Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Бельгійські вафлі
Пишні бельгійські вафлі — чудовий сніданок вихідного дня для всієї родини.
83173
Інгредієнти
- Яйця 3 шт.
- Борошно 100 г
- Вершкове масло 85 г
- Молоко 2 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Сіль дрібка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Бельгійські вафлі — борошняні ласощі, які випікають з рідкого тіста на основі яєць, молока та масла у спеціальному приладі — вафельниці.
Усього існує сім загальновідомих різновидів вафель:
- Віденські (австрійські) — пишні, але тонкі, зазвичай подаються у формі кола, поділеного на 4 частини. Такі вафлі дуже популярні у фастфудах, готелях.
- Бельгійські бувають двох видів: брюссельські та льєзькі. Брюссельські завжди дуже пишні, м'які, квадратної форми. Льєзькі запікають зі шматочком цукру, тому вони виходять тонкими та хрусткими.
- Шведські — тонкі, випікають у формі серця.
- Гонконзькі вафлі використовують як їстівну обгортку для вуличної їжі: морозива, салатів, закусок. Ці ласощі легко впізнати за великими пухирцями.
- Американські вафлі — пишні, прямокутної форми. Деякі американці їдять їх замість хліба, у прикуску з беконом, солодким сиропом — загалом, із чим завгодно.
- Голландські вафлі легко зустріти на полицях супермаркету, вони тонкі, хрумкі, круглої форми.
- Італійські піцеллі не сплутати з будь-яким іншим видом. Вони витончені, часто ажурні, тонкі, більше схожі печиво. Піцеллі використовують для прикраси коктейлів.
Як приготувати бельгійські вафлі у вафельниці
Сьогодні ми приготуємо традиційні вафлі брюссельської квадратної форми. Але якщо ваша вафельниця кругла або ще якась — нічого страшного. Головне — якісне тісто. Пишність вафель досягається завдяки просіяному борошну та збитим білкам.
- Ретельно просійте борошно в глибоку, зручну миску.
- Відокремте білки від жовтків. Білки відправте в холодильник, а жовтки змішайте з цукром та ванільним цукром. Збивати не потрібно, тільки добре розмішати.
- Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі так, щоб воно стало рідким, але не було гарячим.
- Зробіть у борошні невелику ямку, додайте туди жовтки, олію та молоко. Почніть замішувати тісто, потроху додаючи борошно у рідкі інгредієнти. У вас вийде жовтеньке, приємне тісто середньої густини
- Вийміть білки з холодильника і додайте дрібку солі. Почніть збивати на середніх оборотах, закінчуючи вищими, до міцної піни, але не до піків.
- З'єднайте білки з основною масою тіста швидко, але обережно перемішуючи.
- Накрийте тісто серветкою або паперовим рушником, поставте в холодильник.
- Підготуйте вафельницю згідно з інструкцією. Випікайте вафлі, починаючи з невеликої кількості тіста, щоби зрозуміти, скільки часу знадобиться на 1 штуку.
Подавайте свіжі вафлі з сиропом, джемом, медом, шоколадною пастою, фруктами – усім, що ви любите чи знайшлося у холодильнику.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка десертів:
- ЯБЛУЧНІ КОЛЕЧКА
- ЯНГОЛЬСКИЙ БІСКВІТ
- МОРКВЯНИЙ ТОРТ
- АПЕЛЬСИНОВИЙ РУЛЕТ
- СІННАБОНИ
- ГОРІХОВИЙ ПИРІГ БЕЗ БОРОШНА
83173