше схожі печиво. Піцеллі використовують для прикраси коктейлів.

італійські вафлі піцеллі

Як приготувати бельгійські вафлі у вафельниці

Сьогодні ми приготуємо традиційні вафлі брюссельської квадратної форми. Але якщо ваша вафельниця кругла або ще якась — нічого страшного. Головне — якісне тісто. Пишність вафель досягається завдяки просіяному борошну та збитим білкам.

  1. Ретельно просійте борошно в глибоку, зручну миску.
  2. Відокремте білки від жовтків. Білки відправте в холодильник, а жовтки змішайте з цукром та ванільним цукром. Збивати не потрібно, тільки добре розмішати.
  3. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі так, щоб воно стало рідким, але не було гарячим.
  4. Зробіть у борошні невелику ямку, додайте туди жовтки, олію та молоко. Почніть замішувати тісто, потроху додаючи борошно у рідкі інгредієнти. У вас вийде жовтеньке, приємне тісто середньої густини
  5. Вийміть білки з холодильника і додайте дрібку солі. Почніть збивати на середніх оборотах, закінчуючи вищими, до міцної піни, але не до піків.
  6. З'єднайте білки з основною масою тіста швидко, але обережно перемішуючи.
  7. Накрийте тісто серветкою або паперовим рушником, поставте в холодильник.
  8. Підготуйте вафельницю згідно з інструкцією. Випікайте вафлі, починаючи з невеликої кількості тіста, щоби зрозуміти, скільки часу знадобиться на 1 штуку.

Подавайте свіжі вафлі з сиропом, джемом, медом, шоколадною пастою, фруктами – усім, що ви любите чи знайшлося у холодильнику.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-12-06T12:39:33+02:002022-01-17T16:37:17+02:00
img1018

empty