Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Морквяний торт

Морквяний торт з домашньою глазур'ю з вершкового сиру
Десерти

3.17 5

img 6138

Інгредієнти

  • Яйця (кімнатної температури) 4 шт.
  • Морква терта 300 г
  • Борошно пшеничне 250 г
  • Цукор світло-коричневий 200 г
  • Цукрова пудра 340 г
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Сода харчова 2 ч.л.
  • Кориця мелена 1,5 ч. л.
  • Імбир мелений 1,5 ч.л.
  • Мускатний горіх мелений 1/4 ч.л.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Олія 180 мл
  • Яблучне пюре (несолодке) 125 г
  • Екстракт ванілі 2 ч. л.
  • Вершковий сир (розм'якшений до кімнатної температури) 240 г
  • Вершкове масло (ром'якшене до кімнатної температури) 115 г

Опис рецепту

Походження морквяного торта достеменно не відоме, скоріш за все, його придумали італійці. Але з’явився він не просто так. У Середні віки підсолоджувачі були дуже дорогі, мало хто, крім знаті, могли їх собі дозволити. А морква, як відомо, має високий вміст цукру.

Морквяні коржі.

Візьміть дві круглі форми для випікання (приблизний діаметр 23 см), рясно змастіть (або вистеліть дно кожної форми пергаментним папером) та відкладіть. Почніть розігрівати духовку до 180° C.

Змішайте міксером або віночком яйця, всипте борошно, додайте ваніль (1 ч.л.), коричневий цукор (можете замінити на звичайний білий 300 г), цукрову пудру (240 г) і яблучне пюре, весь цей час продовжуйте вимішувати. Замініть віночки на насадки для тіста (можна скористатися лопаткою), додайте терту моркву і ще раз все вимішайте. Далі потрібно всипати розпушувач, харчову соду, корицю, імбир, мускатний горіх і сіль. Збивайте до однорідного стану, але намагайтеся не забити тісто.

Розподіліть тісто порівну між двома формами (або випікайте коржі по черзі, якщо у вас одна форма). Випікати коржі потрібно 30-35 хвилин при 180 ° C. Перевірте коржі зубочисткою, якщо на ній не залишається слідів тіста - діставайте. Коржі мають охолонути, після чого дістаньте їх із форми і викладіть на рівну поверхню.

Готуємо глазур з вершкового сиру:

Візьміть насадку для тіста і збийте міксером вершковий сир з маслом до однорідної маси, додайте цукрову пудру (240 г) і ванільний екстракт (1 ч.л.). Продовжуйте перемішувати, зіскрібаючи зі стінок миски масу за потреби.

Збираємо торт:

Якщо ваш коржик не зовсім рівний, підрівняйте його ножем. Покладіть корж на красиву заздалегідь підготовлену форму. Викладіть на корж трохи більше, ніж пів склянки глазурі й рівномірно розподіліть її по всьому коржу. Зверху викладіть другий, заздалегідь вирівняний корж і розподіліть по ньому глазур, що залишилась.

Якщо у вас є бажання зайнятися прикрасою - підійдуть ягоди, горіхи, спеціальні посипки, втілюйте свої кулінарні фантазії!


Ми впевнені, що вам дуже сподобався торт за нашим рецептом і ви захочете його повторити. Але спробуйте для різноманітності зробити кекси. Тоді вам слід зменшити кількість інгредієнтів у половину, температура випікання та сама, але час - 20-25 хвилин. Ви отримаєте 12 кексів.


А якщо і на цьому не захочете зупинитися, експериментуйте з інгредієнтами, наприклад, замініть грецьким йогуртом або сметаною яблучне пюре. Головне, не забувайте, що торт морквяний і всі інгредієнти мають поєднуватися зі смаком моркви. 

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-02-03T10:15:35+02:00 2021-04-19T15:15:08+03:00
img 6138
замовити
онлайн