Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

3 способи приготувати яйця по-флорентійськи

яйця по-флорентійськи
Сніданки

3.09 5

img 7343

Інгредієнти

  • Яйця 2 шт.
  • Тостовий хліб 2 скибочки
  • Бекон 4 тонких скибочки
  • Вершкове масло 30 г
  • Сир 30 г
  • Шпинат 180 г
  • Спеції на ваш смак

Опис рецепту

Яйця по-флорентійськи — легкий сніданок, в якому обов'язково є шпинат і сир. Цю страву зазвичай подають у ресторанах європейської кухні, а ми спробуємо приготувати її в домашніх умовах, і не просто, а трьома різними способами.

Кількість інгредієнтів вказана для приготування однією з технологій.

Спосіб 1. Сніданок по-флорентійськи з яйцем пашот

  1. У сотейнику або на невеликій сковороді розігрійте шматочок вершкового масла і припустіть шпинат. Для приготування достатньо кількох хвилин, листочки повинні потемніти, але не втратити форму. Готовий шпинат викладіть на тарілку і відставте в сторону.
  2. Далі нам знадобиться суха чиста сковорода. На сковороді підсмажте два шматочки хліба до рум'яної скоринки. Потім зніміть хліб, додайте на сковорідку бекон і обсмажте його з обох боків до хрумкого стану. Після приготування краще покласти бекон на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
  3. Паралельно з іншими складовими страви можна приготувати яйце пашот за класичним методом. Головне використовувати максимально свіжі яйця, яким не більше 7 днів.
  4. Моцарелу, пармезан або будь-який сир на ваш смак натріть на великій або середній тертці.
  5. Починаємо "збирати" наші яйця по-флорентійськи. На підсмажений тост кладемо жменю шпинату, посипаємо дрібкою мускатного горіха, накриваємо тертим сиром. Далі додаємо бекон, і зверху — яйце пашот. Прикрашаємо композицію свіжим листям шпинату або іншою зеленню.

яйця по-флорентійськи класичний рецет

У класичному варіанті яйця по-флорентійськи у вигляді тосту подають під голландським соусом. Ви завжди можете приготувати його окремо, скориставшись нашим покроковим рецептом яєць “Бенедикт”.

Спосіб 2. Яйця по-флорентійськи у духовці

  1. Відваріть шпинат 2 хвилини у киплячій воді, далі дістаньте шумівкою з води листя і відставте убік.
  2. Бекон підсмажте на сухій сковороді з обох боків.
  3. Сир натріть на великій або середній тертці.
  4. Кокотниці або спеціальні форми змастіть вершковим маслом.
  5. На дно викладаємо шпинат, потім шматочки бекону. Акуратно розбиваємо яйце так, щоб жовток залишився цілим і зверху посипаємо сиром.
  6. Відправляємо форми до духовки на 8-10 хвилин при 170-180 С.
  7. Тим часом приготуйте тости білого або чорного хліба.

Подавайте до сніданку у гарячому вигляді, щоб сир тягнувся і його можна було розмішати із жовтком шматочком хліба.

яйця по-флорентійськи в духовці

Спосіб 3. Сендвіч з відвареним яйцем по-флорентійськи

  1. Якщо яйця пашот не виходять, а кокотниці не знайшлося вдома — приготуйте не менш смачний, але спрощений варіант яєць по-флорентійськи.
  2. Припустіть шпинат на вершковому маслі.
  3. Зваріть 2 яйця. Вибирайте будь-яку консистенцію жовтка до смаку, але ми радимо кип'ятити 6 хвилин.
  4. На сухій сковороді підсмажте кілька шматочків бекону і покладіть на серветку, щоб пішов зайвий жир.
  5. Приготуйте два рум'яні тости і натріть сир.
  6. Складіть сендвіч у такому порядку: на теплий тост покладіть бекон, потім — сир, накрийте все подушкою зі шпинату і зверху покладіть розрізане навпіл яйце. Прикрасити сендвіч можна насінням, очищеними кедровими горішками, томатами. Звичайно, не забудьте про спеції.

яйця по-флорентійськи у вигляді сендвіча

Якщо хочете зекономити трохи часу, шпинат можна використовувати свіжий.

Смачного або bon appetit, як кажуть у Флоренції.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-11-15T10:43:17+02:00 2021-12-06T12:53:00+02:00
img 7343
замовити
онлайн