Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Бріки (пиріжки з яйцем)

Це популярні в Тунісі пиріжки з дуже тонкого хрумкого тіста з різними начинками. Саме тісто називається «мальсука» (malsouka) та схоже на тісто для штруделя.
Інгредієнти
- Яйця ЯСЕНСВІТ 4 шт.
- Оливкове/соняшникове масло 100 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Листкове дріжджове тісто 4 листки
- Петрушка (зелень) декілька гілочок
- Лимон 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Опис рецепту
Для начинки дрібненько наріжте цибулю та зелень петрушки, відваріть у підсоленій воді, потім злийте воду й поперчіть. Підготуйте готове листкове тісто й розстеліть його. На середину листкового тіста покладіть трохи начинки та влийте сире яйце. Акуратно складіть лист пополам та покладіть до пательні з розігрітим маслом.
Посмажте з двох боків та подавайте зі шматочком лимона. Олія має бути гарячою, але не киплячою.